En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bibliotekariens bloggis

Det var ett tag sedan jag skrev. Har försökt att dra ner på tiden jag sitter vid datorn. Det går väl så där, sitter ju en hel del i jobbet så jag försöker dra ner både hemma och på jobbet.

Solen lyser!!! Och här sitter jag inne... Det är för hemskt.
Fick mail från min kompis i vaggeryd, hon är liksom jag 27. Hon har gift sig, 2 år sedan, och har nu en 8 månader gammal dotter. vad har jag? Inte ens ett permanent jobb.

Men samtidigt tror jag inte att jag vill ha barn. Det är väl inget krav på det, eller?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-23

Visa hela (2 kommentarer)

Hej.
Det kanske är någon som vet var man hittar ämnesbloggar. Har sökt på google men det kommer bara upp konstiga sidor...

Som bibliotekarie borde man väl kunna söka, men jag skyller på lättja. Solen lyser!! Jag vill ut i det fina vädret.

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-17

Visa hela (0 kommentarer)

Har haft en kort kurs i hur man beställer fjärrlån. Förhoppningsvis blev man lite klokare. Men det är väl bara övning som gäller.

Sitter nu i informationsdisken på facklitteraturavdelningen. Ahhh! Inte riktigt mitt område, men det går väl förhoppningsvis bra.

Det var svinigt kallt igår kväll när jag gick hem - jag jobbade till 19.00. Och idag lyser inte solen nämnvärt mycket, någon sekund här och där. Så man behöver inte känna att man missar det fina sommarvädret direkt.

Ska till Härnösand på lördag och titta till min lägenhet, städade byggjobbarna efter sig? Märks det något efter jordbävningen som var? Ska passa på att åka till IKEA också - tjoho. Inte för att man kan ta några större möbler i bilen, men man kan ju alltid ögonshoppa. Någon dag ska jag väl få en ordentlig lägenet jag också. Fast ibland undrar man ju. Har nu börjat att söka jobb igen - fyra stycken igår och imorgon ska jag skicka tre stycken till. Portokostnad är av ondo.

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-16

Visa hela (1 kommentar)

För det är de oftast. Alla rusar nerför trappen och kollar i bokningspärmen, men icke. Ibland bokas det en dag i förväg. Vi måste bli mer nogranna att kolla vem det är som bokar. Inget ont mot invandrare men de bokar ofta på för, efter och mellannamn, och då de inte har legitimaion med sig blir det svårt att kolla dem.

Suck, solen lyste i ca 5 minuter. Så kollar man vädret, det skulle ha varit 22 grader och sol idag. Visst måste det vara otacksamt att "spå" väder?

Jag beställde tidningar från press-stop igår kväll, så immorgon borde jag få dem! Ja! Något skoj för pengarna ska man väl ha?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-15

Visa hela (0 kommentarer)

Har nu klippt mig sommarkort, det är skönt att ha nacken fri. Men var är sommarvädret? ca 12 grader varmt och molnigt...

Sökte idag 4 stycken biblioteksjobb, och i morgon ska jag skicka iväg en ansökan till. Håller tummarna... Vem är det som får alla jobb?

Glass. Sitter ca 2 minuter ifrån ett ställe som säljer väldigt god kulglass. Men då är det det där med att man borde tänka på vikten. Känner mig alltid så onyttig efteråt.

Ska sätta mig med aftonbladets korsord på nätet, det är väldigt roligt faktiskt, och det är lite folk just nu.

"blir båtar på våren" - sex ord?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-15

Visa hela (0 kommentarer)

Det är tisdag, fast det känns som måndag. En lång, trist dag. Och det regnar, vilket inte gör saken bättre.

Skrivaren på biblioteket funkar inte, så vi kan inte dra ut reservationer. Det har samlats en (liten) hög med böcker som vi får dra på återlämning senare. De lovade att komma och fixa den idag, men tji fick vi. Fast dagen är inte slut ännu...

Det är en sådan dag när man vill sitta inne och kura med godis och en bra bok. Eller kladdkaka, mmmm!

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-14

Visa hela (1 kommentar)

Solen lyser!!!!!!!!!!!
Fast naturligtvis har det börjat blåsa, men man kan inte få allt. Jag var och postade ett brev till akademikerförsäkring idag. Det är tredje gången som jag försöker säga upp deras försäkring. De verkar inte fatta att jag inte är intresserad!

Jag var ledig i fredags - jätteskönt. Hade tid att klippa mig, det var ca två och en halv månad sen sist. Nu när jag har lön kanske det kan bli lite oftare...

Ska inte ha några lediga dagar i sommar - jobbar alla dagar i veckan utom helgen. Några tips på hur man ska liva upp dagarna??

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-13

Visa hela (1 kommentar)

Vi har i dagarna haft en stor diskussion på jobbet. Om en ungdom läser fantasy, visst är det bättre än att inte läsa alls? Biblioteket är uppdelat i denna fråga. De mer "finkulturella" anser att så är icke fallet. Jag, och andra, tycker att så länge de läser är det bra, de får ofta också mersmak.

Men jag tycker inte om bibliotekens prat om att vissa böcker inte ska köpas in för att de inte är "fin"kultur. Smaken ändras ju hela tiden, och det kanske är ett bra sätt att locka låntagare att ha lite större utbud.

Vilken är den bästa bok som du har läst?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-06-08

Visa hela (2 kommentarer)