En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Zophy_

» Fiie

ur tidningen.

Till frukosten gick jag och hämtade tidningen.
Läste en artikel om att en 80årig tant blir krävd på nästan 150 000 kr i skadestånd, för att hon sågade ner en tall. Tallen hade trasslat in sig i telefonledningen och orsakade störningar och gav henne problem att ringa. Nu var det så att hennes man låg på sjukhuset och var döende. Hon behövde ringa till färdtjänsten för att kunna åka till sjukhuset och träffa hennes man. Men telefonen gick inte att ringa på pga tallen. Då var det nog för henne. Hon sågade ner tallen och sedan ringde hon efter färdtjänst utan problem.
Nu var det så att grannen kräver ett skadestånd på nästan 150 000 kr (146000) eftersom hon sågade ner en tall. Till saken hör också att hennes man dog strax efter detta, så det var viktigt att hon kom in till sjukhuset och hälsade på honom.

Jag blev riktigt arg när jag läste detta. Vad är det för granne egentligen? Måste vara helt utan hjärta, om hennes man ligger på sjukhus och är döende måste hon ju få träffa honom innan det är för sent. Tallen gjorde att det inte gick att ringa efter färdtjänst, vilket var nödvändigt för att hon skulle kunna åka till sjukhuset att hälsa på sin döende man. Om det var grannens fru eller man som var döende skulle de säkert gjort samma sak. Man måste ju förstå och ha överseende med att det är viktigt att få träffa en döende person.

Jisses. Och nu krävs den lilla damen på 150 000 kr för att hon sågade ner en ynka liten tall som ändå trasslat in sig i ledningen. Jag tycker det är sjukt. Så otroligt fel att hon kanske blir tvungen att betala detta. Om det var en tall som hindrade mig från att ringa när jag skulle hälsa på någon i min familj som var döende, lovar jag att jag skulle såga ner tallen också. Grannen måste ju förstå att hon behövde komma till sjukhuset. Förstå hur viktigt det är att träffa en person som är döende. Förstå att en människas liv är viktigare än en tall och 150 000 kr. Förså vikten av att få ett fint avsked när någon är döende. Förstå vikten av att vara vänlig och hjälpsam och stötta en person som mist sin man. Att vara en vänligt granne.
Jag tycker att grannen skulle hjälpt henne att såga ner tallen, istället för att stämma henne på 150 000 kr!

Skrivet av Zophy_, 2006-02-21 07:40

ungefär som kvinnan som blev påkörd på motorvägen när hon fått motorhaveri och skulle ställa ut varningstriangeln.. minns jag inte helt fel flög hon över på mötande körbana och träffades av ytterligare en bil.
alltså.. jag vill bara gråta när jag läser såna där nyheter. jag menar, en varningstriangel ska uppmärksamma folk om att det står en stillastående bil en bit fram eller att det hänt en olycka. hon ville liksom bara uppmärksamma folk..
en bekant till min mamma saktade in vid ett övergångsställe och skulle släppa över en gående och blev påkörd bakifrån. men vafan, LITE uppsikt får man väl ha framåt när man är ute och kör! skillnad om hon tokbromsade, men det gjorde hon garanterat inte. och hon får inte ut nånting på försäkringen heller eftersom killen som körde på henne inte hade nån försökrning.. fan vad arg jag blir alltså!

Skrivet av machina, 2006-02-21 15:55

Oj! Ibland kommer det nyheter eller artiklar som gör en riktigt arg eller ledsen. Ibland verkar det som alla människor och världen blivit galen, om man utgår från nyheterna..

Skrivet av Zophy_, 2006-02-21 16:29

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.