En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

analogts bloggis

Val

Val. Bara ordet kan få en att se affischer och höra löften. Ibland undrar jag hur många som egentligen lyssnar och tror på politiker, särskilt nu i valtider? Tror politikerna själva på att vi lyssnar? Är det som det brukar vara på amerikanska filmer när det är presidentval att det är hysteriska medarbetare som står för all galenskap? Folkpartiet verkar ju tro det i alla fall... Här i min lilla stad finns det människor som verkligen vill bli politiker, som vill till riksdagen. Inte så att det verksar som om det brinner för sin sak utan mer att de brinner för att komma till riksdagen. De sätter upp affischer, "rösta på mig", syns på torget och skriver tama debattartiklar i tidningarna där de anklagar andra partirepresentanter för att vara sämre än de själva. Och, det kanske är ett av de sista jobben man kan ta utan utbildning? Är det så? Förr kunde man bli springpojke på nån affär, sitta i kassan på Domus eller så men nu, vad finns det nu? Jag tror man skulle...

Skrivet av analogt, 2006-09-05

Visa hela (0 kommentarer)

Sist jag skrev sa jag att jag börjat jobba igen, att semestern var slut. Det brukar ju innebära att sommren är slut oxå men var det så? Nä! Sommaren fortsätter, till och med i dag efter ett par regniga dagar tittar solen fram och värmer upp dagen till sommarvärme. Underbart!
Sitter och tittar ut genom mitt kontorsfönster och ser sommarvarma människor med leenden på läpparna och sommarklder på kropparna.
Apropå ingenting undrar jag om någon bloggisskrivare använder sig av g-mail? Är det bra och kan jag få en invite? Det känns lite konstigt att man fortfarande behöver en inbjudan trots att gmail funnits rätt länge...
Nåja, får se om någon vänlig själ förbarmar sig över mig.
Ha en skön helg!!

Skrivet av analogt, 2006-08-25

Visa hela (2 kommentarer)

och börjat jobba igen. Känns rätt skönt faktiskt. Solen skiner utanför och folk ser ut att vara lediga. Det är trevligt med glada människor! Hur kan jag gilla att börja jobba igen? Jag vet inte men jag trivs på jobbet, trivs med att få nån slags rutin igen, visst saknar jag sovmorgnar och känslan av att inte behöva lägga sig för att man ska orka upp dan efter men det är ändå av övergående art. Det är klart, hade jag haft en massa pengar att spendera på resor kanske jag hade velat ha ett par veckor semester till men nu är det ju inte så.
Sommaren är i alla fall inte slut, seglade i söndags och hoppas att det blir fler små utflykter under resten av sommaren. Helgerna finns ju kvar!
Ha en bra dag allihop!

Skrivet av analogt, 2006-07-19

Visa hela (0 kommentarer)

Läste en artikel (?) http://www.ungtval.se/index.aspx?mainstart=main&article=838977) från Lunar där två tjejer som kallar sig sverigedemokrater uttalar sig. Det roligaste i hela soppan var att de satt på sin favoritrestaurang som är en kinarestaurang (!) och åt. Och mellan tuggorna av invandrad mat säger de saker som "är man mot mångkultur är det bara sd som gäller" . Jag skrattade så jag knappt kunde fortsätta läsa. Va? Är hon seriös? Varför äter du mångkulturell mat, kallar kinarestaurangen för favvoställe om du inte vill ha mångkultur! Sluta ät pizza, hamburgare, kinamat, kebab, dricka coca cola, kaffe, vin mm mm om mångkulturen stör dig! Stöd dina egna åsikter eller tänk efter!
Nåja, tror väl knappast att hon läser min blogg men erkänn att det är dumt.

JA ja, kände att jag måste ta upp blogandet igen efter att ha läst denna fantastiskt dumma artikel. Ha de bra, vi hörs.

Skrivet av analogt, 2006-06-12

Visa hela (4 kommentarer)

Hemma efter två dar i Stockholm. Helt ok dagar. Samtalen rörde sig om allt från svårigheten att behålla identiteten och integriteten i ett samhälle där man ska blunda för verkligeheten och skapa en mask både för sig själv och andra till frågan om mediabruset kan störa ut verkligheten i skallen på folk. Alltså rätt vanliga ämnen.
Insåg också att macciaton hemma i Gävle på Deli smakar bra i jämförelse.
Nästan lika gott som hemma...
Skönt med indiansommar. Jag gillar nog det bättre än heta sommardagar. Tillräckligt skönt för att slippa jackor och sånt men inte svett-hett.

Nåja, ska nog köpa en glass på hemvägen. Godislandets glass rular.

Skrivet av analogt, 2005-08-24

Visa hela (0 kommentarer)

Häromdan sa en arbetkompis: "Du hade väl otur med vädret på din semester, det har ju regnat mest hela tiden"
Jasså, tänkte jag, har det regnat? Kollade bloggen och såg att jag nämnt regn en dag men minns faktiskt inte att det skulle ha varit en speciellt regnig semester! Jag tror att solen har strålat över mig varje dag. Konstig men det verkar vara så, kan det vara så? Jag menar hur "lokalt" kan en regning sommar vara? Eller rättare sagt, en solig sommar? Har det varit lokalt över mig? Äh, så kan det inte vara, solen lever väl sitt eget liv, eller inte... Solen skiner nu i alla fall. Ser riktigt fint ut där ute, utanför mitt arbetsrumsfönster. Sitter och lyssnar på Ane Brun och trivs.
Hoppas ni andra där ute i den riktiga världen har det bra.

Hoh hah eller vad det nu var han sa, Al Pacino i En Kvinnas Doft.
Ha dé

Skrivet av analogt, 2005-08-18

Visa hela (0 kommentarer)

Har kommit på att Gävle är en trevlig stad. Om jag jämför med andra städer gillar jag Gävle mer och mer. En liten tysk stad som heter Soest är rätt trevlig men, näe...
Större städer blir bara till mindre, jag menar ju större de är desto mer stannar man i sina kvarter, söder i Stockholm är ok. London, eller kanske hela Great Britain har blivit kallare, hårdare, man är inte lika go i Göteborg längre.
Kanske nån norrländsk stad skulle duga... Nja, Nä, jag ångrar inte att jag flyttade till Gävle.
Fast jag skulle nog gilla många andra städer oxå om jag ska vara riktigt ärlig...
Det är väl så att om man trivs med sig själv så trivs man i sin omgivning. När jag var yngre trodde jag nog (som man lätt gör) att gräset var grönare på den andra sidan. Har insett att det handlar om vilka ögan man tittar med.
Ja, vi hörs

Skrivet av analogt, 2005-08-15

Visa hela (3 kommentarer)

Kostigt, alldelles nyss satt jag och skrev att min semester hade börjat, känns som om det var typ tre dagar sen och nu har fyra veckor gått och jag är åter på arbetet! Känns rätt bra ändå, avslutade semestern med Cityfesten. Otroligt egentligen, elva år sedan den första! I år har jag knappt varit ner. Inga drömartister, njao KIN förstås mendet blev inte av.. Var ner en stund på torsda´n
men då det att började regna så då försvinner nöjet. Är ju ingen sån som sitter i olika öltält och dricker bara för att det är cityfest...
Hann i alla fall med att äta lite indiskt och den obligatoriska Langosen.
Undrar om någon överhuvudtaget läser någon annas blogg, någon man inte känner? Jag är lite dålig på att göra det...
Nåja, tillbaka på jobbet och allt känns bra!
På återhörande! :-)

Skrivet av analogt, 2005-08-15

Visa hela (2 kommentarer)