En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

anderzons bloggis

Uppgift 2 - Skönliterär bok 50 första sidorna

Det här är Uppgift 2 och jag heter Linnea Andersson. Kursen är Svenska A, kursgruppen som jag tillhör är Torsdagsgruppen och det är HT 2006 nu.
Känslan som jag fick efter att bara ha läst första sidan i boken var att det verkade vara en bok i min smak som jag ville fortsätta läsa. Jag fick den känslan för att det hände saker redan från början och det är ett bra tecken på att boken är bra, enligt mig. En bra första sida lockar alltid läsaren att läsa hela boken. Det verkade vara en spännande bok som jag ville fortsätta att läsa helt enkelt.
Personerna som beskrivs i början av boken är;
Först och främst huvudpersonen som är Will Graham, han är rättsmedicinare och har en familj som består av han själv, hans fru Molly, deras son vars namn är Willy som är 11 år och sen tillslut deras tre hundar.
En annan person som det skrivs om i början är en som heter Jack Crawford som jobbar inom polisen.
I början av boken befinner sig dessa två personer hemma hos Graham. Det beror på att Crawford vill ha hjälp från Graham med en mordutredning som han håller på med.
Boken är skriven i dåtid så att berättelsen skrivs som allt redan har hänt. Men tidpunkten kan helt klart vara i dagsläget, alltså det skulle kunna hända i dagens samhälle. Eftersom allt som händer är på samma nivå som i dag. Till exempel skriverier i tidningar, polisens arbete och tjuvarnas smidighet.
Utvecklingen i boken är att Will Graham i början inte vill blandas in i den mordutredning som Jack Crawford ber honom om hjälp att titta på. Det beror på att han förut varit med i en liknande utredning och då nästan miste livet. Men tillslut går han ändå med och är tillslut inblandad i utredningen.
Mina funderingar runt boken är att Will kommer att råka illa ut i mordutredningen om han inte hinner få fram vem som ligger bakom morden i rätt tid.

Skrivet av anderzon, 2006-10-27 17:47

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?