En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

anderzons bloggis

Min bok handlar om lite olika personer. Men två personer som jag har fastnat för är David och Eva. Kapitlena som handlar om dem är på något sätt mer intressanta och roliga att läsa tycker jag. Det beror självklart på hur man är som person och vad man gillar att läsa, men jag fastnade på något vis för dessa två personer.

I början av boken lever David och Eva tillsammans med sin son Magsnus. Det märks på dem när de är med varandra och pratar att de älskar varandra mer än något annat och de vill absolut inte att något ska hända den andre. Men en olycka är framme och David får reda på att Eva avlidit efter att ha kört på en älg. David förändras som person efter denna olycka. Från att ha varit en ganska allmänt stressig, nervös och ganska skojig person som gillar att driva med och om folk (han jobbar med underhållning och sitter hemma och skriver ihop små skämt om saker och ting som han sen berättar) till en ganska allvarlig, nogrann och omtänksam person.
I slutet...

Skrivet av anderzon, 2007-05-04

Visa hela (1 kommentar)

Uppgift 3
Jag har valt att skriva om sida 190 till ungefär sida 194 ("ett kort kapitel"). Boken är skriven med ett ganska normalt och akademiskt språk och därför har jag valt att skriva om det till rinkebysvenska, som nästan är motsattsen.

Kungsholmen 20.15
Jag stod i kök och stirra på ett packet frysta hallon när jag en shook stor blixt såg far över himlen. Jag räkna och fem kilometer borta den var. Sen det inte komma någon mera blixt en stund så fram jag tog ett packet bröd till Magnus kvällsmat. När jag förra vecka köpte bröd allt var som vanligt, Eva hade vart i live. Jag fortfarande tänka mycket på Eva att alla pratar om henne som "död". Hon inte vara död och inte lämna mig för alltid. Hon lever ju.
Jag ur mina tankar vaknade av Magnus som skrek och pekade genom fönstret mot blixten som far över himlen. Blixten var stor och vit på den svarta himlen. Galet coolt det var att se alla blixtar som for över himlen. Värsta många det va och fett stora också.
Jag...

Skrivet av anderzon, 2007-04-10

Visa hela (1 kommentar)

Liknelser respektive skillnader
När man jämför min fiktiva fortsättning med den faktiska fortsättningen kan man faktiskt hitta en del liknelser liksom skillnader.
I den faktiska fortsättningen kommer det en Tv4-reporter till Danderyds sjukhus som har i avsikt att få svar på några frågor angående Davids frus uppvaknande. David vägrar att svara på några frågor utan börjar istället prata om det svenska fotbollslandslaget. Han menade på att det var meningslöst att prata med reportern på grund av att han befann sig i den ljusa världen, dit de lyckliga och oberörda tillhörde. Han själv tillhörde den mörka och olyckliga världen. Reportern vet alltså inte hur David har det och vilka känslor som är inblandade i situationen och David ser därför ingen mening med att prata med honom.
Om man här jämför den faktiska fortsättningen med min fiktiva fortsättning ser man genast att den stora liknelsen är att en reporter kommer till sjukhuset och vill ha svar från David om hans frus...

Skrivet av anderzon, 2007-03-30

Visa hela (1 kommentar)

Jag heter Linnea Andersson och boken jag har valt att läsa heter "Hantering av odöda" som är skriven av John Ajvide Lindqvist. Jag har läst till sidan 85 och ska därifrån fortsätta att skriva en bit själv . Här kommer min fortsättning:

Danderyds sjukhus 00.34
David gick ut ur rummet en stund föra att samla sig. Tankarna for än en gång runt i huvudet som vilda höns på en hönsgård. Han förstod inte, för en timme sen var Eva dödsförklarad och nu helt plötsligt "lever" hon med ett hjärta som inte slår. Hur är det ens möjligt?
När han kom ut i korridoren fick han syn på Lasse som kom gående mot honom några meter längre bort. Just när David tänkte fråga vad han skulle göra med Eva så kom en sjuksköterska emellan och började genast prata med Lasse. David kunde höra vad de pratade om, eftersom de bara stod några få meter längre bort.
>>Det här kan inte vara sant. Det är något som är helt galet här.<<
>>Jag vet, jag har insett det.<<
>>Du vet väl att det inte...

Skrivet av anderzon, 2007-03-28

Visa hela (1 kommentar)

Jag heter Linnea Andersson och går i torsdagsgruppen, detta är uppgift 5 och terminen nu
är HT 2006.
Jag har nu läst till sida 200 i min bok.
Det har inte hänt speciellt mycket, men ändå har de det på samma gång. Det har kommit in en till person nämligen mördaren som beskrivs i vissa kapitell. Till exempel beskriver de vad han gör och vill göra. Det kanske låter mysko att säga att det har hänt men ändå inte hänt saker. Men saken är att det är inte mycket som har hänt utan det är en stor sak som inträffat. Nämligen att Tandtrollet (alltså mördaren kallas så av polisen) har kidnappat en journalist på grund av att han hade skrivit en artikel om honom som han inte gillade för han ansåg att det var lögn. Lite senare så dog denne journalist eftersom mördaren band honom vid en rullstol och tände eld på han sammtidigt som han rullade honom nerför en backe. Detta har lett till att Graham (huvudpersonen) blivit lite mer "familjekär". För det är nämligen så att polisen...

Skrivet av anderzon, 2006-11-10

Visa hela (0 kommentarer)

Jag heter Linnea Andersson, går i torsdagsgruppen, det är HT 2006 och kursen som denna uppgift tillfaller är Svenska A.
Häftet var ganska svårt att läsa, men det var ändå lätt på ett sätt. Det märks att det är en universitetstext när man tittar på orden. En del ord var svåra, men jag tyckte att författaren beskrev och berättade bra så man förstod innebörden av dem tillslut. Desutom förstod man samanhanget av texten även fast det ibland fannas vissa svåra ord. Han förklarade ibland samma saker flera gånger, men det störde inte mig faktiskt, jag upplevde det tvärtom. Det var bra för det gjorde att man kom ihåg vad det betydde och det gjorde det lättare att bara läsa på och förstå textens innehåll.
Själva huvudpoängn i häftet är att det är både ögon och hjärna som gör att vi ser saker och ting. Inte bara ögon och inte bara hjärnan, utan de "samarbetar". Det här är precis vad författaren skriver i texten, men med andra ord nämligen att man måste ha den...

Skrivet av anderzon, 2006-11-10

Visa hela (0 kommentarer)

Det här är Uppgift 3 och mitt namn är Linnea Andersson. Kursen som denna uppgift tillfaller är Svenska A, det är HT 2006 nu och jag går i torsdagsgruppen.
Huvudpersonen vid namn Will Graham har förändrats på det sättet att jag tycker att han har blivit lite mer säkrare på det han gör, även fast han nu ligger lite risigt till.
I början av boken ställs han inför ett val där hans kompis Crawford ber honom om hjälp med en mordutredning vilket han efter lite om och men beslutar sig för att hjälpa till med.
Varför han till slut gick med på att hjälpa till beror nog på att det är något han kan mycket om, han har vart med förr. Sen är det kanske också ett sätt för honom själv att bevisa för sig själv att bara för att han nästan blev dödad förra gången han gjorde ungefär samma utredning så betyder det inte att det skall hända varje gång.
Det är en del personer som har kommit in boken nu. En av dem är en man vid namn Doctor Lecter. Det var han som nästan dödade...

Skrivet av anderzon, 2006-11-07

Visa hela (0 kommentarer)

Det här är Uppgift 2 och jag heter Linnea Andersson. Kursen är Svenska A, kursgruppen som jag tillhör är Torsdagsgruppen och det är HT 2006 nu.
Känslan som jag fick efter att bara ha läst första sidan i boken var att det verkade vara en bok i min smak som jag ville fortsätta läsa. Jag fick den känslan för att det hände saker redan från början och det är ett bra tecken på att boken är bra, enligt mig. En bra första sida lockar alltid läsaren att läsa hela boken. Det verkade vara en spännande bok som jag ville fortsätta att läsa helt enkelt.
Personerna som beskrivs i början av boken är;
Först och främst huvudpersonen som är Will Graham, han är rättsmedicinare och har en familj som består av han själv, hans fru Molly, deras son vars namn är Willy som är 11 år och sen tillslut deras tre hundar.
En annan person som det skrivs om i början är en som heter Jack Crawford som jobbar inom polisen.
I början av boken befinner sig dessa två personer hemma hos...

Skrivet av anderzon, 2006-10-27

Visa hela (0 kommentarer)