En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bibliotekariens bloggis

Det är nästan så man skäms. Farmor var väldigt huslig, i brist på passande ord. Hon lagade all julmat själv, sydde gardiner, virkade, stickade m.m..
Mamma lagar mat, och ganska bra, hon kan virka och sticka, gör själv sin lingonsylt. Dock kan hon inte sy gardiner särskilt bra. Och jag då, vad kan jag. Koka nudlar och sy korsstygn. Dit sträcker sig ungefär mina förmågor. Är inte speciellt duktig på att baka, och gardiner ska vi inte prata om.

Det värsta är att jag skulle vilja vara duktig på dessa saker, tycker faktiskt att det är sådant som en tjej ska kunna, okej att man inte behöver vara perfekt på allt, men lite kunskap vore helt okej. Mamma brukar fråga ibland vad jag äter för mat, var väl orolig att jag som student inte åt ordentligt. Jag svarade att jag oftast åt på skolan, skyllde på att jag hade en så liten lägenhet - det stank matos i hela lägenheten i flera dagar. Men nu, när jag har slutat plugga och håller på att söka jobb. Bli vuxen helt enkelt, finner...

Skrivet av bibliotekarien, 2005-08-01

Visa hela (2 kommentarer)

Fråga mig inte varför. Skyller på att jag jobbat två kvällar i rad. Det känns verkligen inte som onsdag i alla fall.

Måndag och tisdag var det fint väder - sol och skönt. Idag är det molnigt, blåsigt och kvavt ute. Kommer det sämre väder? Vill hem och kolla posten - väntar på mitt avi - ska gå och hämta Harry Potter nr 6! Jippi!

Skäms nästan för att säga att det enda jag ser på Tv just nu är på tv3 - Nanny! Vet ej varför, men jag blir alltid fast framför det.

Skrivet av bibliotekarien, 2005-07-20

Visa hela (0 kommentarer)

Var ute och åt lunch på stan idag. Buffé - pasta, kyckling och mos eller pizza fick man äta! Det blev en hel del, känner mig fortfarande mätt.

Jobbar till sex ikväll, det är rätt lugnt just nu. Solen har börjat lysa - var rätt trist väder på morgonen, så många har väl farit till stugan eller stranden.

Det kliar i fingrarna på mig att börja gallra en del böcker. Speciellt i våra så kallade vuxenserier, en del är från 70-talet! Jag vill ha nyare serier, som t ex Nemi, Pondus eller Frank Königs böcker.

Ska bära hem en del böcker idag, lånar massor som ser intressanta ut men sedan läser jag dem aldrig. Måste ta mig i kragen och dra ner på mitt internetkörande och göra något annat istället. Sitter ju mycket vid datorn på jobbet också!

Hur många gågner kan man bli förkyld på ett halvår?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-07-15

Visa hela (0 kommentarer)

Det är lungt inne på biblioteket men ute blåser det. Undras hur många låntagare som luras när de säger att de inte hittar boken och vill betala för den. Är detta ett "bra" sätt att skaffa sig litteratur på?

Jag köpte glass av glassbilen i går! Första gången på länge länge. Jag köpte Smack sandwich. Trodde att den skulle vara jättegod. Men det var den inte. 2 1/5 av 5 poäng, ungefär. Tyvärr. Fick punga ut med 75 kronor. Nåja, glass som glass?

Jobbar kväll i kväll och imorgon också. Sitter och funderar om det är värt att betala 80? kronor för att se Fantastiska Fyran - usla recensioner i Sverige, men populär i USA. Och smaken är som baken delad, men 80/85 kr är ändå 80/85 kr.

Jag och pappa ska till Umeå på lördag. Woho!
Hrm, nja kanske inte Woho, men i alla fall kul att göra något annat än att gå på staan i Skellefteå. Umeå har en press-stop affär och broderiaffär, vilket Skellefteå inte har något större utbud utav.

Skrivet av bibliotekarien, 2005-07-14

Visa hela (2 kommentarer)

I går for mamma och pappa till stugan, så jag är nu ensam hemma ! Jippi! Ingen som vill ha datorn när jag sitter där. Fast och andra sidan, nu måste jag laga mat och tvätta själv - mamma brukar oftast göra detta. Bortskämd? Jag?

Det är ingen tillströmmning idag av låntagare, än i alla fall. Vet inte riktigt vad man ska föredra, mycket folk och rusch eller lite folk inget att göra men lugnt.

Har nu bestämt mig för att gå och se Fantastiska fyran på bio. Det var länge sen jag var på bio - Van Helsing, och jag brukar alltid fega ur - för dyrt, för många som sitter och lever om under filmens gång....

Jag vill veta vad jag ska göra i höst! Ska jag stanna i Skellefteå -måste hitta en lägenhet i så fall. Eller ska jag fara tillbaka till Härnösand? Jobb krävs i båda fallen, men det ser mörkt ut på biblioteksfronten. Vad krävs egentligen för att få ett jobb? Har skickat säkert 15 jobbansökningar men får hela tiden negtiva svar. Vem är det som får alla j*vla jobb?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-07-12

Visa hela (1 kommentar)

På flera dagar. I början satt jag varje dag och skrev några rader, nu är det sämre med det. Har just haft en anstormning av besökare. Första gången sedan kl 12 som jag kan sätta mig ner och ta det lite lugnt.

Oops, spoke too soon. Måste ta hand om några som vill ha ett nytt lånekort.

skriver mer senare?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-07-11

Visa hela (1 kommentar)

Japp, två dagar hemma med feber och världens förkylning. Håller på som bäst att snyta, hosta och harkla mig. Det hela blir ju inte bättre av att det är kvavt och varmt som i en bastu ute.

Ja, ni läste rätt, Skellefteå har äntligen fått sommarväder! men som typiska svenskar är vi inte nöjda. För varmt, för mycket mygg...

Har nu fått ett negativt svar tillbaka - fick inte ett jobb jag sökt. För en gångs skull vill jag ha ett positivt svar - ja visst vill vi att du ska jobba här, nämn din lön!

Satt framför tv:n och såg programmet - vad heter det - där flera par renoverade varsin lägenhet. Det är väldigt roligt att se det, faktiskt, och jag funderar på om man skulle bli sådär intrigant och allmänt otrevlig om man var med.

Skrivet av bibliotekarien, 2005-07-04

Visa hela (0 kommentarer)

Jag skyller på vädret. Ena dagen strålande sol och nästan tjugo grader och nästa dag är det regn och tolv grader ute.

Sitter på jobbet med världens snuva, undrar om jag har feber. Gick till jobbet imorse, men jag känner hur jobbigt det är att jobba när man är förkyld. Nåja, mitt pass slutar halv 4, sen kan jag gå hem. Får väl käka alvedon.

Nu har vi sommaröppettider på biblioteket. 12-19 på mån-torsd och 12-18 på fredagar. Är det bara vi som har det? Hur har biblioteken i era städer öppet?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-28

Visa hela (2 kommentarer)