En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Älskade Kaos

historieberättaren.

Taggar: historier adhd nutid hjärnspöken neuropsykiatri

Det är lite som att jag berättar en historia.

Det gör jag väl också, rent tekniskt. Historien om hur hjärnor kan spela spratt och tankar vara logiska i all sin avsaknad av logik. Historien som jag ofta inte visar, men som jag inte har några kvalm om att berätta.

Deras ansikten avslöjar att de ofta tror att det är just en historia, och jag är en historieberättare, mer än vad de vet om, men just den här historien handlar om mig, även om de tror att jag berättar om något annat - något som fått nya proportioner i mitt huvud. Allt för att förhöja berättelsen. Jag kan konsterna, men de behövs inte för att berätta hur du är i mitt huvud.

Jag kan förstå.

Jag ler ju, jag är oberörd av det jag säger. Och det är uppenbarligen svårare att tro att någon har svårt att klara det andra tycker är basalt när den personen har en lång utbildning och just för tillfället sitter på jobbet och håller på med tre saker samtidigt. Det är kanske lite motsägelsefullt, men motsägelser är just vad historian handlar om. Och i och med detta är det kanske inte motsägelsefullt att bilderna är motsägelsefulla; det är kanske snarare en illustration av precis hur det är; fruktansvärt enkelt och oväntat omöjligt.

Jag ler ju, för historien handlar om mig men den berör mig inte. Det är fakta, en fallstudie där jag minns alla detaljer. Och jag nämner inte alla detaljer, det finns inga skäl och historier ska hållas korta för att bibehålla stunsen. Så kanske fabulerar jag ändå, även om alla detaljer är sanna. Eller så vet jag helt enkelt inte om hur man berättar någonting utan att berätta det som en historia, en kuriositet. Jag är en historieberättare, och det är väl just en sådan sak som är oväntat omöjlig - att lämna den rollen.

"Ytterst högfungerande" kallas det i texterna.

"Kontrollerat, strukturerat kaos" kallar jag det.

Skrivet av alskade-kaos, 2016-05-20 09:30

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?