En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

anderzons bloggis

UPPGIFT 3 - BOKLOGG

Det här är Uppgift 3 och mitt namn är Linnea Andersson. Kursen som denna uppgift tillfaller är Svenska A, det är HT 2006 nu och jag går i torsdagsgruppen.
Huvudpersonen vid namn Will Graham har förändrats på det sättet att jag tycker att han har blivit lite mer säkrare på det han gör, även fast han nu ligger lite risigt till.
I början av boken ställs han inför ett val där hans kompis Crawford ber honom om hjälp med en mordutredning vilket han efter lite om och men beslutar sig för att hjälpa till med.
Varför han till slut gick med på att hjälpa till beror nog på att det är något han kan mycket om, han har vart med förr. Sen är det kanske också ett sätt för honom själv att bevisa för sig själv att bara för att han nästan blev dödad förra gången han gjorde ungefär samma utredning så betyder det inte att det skall hända varje gång.
Det är en del personer som har kommit in boken nu. En av dem är en man vid namn Doctor Lecter. Det var han som nästan dödade Graham förut. Anledningen till att han är med i denna utredning är för att polisen tror att han kan hjälpa dem, eftersom morden påminner om hans mord. Men saker och ting blir inte som polisen har tänkt sig för bland annat börjar den här Lecter att ta kontakt med mördaren genom att skriva insändare i en tidning. Där han en av gångerna ger ut Grahams hemadress.
En annan kille som tillkommit är Freddy Lounds som är journalist. Han ringer en dag in till polisen och låtsas vara mördaren, bara för att han vill ha detaljer och information om morden så han kan skriva en artikel om det i tidningen.
Grahams familjemedlemmar kan man säga är ett par "bifigurer" som hela tiden är med, men det står inte så mycket om dem. Detsamma gäller polischefen som det endast står lite grann om.
Självklart har intresset för att läsa boken höjts efter de första 50 sidorna. Det beror på att Graham och Crawford som håller i utredningen nu har kommit fram till mera och de är mördaren "på spåren" kan man säga. Detta gör att det blir mer spännande och bättre att läsa. Det händer saker och jag hoppas de får fast mördaren.
Jag har hela tiden trott att Graham antingen kommer att lösa allt eller så kommer han på något sätt råka illa ut. Och det är det sista jag tänkte som just har hänt eftersom mördaren nu vet hans hemadress och polisen vet inte vad som kommer att hända om de inte får stopp på mördaren innan det är för sent.

Skrivet av anderzon, 2006-11-07 15:45

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?