En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bibliotekariens bloggis

Måndagar är inte roliga, det tar evigheter för mig att vakna upp. Cyklade till jobbet med halvöppna ögon.

Måste fara till optikern igen - glasögonen sitter fortfarande inte bra! Börjar allvarligt talat ledsna på dem.

Vi har haft bokmöte på morgonen och gått igenom listorna från btj - tyvärr var utbudet på engelska böcker litet - försöker att läsa böckerna på engelska istället för svenska. Det är ofta att översättaren inte är speciellt bra, speciellt när det gäller fantasy. Terry Pratchetts böcker ska inte översättas från engelska -många av skämten går förlorade.

Har inte pass ute i biblioteket förrän kl 2, sitter och har lite tråkigt - borde förmodligen höra med någon om något att göra...

Skrivet av bibliotekarien, 2005-05-30

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har faktiskt inte suttit inne hela helgen. Lördag var jag ute och cyklade 2 gånger, och idag har jag varit ute och cyklat broarna runt - det tar ca 20 minuter - beroende på fart och motvind.

*harkel* Jag har just blivit anklagad av mamma att "bara sitta inne och stirra på en skärm" och "du måste gå ut och röra på dig mer". Jo, men jag blir rätt less att höra det 10 gånger istället för 1.

Mammor tjatar.

Okej jag borde säkert vara ute mer. Så varför gör jag inte det, jomen jag ska bara läsa ett avsnitt till - jag läser mycket fan fiction. Beroende av internet? Jag? Nähä! Jag kan sluta när jag vill...

Säkert.

Skrivet av bibliotekarien, 2005-05-29

Visa hela (0 kommentarer)

Helg! Jaaaa! Inget jobb, utan bara två dagar av vila. Härligt.

Cyklade till stan, var nära att blåsa av bron - allvarligt, det blåser nästan storm ute. Man kan tro det är höst och inte nästan sommar.

Var och rättade till glasögonen - igen - och de sitter fortfarande inte riktigt bra! Men jag får ha det så här över helgen och gå dit på måndag igen om det inte blivit bättre. Usch!

Är ensam i huset just nu - mamma och pappa har åkt till stugan - lugnt och skönt och ingen som kör bort mig från datorn...

Ger det något att köpa strumpor nu, eller ska man vänta på sommarvädret och möjligheten att gå barfota?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-05-28

Visa hela (1 kommentar)

Istället för huvudvärk kanske jag blir vindögd. Det känns som om jag ser åt olika håll med ögonen. Er.. Ni kanske förstår vad jag menar? Jag har fått bättre syn, och jag antar att det tar ett tag att vänja sig med glasögonen - men det är rätt obehagligt att behöva använda båda ögonen när man tittar. Jag kan inte förklara det bättre - det låter helt knäppt jag vet.

Inget regn ännu, men jag har aldrig sett en så blå molnig himmel. Lagom till att jag ska gå ut och köpa snabblån kommer det väl att börja ösa ner. Eller så väntar det tills jag ska cykla hem, jag vägrar bestämt att cykla med paraply och jag glömde mina regnkläder i Härnösand.

Det har nu gått en vecka sedan jag slog i huvudet i cykelskjulet hemma - jag har ett ärr, men det blödde aldrig. Det tog flera dagar innan jag kunde sova på rygg utan att det gjorde ont. Vårat cykelskjul är olycksdrabbat - jag slår i bakhuvudet och mamma slår i med pannan.

Skrivet av bibliotekarien, 2005-05-27

Visa hela (0 kommentarer)

VÄdret har nu varit rätt hyffsat faktiskt, förutom att det har börjat blåsa en hel del. Solen har lyst nästan hela dagarna, men nu har det börjat att regna flera dagar i rad, i och för sig börjar det först på eftermiddagen, men när jag flyttade från Borås trodde jag att jag skulle slippa ha paraplyet med mej hela tiden.

Jag håller på att vänja mig med mina nya glasögon, det är sju år sedan jag bytte glas och bågar! Bågarna sitter inte riktigt som de ska och jag antar att det tar ett par dagar innan ögenonen har vänt sig vid den nya styrkan. Det var då spännande att cykla, det känndes som man satte sig på en häst - flera meter över marken.

Så jag har blivit 3600 kr fattigare, men jag kanske slipper huvudvärken när jag sitter vid datorn för mycket...

Skrivet av bibliotekarien, 2005-05-27

Visa hela (0 kommentarer)

En ny blogg!
Har haft problem med bloggi.se så jag tänkte att det kunde vara kul att prova en ny blogg.

Sitter just nu på mitt jobb - sommarvikariat på bibliotek. Som ni kan förstå är det lite folk just nu. Alla är väl ute i det fina vädret; solen lyser och det är ca 20 grader. Härligt! Och här sitter man innomhus och glor på datorn.

Eftersom jag är semestervikarie så får jag ingen semester. Men med tanke på hur länge det är ljust om kvällarna - praktiskt taget dygnet runt - så kanske det inte gör något.

Det är egentligen rätt intressant att se vad folk lånar för böcker. Än intressantare är det att se att många av låntagarna ofta kommer för sent med böcker/filmer/skivor. Är det väldigt svårt att komma ihåg att titta på kvittot när de ska lämnas tillbaka?

Skrivet av bibliotekarien, 2005-05-23

Visa hela (1 kommentar)