En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

barbiedolldeluxes bloggis

Porrstjärna för en dag!

Efter att ha läst Nils Olausons artikel i Expressen om hur porrsajter visar amatörporrfilmer mot betalning uppladdade av privatpersoner, och då främst ungdomar gör mig både förbannad och rädd eftersom den som laddar upp en film endast behöver uppge namn, e-mailadress och kontouppgifter. Uppladdaren behöver inte några som helst godkännanden från de övriga medverkande i filmen och med tanke på att nätmobbing ökar mer och mer blir möjligheten att ladda upp privata porrfilmer på t.ex. gamla ex flick- och pojk- vänner, en kick i helt fel riktning.

Jag tycker att det är fel att privata filmer kan laddas upp oavsett om det är barn eller vuxna. Alla sätt att tjäna snabba pengar tilltalar ju främst ungdomar under arton år eftersom de har svårare att få jobb. Hur mycket pengar som betalas ut framgår inte av artikeln men det är troligen småpengar med tanke på att porrskådis är ett av de bättre betalda jobben. Visst kan chanserna att bli upptäckt tyckas öka när man finns på Internet. Men man ska komma ihåg att porrbranschen är global och majoriteten av dem som jobbar i porrbranschen gör det för de snabba pengarnas skull, även kända porrskådisar tjänar sina pengar snabbt, det gör dig väldigt utbytbar. Precis som i modellvärlden så gäller uttrycket ”One day your in, and the next day your out!” Visst finns det människor som verkligen lyckats i branschen bl.a. Jenna Jamesson som omnämns som USA:s största porrskådis. Men dessa människor har valt och satsat på sin karriär precis som andra satsar på att bli advokater eller veterinärer.

Paris Hilton och Pamela Andersson är båda kändisar som använt sig av pr-tricket att låta sina privata sex-videos ”av misstag” läcka ut media. Unga människor tror ofta att det kändisar gör är okej och helt normalt. Många tänker nog inte att en kändis i kombination med en av världens största och bästsäljande branscher ger bättre reklam än någon annan slags PR.

Att dessutom inte behöva uppge några som helst personuppgifter gör troligen frestelsen att ladda upp sin egen porrfilm i utbyte mot pengar, mer attraktiv. Eftersom det kan tyckas att man inte lämnar ut sig alls men som sagt en bild säger mer än tusen ord. Och att bara främmande människor kommer att komma i kontakt med filmen, men sannolikheten att dina klasskamrater eller din kompis pappa hittar filmen är precis lika stor som att bara främmande människor ser filmen.

Artikeln finns att läsa på: http://www.expressen.se/nyheter/1.639396

Porrstjärnan Jenna Jamesson

Skrivet av barbiedolldeluxe, 2007-04-18 12:23

jenna (:

Skrivet av cleo, 2007-04-21 12:52

ja! jag vill bli porrskådis.... dessutom jag har allt som krävs.... roni.tari@hotmail.com

Skrivet av ronak, 2011-08-18 21:49

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?