En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bibliotekariens bloggis

Mer hembakat

Det är nästan så man skäms. Farmor var väldigt huslig, i brist på passande ord. Hon lagade all julmat själv, sydde gardiner, virkade, stickade m.m..
Mamma lagar mat, och ganska bra, hon kan virka och sticka, gör själv sin lingonsylt. Dock kan hon inte sy gardiner särskilt bra. Och jag då, vad kan jag. Koka nudlar och sy korsstygn. Dit sträcker sig ungefär mina förmågor. Är inte speciellt duktig på att baka, och gardiner ska vi inte prata om.

Det värsta är att jag skulle vilja vara duktig på dessa saker, tycker faktiskt att det är sådant som en tjej ska kunna, okej att man inte behöver vara perfekt på allt, men lite kunskap vore helt okej. Mamma brukar fråga ibland vad jag äter för mat, var väl orolig att jag som student inte åt ordentligt. Jag svarade att jag oftast åt på skolan, skyllde på att jag hade en så liten lägenhet - det stank matos i hela lägenheten i flera dagar. Men nu, när jag har slutat plugga och håller på att söka jobb. Bli vuxen helt enkelt, finner jag att jag läser kok- och bakböcker allt mer och när jag går på stan tittar jag på inredningssaker istället för skivor.

Kan man hoppas på att dolda talanger inom matlagning m.m plötsligt dyker upp?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-08-01 15:49

Jag kan inte heller sy gardiner. Man kan få det gjort på affären. Sluta skämmas över att du inte kan du är säkert en riktig hävert på något annat. Böcker till exempel. Matlagning kan man åtminstone läsa sig till.

Skrivet av Tantspridd, 2005-11-03 20:07

Äsch, bara för att andra kan saker så innebär det inte att alla andra kan allt. Ta en person i din närhet som du beundrar. Gör upp en lista på dennes "bra och dåliga". Gör en på dig, kanske be någon annan hjälpa dig för det kan vara svårt att se vad man själv är bra på, och jämnför.

Skrivet av Diana, 2006-01-22 14:22

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.