En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Receptdagbok eller nåt sånt

Får allt som oftast önskemål om att mina recept ska föras vidare till eftervärlden. Här finner du mitt selektiva urval, uppdateras vid behov ;-)

Av min goda vän som också är spädbarnsmor, det går att vara flera saker samtidigt tydligen..., fick jag följande recept. Vi satt och diskuterade fenomenet lattemorsor och hon hävdar att kaffe blir det mycket men nästan aldrig latte. På öppna förskolan dricker mammorna bara vanligt bryggkaffe med mycket mjölk, tillsammans kom vi fram till att det måste vara en så kallad Slatte (simpel latte).

Recept
Färdigbryggt kaffe, det ska helst inte ha stått på värmning allt för länge då blir det så vedervärdigt
Lättmjölk

Ta lämplig mugg, kopp, glas. Häll upp kaffet och lämna plats för mycket mjölk. Servera eventullet med socker och försök hålla utom räckhåll för nyfikna barn. Drick helst medans det fortfarande är varmt. ;-)

Skrivet av bambatanten, 2006-09-29

Visa hela (1 kommentar)

Idag är jag av olika anledingar väldigt, väldigt arg. Igår vara jag väldigt, väldigt, väldigt arg... Det blev inte bättre när jag pratade med min älskling och han hävdade att han tycket det var väldigt enkelt att göra en vitlöksmajonäs, det var ju bara att ta fram burken... Jag beskrev då, på telefon, hur man gör en riktig vitlöksmajonäs när man är arg...

Recept på förbannad majonäs

ett tolvpack ägg
en vitlöksklyfta
lite färsk citron
salt
cayennpeppar
god olivolja, en dryg deciliter
mycket hushållspapper

Börja med att försöka träffa pojkvännen med de första åtta äggen, om du har lyckats är kök och pojkvänn nu ordentligt kladdiga och du själv mindre frustrerad. Ta då ett nionde ägg och dela i gulan och vitan. Gulan ska landa i skålen du tänker göra majonäsen i vitan hamnar i håret på älsklingen (ägg är ju nyttigt för håret... ;-)), i maränger om du är traditionell eller i vasken om du är lat. Pressa ner vitlöksklyftan, salta, i med lite...

Skrivet av bambatanten, 2006-09-28

Visa hela (3 kommentarer)

Jag är en person som verkligen älskar mat, både att laga och att äta. När jag är i köket så använer jag i princip aldrig recept men däremot brukar jag låta mig inspireras av mattidningar, kokböcker och annan köksporr...;-) Min pretantiösa tanke är att jag ska lägga ut alla de recept jag själv tycker om och som mina vänner tjatar på mig att de ska få. Tänkte börja med min älskade pojkvänns absoluta favorit, han vill helst ha det till frukost.

Bästa pannkaksreceptet 1port

1 ägg
1dl vetemjöl
2dl mjölk
1tsk salt
1msk socker
smör att steka i

Vispa ut ägget med lite av mjölken, bara nån matsked så det blir lite mindre "slemmigt". Vispa sen i mjölet och rör ut alla klumpar, rör i resten av mjölet, saltet och sockret. Stek tunna pannkakor i smör. Servera med sylt eller bär och massa kärlek!

Skrivet av bambatanten, 2006-09-27

Visa hela (0 kommentarer)