En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
ammemma

EMMA

Sjuksköterska, Glad Halmstadbo, Mys, Sambo m Ted, Träning, Sol, MUSIK, Lars Winnerbäck, GLASS, Nötter, Skratt, Shopping, Dans, Händer, Sommar, Resor, Film, Powerwalk, VÄNNER, Familj, Köra bil m hög musik, Stjärnor, Ankor, Skor, Pink panther, Modellera, Teckna, PYSSLA, Trädgård, Kent, Smycken, Hår, Picknick, LJUS, Blommor, Skratt, Tårar, Mössor, Dricka vin på balkongen, Skriva onödigt vetande på miljontalslappar, BADA, Raggsockor , Inredning, Änglar

if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('47688639-1e27-483a-a9d1-9f32788237af');Get the Baby & Pregnancy Countdown Ticker widget and many other great free widgets at Widgetbox! Not seeing a widget? (More info)

Ännu ett nytt år, nytt decenium och nya äventyr. Livet lunkar på, ibland fortare än man vill. Men just idag står tiden stilla. Går fortfarande på timmar och nu är det lite torrt, eller jag har varit ledig i helgen plus idag imorrn ska jag jobba igen=) Längtar faktiskt till jobbet hur konstigt det än låter. Men fr.o.m första april har jag också ett "fast" jobb med månadslön och schema, underbart!

Vi är utan vatten också nu i två dagar bara för att de ska kolla rören eftersom det är nybyggt område så den lediga dagen till ära kan man varken diska eller tvätta.

I helgen var vi hos systeryster och det var alldeles underbart. Vi var ute på sjön och åkte fyrhjuling, skridskor och grillade korv. Hur mysigt som helst. När jag satt där bakom älskling på fyrhjulingen och kramade hans varma kropp tänkte jag på hur underbart allt har blivit, jag säger det igen men det är faktiskt som en dröm. Att det kan klicka så bra med någon är verkligen helt fantastiskt och jag...

Skrivet av ammemma, 2010-01-11

Visa hela (2 kommentarer)

Jag är sjuk, eller förkyld. Men inom sjukvården räknas det som sjuk och jag får därmed inte arbeta. Jag ligger under en filt och dricker fjärde koppen te, har sett allt möjligt på tv och besökt facebook alldeles för många gånger. Jag kan inte vara sjuk, jag vet inte vad man gör då, det är tråkigt att bara vila. Jag har dock insett att jag borde, för nära och käras skull, uppdatera min blogg oftare. Ni måste ju också få ta del av mitt liv.

Sedan snart en månad tillbaka bor vi i Halmstad. Allt är nytt och fräscht men ändå ringde anticimex i måndags för att berätta att det finns möss i huset och att de behövde komma in för att anlägga giftfällor, uää. Blev så förvånad när Ted ringde på jobbet o berättade detta. Men det sägs att det är musinvation här i Halmstad och jaa, vi bor ju fortfarande på en uppgrävd åker och det är fler jordhögar än villor så mössen tar väl hellre sikte på ett varmt och ombonat hus än en jordhög.

Sara och Malin var...

Skrivet av ammemma, 2009-10-22

Visa hela (1 kommentar)

På begäran av lillasyster Zara så kommer här en uppdatering av min blogg och mitt liv=)

Fyllda 25 och färdigutbildad sjuksköterska med massa drömmar. Jobbar på lungmedicin i Halmstad och trivs som fisken i vattnet. Hoppas på en förlängning så man vet vad man gör i höst. Annars ligger mitt CV färdigt att skickas till andra avdelningar, det är bara tiden att ta tag i det hela som inte finns. Jobbar mycket! En vanlig dag kan se ut såhär:

05.15 Klockan ringer, Ted vänder på sig i sängen och jag gnäller över för lite sömn men inser ändå att jag måste gå upp om jag ska hinna till jobbet.

05.48 Startar bilen (Saab 9.3 aero silverfärgad och VÅRAN bil, vuxet!) och kör till Halmstad med P3 skrålandes i högtalarna.

06.30 Parkerar och stressar i med mynt i automaten och småspringer in till sjukhuset och tänker att i morgon bör jag åka tidigare så jag slipper stressa.

06.45 Ombytt och klar, läsrapport, dvs läser på om mina patienter för dagen. Oftast 7-8st....

Skrivet av ammemma, 2009-08-06

Visa hela (6 kommentarer)

I måndags var jag på min första arbetsintervju och det var ju inga problem det inte. Jag drog på mig mitt vänligaste leende och trevligaste röst och log nästintill hela tiden. Det stora problemet den dagen var väl att hitta dit. Inte hade jag väl trott att Halmstad skulle vara så stort och inneha så mycket bilar, o andra sidan kan det ha o göra med tidpunkten också. Jag blev iaf mäkta imponerad av sjukhuset,personalen och lönen så jag tackade ja. Nu har man jobb som sjuksköterska o i Halmstad! Men det gäller att våga för att vinna så nu är det bara att slå näven i bordet o köra så det ryker. Efter en timma där så åkte Teddan o jag till simhallen för att plaska av oss lite och man har ju hört att där skulle finnas ett äventyrsbad. Fast där måste nog Halmstad göra mig besviken, vilket äventyrsbad?? Se på Linköping, Halmstads rutschbana var ju ingenting och det tycktes vara fler badvakter än badgäster så vi satt i bubbelpoolen och filosoferade över livets stora...

Skrivet av ammemma, 2009-03-04

Visa hela (5 kommentarer)

Viking Lines Amorella är platsen där jag träffade honom. Jag fick mig en knuff på dansgolvet trots att mina klackskor redan var i hytten och gympaskorna var på. "Man kan ha gympaskor o klänning, det har faktiskt Pink". Jag vrickade iaf foten och då kom han och frågade hur det gick, inte trodde jag väl då att jag skulle sitta här nu med fjärilar i magen och förväntningar upp över öronen. Men jooo,visserligen. Kärlek finns även på viking line och nu kommer det spekuleras, oj vad det ska spekuleras. Men det känns alldeles förträffligt bra bara så ni vet. Det är dags att gå vidare, stå på egna ben, leva vidare och jag tänker baskemig njuta av varenda sekund!! Nu blir det att gå till ortopeden och ta hand om diverse frakturer och när stressen kommer smygande ska jag tänka på honom!! Ted Nilsson och Emma Johansson, klingar bra i mina öron och vi har faktiskt 86% chans när man gör det där kärlekstestet som man en gång i tiden gjorde med varenda kille på klasslistan. Men nu...

Skrivet av ammemma, 2009-02-20

Visa hela (3 kommentarer)

2008 var händelserikt, det gick fort och nu står man här! Man ska inte prata om det som var utan se det man har och det som komma skall. Men det fanns ljuspunkter i 2008 och de ska man inte glömma=) Milton föddes och det var nog det största som hände för hela familjen Johansson-Skoglund. Sen flyttade jag faktiskt ihop med min kära studiekamrat. Året avslutades med en nyårskryssning som inte var av denna värld. Tolvslaget firades två gånger, shotsen flödande och kalaset höll på enda in på småtimmarna kan man säga, sista hutten tog jag nog runt 8 på morgonen, fiffigt Elin. Och nu är det februari och i morgon om 16 veckor vankas det sjuksköterskeexamen. Kan knappt förstå det själv och jag har nog aldrig varit i en sån transition som jag är nu. Det är mycket som ska hinnas med fram tills dess. På lördag börjar en tvåveckors praktikperiod på studentavdelning och det kommer vi fixa galant med ett sånt trevligt vårdlag. Sen är det ju den hära c-uppsatsen men nu är det...

Skrivet av ammemma, 2009-02-12

Visa hela (2 kommentarer)

Jag kommer hem efter min powerwalk runda och öronen är trötta av lillasysters fantastiska upplevelser av tonårslivet, den tiden. Fattigare än en lus och får vända på varenda öre för att få det att gå ihop sig. Om man ändå vann på lotto. Väl hemma så finns det makaroner, köttbullar, frukt, ägg o yougurt. Första tanken var att pappa varit snäll, men han vet ju inte vilken som är min favorityougurt? Det var min älskade vän Sara alias Trolli =) Det kallar jag kärlek och vänskap i allra högsta grad. Tårarna rann och det fanns ingen hejd, älskar dig gumman! O snart ska vi bli sambos och oavsett om vi kommer hata varandra vissa dagar så är hon ändå den som står mig allra närmst om hjärtat. Vad behöver man karlar till?!

Jag har livsflyt och jag är lyckligt ogift och tacka vet jag det. Man lever bara en gång och livet är till för att levas. Här och nu levs det fullt ut, omringad av beundransvärda och fantastiska människor. Och jag slutar aldrig att...

Skrivet av ammemma, 2008-10-12

Visa hela (1 kommentar)

Jag har gjort misstag, jag har rest till främmande länder, jag har spytt bredvid en polisbil, jag har cyklat långt för en korv och jag har insett att jag behöver tid.

Men jag ska på nya äventyr, jag ska upptäcka världen som jag aldrig har sett den förut och jag ska med glädje ta min examen och leva vidare. Jag har ännu en gång insett att mina tankar är något utöver det vanliga och att alla mina meningslösa rader i min bok kanske ändå inte leder till så mycket annat än just meningslösa rader och alla miljontals lappar med listor på allt och inget är kanske bara en brainstorm i mitt ack så stormlösa liv som ibland även kan chockera mig.

Jag trivs med tillvaron och jag försöker ständigt hålla mig sysselsatt, idag är ett misslyckande då jag inte har något som helst att göra, men sådana dagar ska man också klara av. Livet består inte av fest, shopping, skola, träning...eller joo,mitt gör nog det just nu.

På torsdag ska jag och min vän Trolli än en gång...

Skrivet av ammemma, 2008-09-20

Visa hela (1 kommentar)