En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

anderzons bloggis

Uppgift 3 (Literaturprojekt i Svenska A)

Uppgift 3
Jag har valt att skriva om sida 190 till ungefär sida 194 ("ett kort kapitel"). Boken är skriven med ett ganska normalt och akademiskt språk och därför har jag valt att skriva om det till rinkebysvenska, som nästan är motsattsen.

Kungsholmen 20.15
Jag stod i kök och stirra på ett packet frysta hallon när jag en shook stor blixt såg far över himlen. Jag räkna och fem kilometer borta den var. Sen det inte komma någon mera blixt en stund så fram jag tog ett packet bröd till Magnus kvällsmat. När jag förra vecka köpte bröd allt var som vanligt, Eva hade vart i live. Jag fortfarande tänka mycket på Eva att alla pratar om henne som "död". Hon inte vara död och inte lämna mig för alltid. Hon lever ju.
Jag ur mina tankar vaknade av Magnus som skrek och pekade genom fönstret mot blixten som far över himlen. Blixten var stor och vit på den svarta himlen. Galet coolt det var att se alla blixtar som for över himlen. Värsta många det va och fett stora också.
Jag stoppade brödet i brödrosten och tog upp dem när de var färdigbrända. Fett brända de blev. Hemma det nu lukta bränt av brödet och köttfärsåsen. Jag var fetahungrig och blev värsta förbannad när jag min mat brände. Det inte smaka gott bränt. Ingen av oss åt mycket, istället vi åt chips och titta på filmen. Den hette Shrek 2 och var fett rolig, värsta filmen. Klockan hade rullat galet snabbt och vi blev trötta efteråt.
När filmen var slut Magnus gick för att borsta tänderna. Men han kom lika snabbt som gått. Min kompis lärde mig det för att säga att någon snabbt kommer tillbaka efter de gått.
Han bara ville fråga varför ljuset rör sig fortare än ljudet? Vad jag skulle svara? Vet ej, inte jag är något professor heller. Jag sa att han fick gå och checka det i Internet och se om det stod nåt. Men han inte orkade för han var trött.
Magnus gick i sängen och sov och jag bädda honom ner så han sova gott till morgonen efter. Han inte kunde sova så jag vara tvungen att läsa saga om någon leopard som tappa en fläck. Hur man kan göra det när de är fast? Varför det vara roligt att höra samma saga så många gånger?
När den var slut jag sa god natt och drömma söta och gick själv i säng. Jag låg i min säng och tänkte på Eva tills sömnen tog i mig. Magnus väckte mig när jag i min djupaste nattsömn kommit. Han sa att han inte kunnat sova och han ville nu i min säng sova. Jag inte kunna säga nej så han kom med sitt täcke.
När Magnus somnat gick jag upp, öppnade och drack en flaska vin tills botten var tom. Tankarna på Eva försvann när jag somnade igen.

Skrivet av anderzon, 2007-04-10 10:32

Bra omskrivning av boken, du plockar ut det essentiella och förmedlar innehållet på ett kreativt sätt. Mycket bra!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-09 16:05

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?