En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

amandaolzons bloggis

Politik arbete

MILJÖPARTIET

Kulturen idag försörjer ofta sig själva genom biljettförsäljning, avgifter och försäljning. Vi anser att kulturen som har svårt att leva på dom inkomsterna ska få stöd från kommunen.

Vi vill att grund, hög- och gymnasieskolor ska ha mer kultur i skolan. Alla ungdomar oavsett ekonomi och bostadsort ska ha möjlighet att spela ett musikinstrument, eller ha möjlighet att dansa, sjunga, slöjda, måla, skriva eller spela teater på sin fritid.

Kommunen ska hjälpa muséer, bibliotek, dansgrupper och teatrar.
Vi vill att kulturarbetare ska kunna försörja i sig på sitt arbete, det kan ändras med hjälp av skattelättnader och momsavdrag till företag som köper in verktyg, konst mm.

Vi vill också satsa på Svensk filmindustri som ligger väldigt lågt i produktionen om man jämför med Norsk och Dansk produktion. Skandinaviens barnfilm är unik i Europa och måste ges bra förutsättningar.

Miljöpartiet anser att det är fel att kriminalisera de människor som laddar ner filer från internet.
Fildelning är ett bra sätt att sprida ut musik genom människor. Det är ett bra sätt för dom mindre banden/artisterna att komma ut utanför dom stora bolagen, och skaffa sig en annan publik.
Film och musik från hela världen blir mer tillgänglig och kan ses av alla.


Jag har aldrig riktigt brytt mej om politik förut, men nu när vi har arbetat om det har jag kommit på att det faktiskt är ganska intressant. Det är ju faktiskt vår framtid och vårt land det handlar om. Politik och val är ju det enda sättet som vi "dödliga" kan ta hjälp av för att påverka hur vi vill ha det i Sverige.

Under dom här föregående veckorna har jag försökt engagera mej mer i politik, inte zappa vidare på tv:n om det kommer fram en politisk debatt eller liknande. Utan istället kolla en stund och sätta mej in i det dom diskuterar om. Jag har pratat mer politik med mina föräldrar och kan känna att jag förstår om vad eller vilka dom pratar om. Det har varit en del ganska heta diskussioner vid matbordet. Jag har kollat och läst olika artiklar i tidningen om partierna och hur dom ställer sig till olika frågor och svar. Jag tänker fortsätta att hänga med i politikens svängar, all information är ju behövlig inför nästa val, när jag får välja.

Amanda Olzon

Skrivet av amandaolzon, 2006-09-22 08:12

Att du börjat bry dig om politik är fantastiskt bra. Tänk vad lite skolarbete kan betyda.

Skrivet av Mats, 2006-09-28 12:42

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?