En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Annisen och lite till...

Ni hittar oss numera på

http://anundby.webs.com/index.htm

Skrivet av annisen, 2009-01-21

Visa hela (0 kommentarer)

Så var det år 2009!! Tänkte bara "hoppa in" och önska släkt och vänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Dagen och kvällen har varit prima, likaså julaftonen och övriga juldagar!


Elin och pappa Björn tittar på tomten som till slut har kommit!


Stort paket!!

Skrivet av annisen, 2009-01-01

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är visserligen klockan efter 12 så riktigt sett så är det ju julafton NU, men jag utgår från att det är dagen innan ännu.

I dag har jag och Elin kokat knäck, hon har gjort tvålar (med min assistans), vi har slagit in paket och gjort egentillverkade juletiketter eftersom våra tog slut och konsum hade slutsålt. Det tyckte Elin bara var roligt så det gjorde detsamma... Sen har vi varit på rundfärd i kväll. Vi började med ett besök hos faster Jenny där såklart Jens och Foxy också var men även farmor. Julklappar delades ut och Elin busade en hel massa med Foxy och fick även bjuda henne på godis och bestämma vilka trick hon skulle göra för att få en liten karrabit. Mycket roligt. Här är det "vacker tass" som gäller. Duktig vovve det där och jag tror nästan man skulle kunna säga att hon är en av Elins bästa vänner (*ler*).

Vidare bar det sedan till farfar, Ingrid och Holger där även långväga främmande är - Ronnie och Elle. Numera...

Skrivet av annisen, 2008-12-24

Visa hela (0 kommentarer)

Har precis fått mail från våra handledare. Som vi har väntat på "domen" och nu kom den. Fast domen var positiv, vi får gå upp till opponering med vårt examensarbete i januari! Närmare bestämt den 16/1. På Mias födelsedag. Jag blev plötsligt skitnervös! Vi har kämpat så ini norden för det här och nu är det snart dags! Jag kan inte koppla bort vårt arbete ens nu när det snart är jul, och efter det här kommer jag definitivt inte att kunna göra det! I kväll ska jag sätta mig en stund och kolla igenom och skriva ner lite tankar inför mellandagarnas hårdkörning. Björn är ledig då så vi kommer sitta från morgonen tills vi stupar. Den 9/1 ska arbetet lämnas över till handledarna och opponenterna och sen den 12/1 när seminarierna börjar ska vi gå och kolla på andras så man får ett hum om hur det verkligen går till. Hujja hujja, vad har vi gett oss in på?! (inte för att vi har nåt val fniss)

Nu ska jag färga håret medan Elin spelar Kalle Kunskap Ettan :)

Puuuuuuh...

Skrivet av annisen, 2008-12-22

Visa hela (0 kommentarer)

Efter handledningen i torsdags beslutade jag och Mia att vi har förtjänat liiiiite julledigt i alla fall så fredagen blev en ledig dag med hela familjen - äntligen!! Vi passade då på att åka in till Luleå för de sista ärendena innan julen (vi brukar ha allting klart många veckor innan ju) och nu tänkter jag minsann inte lämna Rosvik mer innan jul. Herregud så folk blir! Hur kan man bli så stressade så man inte tänker sig för? Det är så man blir rädd. Tack och lov behövde vi inte springa i affärer på stan utan där traskade vi bara raka spåret till stadsparken, bänkade oss på första parkett med filt och sittunderlägg och njöt av att titta på årets julkalender. Det var första gången vi gick alla tre, tidigare år har det bara varit jag och Elin. Björn tyckte den var kul, likaså jag och Elin. Julstämningen är hööög!

En förväntansfull Elin :)

Efter föreställningen fick så klart barnen komma fram och hälsa på tomtefar, tomtemor...

Skrivet av annisen, 2008-12-20

Visa hela (0 kommentarer)

...ett av barnen på Elins förskola har fått glasögon. Elin är fascinerad av att barn också kan ha glasögon och önskar att hon också fick glasögon så att hon kan se ÄNNU bättre! När jag var liten drömde jag om att få tandställning - tills jag fick det. Också ville jag bryta en arm eller ett ben också. Det har jag ännu inte gjort men det är heller inget jag drömmer om eller hoppas på att göra heller (*ler*) Jag hoppas däremot att min lilla dotter ska slippa dålig syn, men oddsen är kanske inte de bästa... glasögonormar i multum på båda sidorna av släkten!

Nu måste vi snabba oss och fixa middag! Vi har varit ute och grejjat hos ninerna i flera timmar nu. Elin älskar det och är måttligt stolt över att hon faktiskt är Nalas matte! ;)

En liten bebis-Nala. Nu är hon en storis-Nala ler

Skrivet av annisen, 2008-12-17

Visa hela (0 kommentarer)

Jaa ni, nu var det ett tag sen det skrevs något här senaste. Det är fullt upp med examensarbetet, vi jobbar dag som natt (det känns åtminstone så och det är inte långt ifrån). Nu är vi faktiskt klara för i dag. I morgon är det handledning och då får vi väl "domen" om vad som händer nu. Vi hoppas på opponering i Januari, håll tummarna för oss!

Mycket har hunnit hända sen sist, men jag tar bara det mest anmärkningsvärda. Elin har fyllt 5 år, min stora lilla tjej! Vi har fått papper från skolan om att hon ju ska börja förskoleklass efter sommaren. Det känns helt vansinnigt! Jag vill inte att tiden ska gå så nedrans fort! Hon hade i alla fall en toppen födelsedag.


Även Enigma har hunnit fylla år. 1 år gammal är vår lilla plutt nu och trots att hon är yngre än Mynta så är hon bra mycket större! En riktigt stadig bit!

Gott med skinka på födelsedagen!

...

Skrivet av annisen, 2008-12-17

Visa hela (0 kommentarer)

Ja ni, nu är det vinter på riktigt. Snön har vräkt ner, det drivar och vi (Björn) har skottat gården för första gången den här vintern. Dessutom har Elin fått årets första magsjuka. I natt vid 24 tiden vaknade hon och var ledsen. Inte konstigt när hon var täckt i kräk när vi kom upp. Hon låg på rygg och kräktes väl rakt uppåt för mer eller mindre allt hamnade i hennes ansikte, i håret och på axlarna. Hon tyckte det var mycket otrevligt och det var ju inte särskilt konstigt. In i duschen och tvätta tvätta och tvätta. Orolig som man är frågade jag x antal gånger om hon mådde illa, om behövde kräkas mer men hon hävdade att hon mådde prima. "Mamma jag mår jättebra" sa hon som för att övertyga mig. Efter dusch, renbäddning och sånt somnade hon så om även om hon sov väldigt ytligt. Jag satt uppe ett tag extra utifall att och resten av natten bjöd väl inte direkt på skönsömn. I alla fall var allt lugnt tills vid 15 tiden i dag. När vi hade ätit tyckte magen att...

Skrivet av annisen, 2008-11-24

Visa hela (1 kommentar)