En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Älskade Kaos

volym.

Du vill alltid höja volymen på allt du gör. Höja ljudet tills det överröstar bruset av allt som du samtidigt väljer bort. För du måste välja bort, måste prioritera, men det är inte fullt så enkelt som andra menar att det är. Du behöver någonting så påtagligt att valet blir enkelt. Inte för att du inte ser gradskillnaden mellan två olika behov, utan för att du ser alldeles för många grader, för många variabler - det blir kaleidoskop istället för skärpa och du är åksjuk av naturen och tappar lätt balansen.

Och om allting är lika viktigt så kommer du aldrig vara säker på att det du gör för stunden är det du verkligen borde fokusera på, och den ovissheten - att nästan aldrig veta om du fokuserar på rätt sak - är ingenting du talar om, för det är inte den sortens trötthet som andra tycks känna.

(Och utifrån ser det ut som impulsivitet, som infall, sättet du kastar sig mellan olika riktningar och alluppslukande intressen, men från ditt perspektiv handlar det on kalkylerade risker, skademinimering.)

Så du kanske är lite för driven, lite för tvångsmässig i det du gör, och andra kanske ber dig att ta det lugnt, att slappna av, men du misslyckas även med det, för om du inte går helt in för det du gör kommer bruset av allt annat du hade kunnat göra komma ifatt dig, och du blir paralyserad då, och det har du inte råd med.

Och kanske är du inte rädd för hög volym som de flesta andra, för du har alltid tyckt att det ringande ljud som hörs i tystnaden efteråt är mycket värre.

Du vill ha någonting som är så starkt att du inte behöver ifrågasätta.

(Och det är ingenting du någonsin lyckats förklara.)

Skrivet av alskade-kaos, 2016-05-10 15:59

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?