En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

...går till Peter, Nichlas och Marcus som sålt halva Apberget.se till VK. Det är verkligen kul att se unga som vågar satsa på sin grej och göra bra saker. Jag är säker på att det finns många fler i Umeå som har potentialen att göra liknande grejjer!

Läs mer i DN, VK och Resume.

Skrivet av atte, 2007-02-22

Visa hela (1 kommentar)

Petra fyller jämnt på onsdag och det tänkte vi fira i Verbier om några veckor. Så alla som vill vara med, surfa pudersnö och dricka bubbel, boka in lördag den 17 mars till lördag den 24 mars i kalendern. Sky Scanner är bra på att hitta flyg (Genève är närmaste flygplats) och MySwizerland.com listar boende (Verbier ligger i Valais).

Officiella sajten finns på Verbier.ch. (Firefox-användare kan behöva adblocka flashloggan för att se menyn!)

Oscar i pudret, Verbier 2006

Vi ses!

Skrivet av atte, 2007-02-20

Visa hela (4 kommentarer)

I dessa tider av Anjahysteri förvånas jag över hur förlåtande folk är till Anjas skatteflykt. När Carl Bildt äger aktier och optioner (men beskattar vinsten i Sverige) jagas han i månadslånga gatlopp i media.

När Anja skriver sig i Monaco och undviker skatt är det ingen som reagerar. Blågula jättesvenska Anja. Tack vare att DN börjat använda Twingly för att länka in bloggar till sina artiklar slipper jag själv såga Anja, hittade nämligen en utmärkt sågning av Anja där:

Anja har nog redan glömt vems pengar det var som såg till att backen i Tärnaby var pistad varje kväll, vems pengar det var som såg till att hon inte behövde betala för att lära sig vilken sida om portarna man ska åka eller vem som ordnade så att hon slapp gå i två meter hög snö på vägen till backen.

(Av Måns Renntun.)

Skrivet av atte, 2007-02-13

Visa hela (3 kommentarer)

Vi har börjar smida planer för nästa vinter och det är inte utan att man blir lite sentimental. Inte för att det ska bli tråkigt att resa eller att flytta till Sverige utan för den ångest det kommer att innebära att inte längre bo i Shoreditch.

Att inte längre kunna stiga upp en söndagmorgon, gå över gatan och köpa tio mangofrukter och åtta papaja för 40 kronor. Att inte kunna gå ut mitt i natten och köpa nybakta beigels. Att inte upptäcka 10 nya barer/cafeer/affärer/delikatessbutiker på söndagspromenaden.

Det får helt enkelt bli en hel del bilder från omgivningarna här i bloggen, att titta tillbaka på när Sverige känns kallt.

Petter nämnde InvadorYtlig.se härom dagen och jag kom på att det dykt upp lite ny mosaik i krokarna på senare tid.

Från viadukten vid Old Street.

_På...

Skrivet av atte, 2007-02-11

Visa hela (5 kommentarer)

Liksom LaBellaBello berättade om tidigare idag är England i kris. Väderkaos. Landet har drabbats av snöfall.

Igår kväll började varningarna hagla tätt, BBC citerar här The Highways Agency:

"It's possible that the heavy snow could affect central and southern England during the times when people are setting out to travel to work or school on Thursday morning," the HA said in a statement.

And it warned: "If the weather is severe, don't travel unless your journey is essential."

People who must travel are advised to take warm clothes, food, water, a torch and a spade in case of a breakdown.

Tyvärr har de nu uppdaterat artikeln och uttrycker sig lite försiktigare.

Mycket riktigt, i morse snöade det lätt när vi vaknade.

Kolla in kaoset! Slask!

Skrivet av atte, 2007-02-08

Visa hela (2 kommentarer)

CentralNic tog över registraturen för .LA natten till igår. Gavin gjorde ett kanonjobb, impoterade all data och fick det att funka med vårt system. Jag tog över vid sex på morgonen och allt flöt på bra.

Även Petra jobbade tidiga skiftet igår så det blev en ledig eftermiddag för oss båda. En snubbe på hennes jobb mätte mitt kolesterol och jag hade bra värden. Skönt, ingen hjärtinfarkt än på några år alltså.

Vi gick de 311 trappstegen upp i Monument och tog kort på solnedgången. Monument restes till minne av den stora branden 1666 och ligger nära våra jobb så det har stått på att-se-listan ett bra tag.

Första februari innebar slutet på hälsosamma månaden. Vi firade med den här flaskan som vi lagrat sedan Kimmo var på besök 2005. Dammig och fin, nästan som om den stått i en riktig vinkällare :-)

Skrivet av atte, 2007-02-02

Visa hela (2 kommentarer)

''Ett av de farligaste sätten homosexualitet invaderar familjelivet är genom populärmusik. Föräldrar bör hålla ett vakande öga över sina barns lyssningsvanor, speciellt i dessa Internettider med MP3-piratkopiering.''

Kolla in hela listan här.

Har dina barn trots varningen redan drabbats av homosexualitet kanske C.H.O.P.S. kan vara till hjälp, ett program för att omvända homosexuella till vanliga människor.

Tyvärr verkar Lovegodsway.org vara ren satir, hade varit grymmare om det var på riktigt. Sök efter Donnie Davies på någon av video-sajterna för att se mer.

Skrivet av atte, 2007-01-30

Visa hela (5 kommentarer)

Nu är det sju veckor sedan vi var i Gambia, hög tid för lite bilder.

Åsa och vagn... och amerikanska hiphoptröjor.

Tja.. varför något annat?

Vi bodde på ett hotell som hade det mesta: pool, egen strand, gym och helt OK käk. Dagarna bestod mest av sol, böcker och en och annan promenad genom staden. Promenaderna tog på den mentala energin. Alla skulle vara kompis, ta i hand, visa vägen. Alla försäkrade att dom verkligen inte var ute efter pengar. Alla blev lika arga när man inte betalade. Bumsters kallas dom.

Ber man att få vara för sig själv reagerar dom alla på samma sätt: It is nice to be nice in Gambia. En dag fick jag nog och kontrade med it is nice to shut up men det var ju mindre poppis.

Soluppgång över hamnen i Banjul.

Effektiv djurtransport.

_Det syns inte så bra men även...

Skrivet av atte, 2007-01-25

Visa hela (5 kommentarer)