En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
avtryck

avtryck.

små glimtar av närhet.

När Rebecka såg Andreas var det lite av kärlek vid första ögonkastet. Vad annat kunde hon bli när hon såg honom i trasiga jeans, kängor och skinnkappa? Att han dessutom spelade gitarr som en musiker gjorde väl sitt till. Så Rebecka såg till att Andreas, som gick i samma klass som hon under gymnasiet, inte kunde tveka på att hon var intresserad. Och som alla vet så är kvinnor ett mycket, mycket envist släkte. Men så mycket envishet behövdes det inte, Andreas föll snabbt och smidigt för den här charmiga unga tjejen.

Sedan där, i början av gymnasiet, är de ett par. I slutet av gymnasiet på gymnasiet blev de mer än så, de blev äkta makar. Rebecka fick fira möhippan i en bowlinghall, och istället för att bli utklädd så blev hon den enda som inte var utklädd.

Cirka fem år senare är de 2,5 personer i förhållandet. I Rebeckas mage bor någon som är 26 veckor gammal, och vill komma ut och hälsa på sina föräldrar i...

Skrivet av avtryck, 2008-10-22

Visa hela (1 kommentar)

Emmalina bor i en lägenhet ovanpå ett garage utanför Uppsala. Hon sysselsätter sig med att jobba (så lite som möjligt, just nu) som gymnasielärare och privatlärare.

Bas bor på sin skola ute någonstans i Holland. Han läser till pilot och tillbringar helgerna hos sina föräldrar, som bor i en stad nästan vid gränsen till Tyskland.

För en vecka sedan träffades Emmalina och Bas för första gången på 1,5 år. Då såg det ut så här mest hela tiden. Emmalina och Bas har mailat, messat och MSN:at nästan non stop sedan de senast sågs, i Sverige för ett och ett halvt år sedan, när Bas bodde i studentkorridor och praktiserade i Sverige ett halvår. Det var på en inflyttningsfest i samma studentområde som det slog gnistor för första gången, och sedan dess har de mer eller mindre försökt att "bara vara vänner", men det har inte riktigt fungerat, det har alltid blivit lite mer än så.

Nu är det inte tal om någon vänskap, det är ren och...

Skrivet av avtryck, 2008-10-22

Visa hela (0 kommentarer)

Johan och Helena träffades på en mötessajt på internet, och beskriver själva att deras första reaktion när de väl träffades för första gången var "oj, men, du är ju normal!". En reaktion som förklaras av flera tidigare inte fullt så lyckade försök på samma sida.

Helena och Johan bor i en tvåa i Stockholm och har varit tillsammans i tre eller fyra år. För två år sedan gifte de sig, bilden är från bröllopet.

Helena är chefsassistent på en tidning och Johan läser till präst. Förut var han framgångsrik bankman som tjänade storkovan och levde jetsetliv, men sadlade om till en betydligt materiellt fattigare tillvaro som präststudent, något som han aldrig ångrat.

Både Helena och Johan är tokiga i sina vänner och familjer, inredning och TV-serien The Office. Lugn och ro är drömtillståndet, men livet snurrar snabbt runt det sociala paret.

Det finns inte heller något tillfälle då det inte är härligt att få berätta för...

Skrivet av avtryck, 2008-06-07

Visa hela (1 kommentar)

Karl och Mia har varit förälskade i varandra i över ett och ett halvt år. De bor i varsin ände av Göteborg och letar nu lägenhet tillsammans med några kompisar. Karl är ledande i RSFL i Göteborg och Mia går på Konstfack. Båda drömmer om ett torp ute på landet i framtiden, men tills dess äts vegetariska picnicar i olika skogar, gärna tillsammans med vänner.

Kärleken är färgstark, precis som Mia och Karl själva. Vare sig kläder eller hår kan ha för mycket färg. Kreativitet, politik och queerfeminism är vanliga begrepp i deras närhet.

Viktigaste personen i deras närhet är Mias katt Birk, som båda hyser en stor kärlek till.

Foto maj 2008.

Skrivet av avtryck, 2008-06-07

Visa hela (0 kommentarer)

Hej och välkommen till avtryck.

Här kommer bilder på kärlek och korta berättelser om den att hamna.

Skrivet av avtryck, 2008-06-07

Visa hela (0 kommentarer)