En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Zophy_

» Fiie

If you open you're eyes you'll see that something is wrong..

Okej. jag ska inte sitta här så länge, måste nämlingen plugga till prvet i svensk spårkhistoria imorgon. jag orkar inte och är inte alls intresserad av det..men jag vet ju att jag måste. Annars kommer jag få sån ångest på provet imorgon om man inte förstår alls. Jag ska bara skriva av mig lite först så jag kanske kan konsentrera mig..

Godislöftet går ganska bra, i lördags hade jag min ätardag så då blev det allt sånt där gott som man egentligen inte ska äta. Fast jag är dum, äter ju kakor och glass istället nu. Inte konstigt att det inte går neråt. Plus att jag inte haft tid för någon motion. Så därför tror jag att jag gått upp istället under dessa två veckor. +0,2 kg. Ökat från __,7 till __,9. Inte alls som jag tänkt mig! Tvärt om, nu upp istället för ner. Grattis, alltid samma ständiga misslyckande. Aja, denna vecka ska jag lägga av med att äta kakor/glass och allt annat som är sådär onyttigt mer än nödvändligt. Samt att jag ska fixa...

Skrivet av Zophy_, 2006-01-16

Visa hela (0 kommentarer)

Sådär, nu har jag kommit hem från att kolla på valpar med Farmor. Valparna var frutansvärt söta och charmiga allihopa. Dock fanns det en del tveksamheter med uppfödarna. Bland annat så hade de inte berättat att pappan till valparna vad långhårig tax medan mamman var sträv. Det var sträva farmor ville ha.

Sedan hade de inte ögonbelyst föräldrarna än, och det skulle man visst ha gjort innan man avlar..inte anmälda som kennel heller än.

Valparna var så jättefina och föräldrarna var vänliga och snälla. Farmor valde i alla fall ut en av valparna, men hon skulle tänka över det lite mer.

Hon ska kolla upp några andra kennlar som har valpar av helt strävhåriga föräldrar, och någon som verkar vara mer seriösa än dessa två gamlingar ute på bondgården. Det tycker jag verkar låta bra, så det blir som hon tänkt sig med en riktig stävhårig tax och så. För en hund ska man ju inte ha en vecka bara, utan resten av dens liv. Då ska det ju stämma med allt :P

Jag...

Skrivet av Zophy_, 2006-01-15

Visa hela (0 kommentarer)

jaha..hm

Jag har faktiskt lite problem. Ska på Simple Plan konserten i Sthlm den 25:e januari. Den börjar 19.30. Hur länge bör man vara där innan? alltså för att köa o sådär. Man vill ju få ganska bra platser i alla fall. Och så är det ju lite restid till stockholm härifrån också. hm? det blir lite knepigt. Plus att mamma o pappa jobbar, så jag vet inte när de kan komma ifrån jobbet, och jag går till 16.20. då får jag åka 16.45-bussen hem och är då hemma kanske 17.10. Om vi åker till Sthlm först då, kommer det bli lite problem, då kommer vi komma dit kanske vid 18.30, hm, nej lite tidigare kanske. och då är det bara ca en timme innan insläpp. Det låter inte så bra.

Hm..usch vad jobbigt det blev. Vänta, nu kom jag på något. Det är ju bara varannan vecka vi slutar 16.20 på onsdagar, jag har inte kommit in i det nya schemat än. Nu måste jag gå o kolla vad det är för vecka då..hoppas det är en b-vecka, då hinner jag hem med 15.00-bussen. Går och kollar...

Skrivet av Zophy_, 2006-01-15

Visa hela (0 kommentarer)

Jaha.
Har inte så mycket plannerat för idag, bara att jag ska åka med Farmor och kolla på hundvaplar. Hoppas att det finns någon där som passar henne :)

Sen när jag kommer hem måste jag plugga svenska. Usch vad tråkigt, det är så himla mycket att lära sig. Svårast är att sätta ut rätt årtal på texterna. Men det är ett senare problem.

Allt thats left of me, is what I pretend to be

Igår kom Malin hit och vi kollade på Skeleton key. det var faktiskt riktigt bra och sådär läskigt obehaglig :) det var inte en sån film där man skriker rakt ut och är jätterädd hela tiden, utan det var mer obehagligt och spännande..mer psykologiskt. Tänk om det finns folk som verkigen tror på såntdär..hm, det skulle vara lite läskigt om människor utövade såndär magi. Oj :P

no one knows me, but they know my name

Aja,
Goodbye, so long

Skrivet av Zophy_, 2006-01-15

Visa hela (0 kommentarer)

Oj vad glad jag blev!

När jag låg i badet så ringde Farmor. så när jag var färdig så ringde jag upp. Hon berättade att hon fått ett telefonnummer av Ulf till en uppfödare, så hon ringde o frågade om de plannerat några valpar tills ivår/försommaren, eftersom det är tänkt att hon skulle köpa en hund då. Uppfödaren sa då att de hade tre hanvalpar som var nästan leveransklara nu, de skulle vara veterinärbesiktas (eller vad det heter..) och sedan säljklara. Farmor undrade då om jag ville följa med o kolla på dem :)

Det gick väldigt snabbt nu med vovven. mycket snabbare än plannerat. men det är bra. Farmor lät väldigt glad i telefonen. och jag blev väldigt glad när jag hörde om vaplarna. För jag har velat att farmor skulle skaffan hund så länge, valpar är ju sååå mysiga. Har alltid velat ha en hund, men det går inte då pappa är allergisk. men en väldigt stor anledning till att jag är så glad är att jag vet hur mycket en valp skulle betyda för farmor. Nu...

Skrivet av Zophy_, 2006-01-14

Visa hela (4 kommentarer)

Igår var det ju som sagt Knutmasso. Här finns bilder från knutkvällen. Fast dock är det inte härifrån, utan från grannbyn. Hos oss var det Kalle anka & co från julafton (med långben körades med husvagnen) som vann 1:a pris, 2:a blev fem myror är fler än fyra elefanter och 3:a kom alla shrekfigurer.

Det kom inte så många små knutgubbar hem till oss igår. Faktiskt. kom ungefär ett 50tal stycken, men det är inte så många som det brukar vara. Det var lite synd...

När vi kom hem från knut kollade jag, bella och danne på flera American Pie-filmer till sent på natten. hehe, efter tolv blev det ju lördag och då fick jag börja äta lite godis :) hehe. För idag är det min ätardag i godislöftet. Så senare ska jag gå till affären och köpa lite efterlängtat godis =)

Idag har jag också tänkt att jag ska träffa malin, elin och frida en...

Skrivet av Zophy_, 2006-01-14

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, idag är det knutmasso här :) en liten tradition vi har här i byn och i grannbyarna :) det går ut på att barn från ca kl 14.30 till vid 18-19-tiden går runt i bland husen utklädda och knackar på. Då får de godis. och så går de runt :) när man är liten är det faktiskt riktigt roligt, och man får en massa godis. Fyller hela kassar :)

Sedan är det dags för de lite äldre att klä ut sig. Fast dessa knackar inte på ooch tigger godis, de visar upp sig på torget och går runt där. Bästa utklädsel och tillbehör (de har alltid vagnar smyckade och byggda på olika sätt) vinner pris. En del har så fantastiskt fina byggen. Efter det blir det dans och pub nere vid folkens hus. nåja, om man är över 18 o kommer in i alla fall.

hehe. Tyvärr blir det inget festande för mig ikväll..lite synd dårå. menmen.

ne, nu börjar det verkigen knacka flitigt på dörren, ska nog gå ner o kolla hur alla är utklädda och dela ut godis.

Adjöss!

Skrivet av Zophy_, 2006-01-13

Visa hela (0 kommentarer)

usch...
imorgon har vi idrott. sista lektionen. ångest. dessutom gör den så vi måste åka med 16.45-bussen hem, lite väl sent på en fredag tycker jag...

Går nog inte att beskriva hur mycket jag längtar tills i 3:an när man inte längre har idrott på schemat. att få slippa denna ångestlektion. har aldrig tyckt om idrotten. dessa bollspel och allt. jag är inte gjord för att spela fotboll/handboll/vollyboll osvosv. jag är inte gjord för att kunna hoppa höjdhopp eller längdhopp. tycker inte alls om det. kan det inte alls. Jag är helt enkelt inte gjord för att klara av det, inte skjuta hårda bollar i mål. plugga in massa glosor till prov och sånt klarar jag. Men idrotten i skolan ger bara ångest. Hemska känslan att man inte kan, du är helt värdelös där ute på planen och inte mycket till hjälp för laget. Ger bara en jäkla massa ångest av misslyckande. ..Man skäms över sig själv helt enkelt.


Härmed utser jag Idrott till ångestlektion no. 1.

Skrivet av Zophy_, 2006-01-12

Visa hela (1 kommentar)