En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

blogganders' bloggis

Chatt, dejting och Ryska kvinnors kontaktannonser

Taggar: kvinnor kontaktannons chatt ryska dejting nätdejting

Denna blogg handlar om Ryska kvinnor, att chatta med dem och att svara på kontaktannonser. Det är en guide om man så vill baserad på mina egna erfarenheter.

Jag ska vara ärlig. För 2 år sedan hade jag aldrig ens tänkt tanken på att svara på kontaktannonser från Ryska kvinnor. Jag hade aldrig ens besökt någon Rysk dejtingsajt eller Rysk chatt. Jag gjorde vad de flesta andra singlar gjorde istället. Jag spenderade 50% av min lön på för tok för dyra drinkar i baren. Där jag ändå bara fick nobben av alla de kvinnor jag försökte köra min förföriska charm på.

Jag gav snabbt upp singellivet på puben och gav mig in i nätdejting industrins underbara värld. Än så länge helt ovetandes om de Ryska kontaktannonsernas förföriska charm. Jag kopplade upp mig på Internet och gick med ett par Svenska dejtingsajter. Behöver inte nämna vilka de var men de är välkända dejtingsajter här i Sverige.

Men jag upptäckte ganska snart att jag inte fick ut så mycket av dessa kontaktannonser och dejtingsajter.

Men så av en händelse så pratade jag med en god vän och kollega till mig om singellivet. Han var sedan tidigare gift med en Rysk kvinna som han träffat genom en kontaktannons på någon chattsida på internet. Han frågade mig om jag inte var intresserad av att träffa en kvinna från Ryssland eller Ukraina. Som jag skrev tidigare så hade tanken aldrig slagit mig men jag var inte främmande för det.

Jag började söka runt efter dejtingsajter och kontaktannonser med Ryska kvinnor på internet och fann ett par amerikanska dejtingsajter. Dessa var både väldigt dyra och kändes ”sexuellt laddade” vilket jag inte uppskattade. Jag ville ju träffa en Rysk kvinna inte en sexpartner. Jag upptäckte snabbt att dessa Ryska kvinnor helst ville chatta med mig. Att chatta med en av dessa ryska kvinnor kostade ca 5 SEK per minut och jag i min bubbla trodde givetvis att dessa Ryska kvinnor var intresserade av mig. Inte förens jag chattat bort ungefär 30.000 SEK förstod jag att någonting var galet. Jag hade inte ens träffat någon av dessa Ryska kvinnor. Jag hade försökt få till en träff men av någon anledning så hade alltid dessa Ryska kvinnor någon ursäkt till varför de inte kunde träffas, men chatta ville dom!

Dessa dejtingsajter och kontaktannons förmedlingar har jag förstått är oseriösa och jag vill avråda alla män som tror att dessa kvinnor är äkta att gå med eller fortsätta chatta med dessa Ryska kvinnor. Jag har med hjälp av en god vän i Ukraina lyckats ta reda på hur dessa chatt och dejtingsidor jobbar för att lura män på pengar. Så här kommer min rapport.

Ryska kvinnor lurar män på Pengar genom chatt och falska kontaktannonser.
Jag har forskat en hel del kring detta med hur industrin fungerar. Jag har en god vän till mig som jag lärt känna på plats i Ukraina när jag reste dit som har berättat för mig hur falsk och smuttsig en del av industrin är.

Låt mig presentera den största dejtingsajten mellan ryska kvinnor och män i väst. Jag vill inte namnge den men den har ett vanligt Ryskt kvinnligt namn och är väldigt lätt att hitta om man söker på Ryska kvinnor på nätet. Det är dock inte den enda dejting sajt som går under följande information. Det finns en annan med ”Heta Ryska brudar” (fritt översatt) som arbetar precis likadant. Faktum är att jag skulle kunna lägga upp en lista på en rad olika sajter men nu tänker jag rikta in mig på just den här dejtingsajten som vi helt sonika kallar för just dejtingsajten. Denna dejtingsajt får sin inkomst på 3 sätt.

* Det första är medlemskapsavgift. Kostnaden per månad för denna och liknande sidor är ungefär 400 – 500 SEK i månaden.
* Det andra sättet är kostnad per brev man skickar till deras kvinnor. Du kan ofta köpa krediter som du sedan kan använda för att betala för brev du vill skicka eller läsa.
* Det tredje och kanske deras största inkomstkälla är deras video chatt som både är dyr och helt oseriös.

Låt mig avslöja hur de lurar män på pengar genom sin chatt och sina kontaktannonser.
Det är nämligen så att denna dejtingsajt som har mellan 500 och 1000 äktenskapsagenturer som jobbar för dem. En äktenskapsagentur är en agentur dit Ryska kvinnor kan vända sig om de vill träffa en utländsk man. Bara i Nikolaev i Ukraina finns det över 50 stycken sådana äktenskapsagenturer för Ryska kvinnor. Så intresset är väldigt stort. Varje agentur har i Regel över 300 kvinnor i sin databas. Dock så lagras dessa kvinnor och agenturernas databaser uppdateras inte. Så dessa kvinnor kan dyka upp på dejtingsajten. På dessa agenturer jobbar så kallade översättare. Det är kvinnor som kan Engelska eller Tyska. Deras jobb är att besvara brev som skickas till deras kvinnor genom dejtingsajten. Kom ihåg att flertalet av dessa kvinnor inte ens är intresserade eller kanske redan är gifta men finns ändå med på dejtingsajten.

Enligt avtalet som dejtingsajten har med äktenskapsagenturerna så måste varje brev besvaras inom 48 timmar. Annars får agenturerna böter. Därför så instrueras översättarna (de kvinnor som jobbar på agenturen) om hur de ska svara på breven. Översättarna får ungefär 50 öre per brev de översätter men det finns otroligt många brev att översätta så det finns gott om pengar att tjäna för en Rysk kvinna som i regel annars har en lön på 600 SEK i månaden.

Det är därför inte ovanligt att man aldrig får träffa den kvinna som man skickat brev till. Även om man skickat brev till varandra under en lång period. Ofta kommer det ursäkter som att hon måste besöka sin sjuka mormor eller hon är bortrest eller liknande ursäkter. Får man dock till en dejt med en av dessa kvinnor så är det inte alls ovanligt att hon har väldigt liten eller ingen alls kännedom om vad som stått i breven som skickats er emellan. Kom ihåg att som man betalar man per brev man skickar på den här dejtingsajten och även andra.

Att chatta med dessa Ryska kvinnor ger störst inkomst.
Den största inkomsten som den här dejtingsajten får är genom chatt. Därför tillfrågas dessa översättare och även andra kvinnor om de kan tänka sig att chatta med män. De får betalt per minut och beroende på hur bra de ser ut. Därför vill givetvis så många av dessa Ryska kvinnor att du chattar med dem. Det är ju givetvis en god inkomst. Många av dessa kvinnor är studenter med låg eller ingen inkomst alls. Dessa kvinnor jobbar oftast på kvällar och nätter då det främst är Amerikanare som chattar. Det är ganska beklagliga arbetsformer som styr verksamheten. Jag besökte personligen en agentur i somras och upptäckte att de var lyckligt lottade för de hade precis fått en AC till sitt kontor. I Nikolaev på sommaren kan det bli upp mot 40 grader varmt!

Att chatta med dessa Ryska kvinnor är som sagt väldigt dyrt och ger egentligen inga andra behag än att du faktiskt ser personen du chattar med. Det är ingen garanti för att ni kommer att träffas men du ser i alla fall vem som chattar. Som jag skrev tidigare så har jag nog gjort av med 30.000 på dessa tjänster men jag träffade en man i somras som enbart på chatt hade bränt över 250.000 SEK. Han var amerikan ska tilläggas!

Det är inte ovanligt att en och samma kvinna får över 500 brev per dag från sin kontaktannons på dejtingsajten. Dessa ska alla översättas inom 48 timmar och det är orimligt att en person kan göra detta jobb. Därför kan det hända mer som regel än undantag faktiskt att du får svar från flera olika kvinnor som svarar på dina brev. Detta betalar män dyra pengar för!

Besök en äktenskapsagentur på plats istället för att chatta!
Är du på besök till Ukraina så passa på att besöka en äktenskapsagentur. Deras reklam finns överallt i Odessa och Nikolaev. Det är inte svårt att missa. Du kan då få en egen bild över hur det hela fungerar. Jämför med det jag skrivit här. Du kan även då boka tid med någon av deras Ryska kvinnor på plats istället för att betala pengar för chatt på deras dejtingsajt. Att få till en dejt med en Ryska kvinna är inte svårt men hur seriös hon är varierar.

Dejtingsajter sammarbetar med varann!
Det tar inte slut än! Det finns även en till sak som är viktig att nämna utöver chatt, kontaktannonser och äktenskapsagenturer. Det är samarbetet dessa dejtingsajter arbetar med.

Registrerar du dig på den här dejtingsajten så kommer du att få mejl från flertalet andra dejtingsajter som alla säger att du fått ett nytt meddelande från någon Rysk kvinna från deras dejtingsajt. Trotts att du aldrig registrerat dig där. Det som hänt då är nämligen det att dejtingsajterna samarbetar. De har samma databas. De skickar nya profiler mellan varandra så att de kan mjölka ur så mycket pengar från dig som möjligt. Den ena sajten har vackrare Ryska kvinnor än den andra och du blir lurad in i en ond cirkel. Detta är inget ovanligt det förekommer även bland svenska dejtingsajter. Det är nämligen så man bygger upp traffik på dejtingsajten.

Finns det bra dejtingsajter med seriös chatt och kontaktannonser?
Goda nyheter. Ja det finns bra och bättre dejtingsajter. Dessa är främst basserade på att privatpersoner från båda hållen registrerar sig på deras dejtingsajt. De jobbar inte med äktenskapsagenturer och de tar inte ut extra avgifter för att skicka brev eller chatta. Det som kostar är medlemskapet. Hela verksamheten bygger på att både kvinnor och män har tillgång till internet på egen hand.

Det är nämligen inte så ovanligt att kvinnor i Ryssland eller Ukraina har internet hemma. Det blir mer och mer vanligt faktiskt. Intresset bland dessa är väldigt stort att träffa en man genom kontaktannonser på en internationell dejtingsajt.

Det är dock inte problemfritt på dessa dejtingsajter.
När man lämnar en dejtingsajt öppen för vem som helst så dyker det upp en hel del oseriösa personer. Det är ofrånkomligt. Det som kallas för scammers. Ofta Afrikanska kvinnor som försöker få dig att skicka pengar till dem. Eller Ryska kvinnor som försöker med samma sak. Det händer till och med att äktenskapsagenturer registrerar sig på dessa dejtingsajter för att få män att byta dejtingsajt till de dyrare som jag nämnde förut.

Det gäller att vara medveten om detta. Det är ganska lätt att se om en kvinna är oseriös eller inte. Hon har ofta bara en bild. Den är proffsigt tagen. Hon kan ha flera bilder men du ser att hon är något av en ”fotomodell” och om inte du själv är extremt snygg så är det ju ganska otroligt att hon skulle vara intresserad av dig? Är du dessutom som jag runt 49 så är det än mer otroligt om hon som är 20-25 är intresserad av Gubbar som oss!

Men som sagt det finns dejtingsajter som är seriösa och som jobbar på att få bort scammers. Där relationerna är viktigast. Det finns en svensk sådan sajt som jag kan rekommendera eftersom den är fokuserad på oss män i Skandinavien. Det är en ganska enkel dating sajt där du kan chatta och skicka brev till Ryska kvinnor. Pris per månad 249 SEK

www.eastcupid.com

Men främst vill jag rekommendera den här dejtingsajten.

www.russianlovemail.com

Även den här dejtingsajten är på svenska men är mer inriktad på internationell trafik. Varför jag vill rekommendera den här sajten är för att jag själv använder den. Dessutom så jobbar de väldigt hårt mot scammers. De har ip-blockering som gör att kvinnor från länder utanför forna sovjet inte kan registrera sig. De har ett VIP-system som jag tycker verkar intressant eftersom de erbjuder att söka efter en Rysk kvinna åt dig. Framför allt så finns det många kvinnor där som jag upplever som seriösa. De har även chatt som är ingår i medlemskapet och man skickar obegränsat med brev. Det är alltså inte så dyrt att vara medlem. Runt 250 SEK i månaden vilket jag tycker är helt ok.

Fortsätt gärna den här diskussionen. Jag ser fram emot era synpunkter, åsikter och funderingar.

Skrivet av blogganders, 2009-01-11 18:11

Väldigt bra och utförlig artikel. Har kommit på samma sak som du men lyckligtvis nappade jag inte på att svara dessa undersköna och unga damer. Är själv 49 så varför skulle en 18 åring var intresserad av en gubbe... :)

Russianlovemail verkar, precis som du skriver, väldigt seriös och inte spec. dyr.

J.

Skrivet av Johan, 2009-03-08 17:10

Hej Blogganders!

Fantastisk reccension av verkligheten. Du har verkligen gjort ett bra jobb med att beskriva hela denna, i mina ögon "smutsiga" industrin. Jag har själv tuvärr idag gått på en mina på en av dessa tvivelakiga siter. Jag ska inte skriva ut namnet men siten har ett namn som beskriver ett område i östeuropa (flera stater kan man säga). Där ska man betala för varje meddelande (brev) som ska öppnas. Det tragiska är att ingen normal funtad mäniska kan väl tro att dessa brev är verkligen personligt skrivna när man läser innehållet. Jag betalde för 20 credits (176sek) för att få det bekäftat precis vad jag trodde, att detta är en ligth scam och inget annat.

Jag tvivlar inte på att det finns ändlöst med vackra, välutbildade, kärlekstörstande och seriösa kvinnor från östeuropa (främst rysslande). Men att te.x en 20årig superpingla skulle intressera sig för en medelålders man med usel fysik och medelinkomsttagare är osannolikt. Själv är jag faktiskt enbart 38, vältränad (gymmar, simmar, cycklar), ser ok ut, tjänar bra och har ett sunt leverne med sunda ideal. Men problemet för mig är att jag tröttnat på dessa krogragg, ytliga kontakter etc. Jag har inga problem med att träffa kvinnor i Sve men av nån anledning är inte kvinnor idag som förr. Värderingarna är annorlunda, idag ska kvinnor vara självständiga, göra karriär och förverkliga sig själva. Inget fel i detta men kontentan är att kärnfamiljerna urholkas. För att återkoppla till dessa utländska kvinnor (ryska framförallt) så tror jag många av dom (fler än Sve kvinnor) har en mer jordnära inställning och mer ett kärnfamiljetänkande. Kan ha fel, men det är min uppfattning.

För att ytterliggare förstärka min teori om att dessa dejtingsiter (dom flesta) så på den jag är registrerad så fick idag ett brev av en tjej som skrev följande ".....on your photo you look very attractive, I wanna ge to know you more...", var bara ett problem. Jag har inget foto på min personliga sida. Hur snackar man sig ur detta :) Jag skrev till henne att detta var inget annat än "fucking joke and scam" och sa att jag aldrig i livet skulle betala en krona för sån här smörja.

Jag misstänkte tidigare att flertalet "personliga" brev till medlemmarna inte är annat än massutskick som sker till majoriteten med samma "nutrala" innehåll. Den enda kvinna som svarade mig (givetvis efter jag betalat) skrev sitt svar väldigt neutralt, ungefär som detta brev kunde hon lika gärna skicka till 200+ andra medlemmar.

Egentligen är det tragiskt att det finns sånna mäniskor som verkligen har hjärta att utnyttja andras suitation. Jag menar, dom som tjänar stora cashen är ju ändå dom som driver sidorna. Detta kan man göra av två anledningar. Det ena är att vi män överlag är så förbannat naiva och icke kritiska. Den andra anledningen är att dessa oseriösa företag/personer sitter i sånna länder som knappast lägger ner resurser på att jaga sån här typ av brottslighet. Japp, detta är brottsligt, det är ju för tusan bedrägeri, sverige skulle det rubriceras som det.

Nog rabblat. Jag hoppas författaren av blogginlägget finner sin kärlek och även Johan ovan. Jag ska checka sidan ni rekomenderade.

Cheers, DF

Skrivet av DF, 2009-04-20 23:16

Håller med två föregående, syftet med eastcupid är nog seriöst fast det går inte att kolla alla som reggar sig där och det är bara medlemsavgiften som kostar pengar och det är ju bra, jag har dock inte fått djupare kontakt med någon på tre månader.

Skrivet av Perra, 2010-04-18 21:21

Har själv varit med om att jag fått mail från en massa snygga ryska tjejer, och eftersom jag inte varit speciellt aktiv inom dejting så har jag blivit förvånad.

Min erfarenhet är den att dom kan skicka 10-15 mail, sen ber dom om pengar, så att dom kan resa till en. I mitt fall var det en tjej från Novgorod som ville ha 606 USD, vilket motsvarar 5000 SEK. Jag gick i taket, och skrev att jag inte skickar pengar till någon som jag knappt känner. Hon påstod också att hon varit till Svenska ambassaden i Moskva och sökt pass för ett turistvisa i Sverige. Sånt ska väl gå att kolla upp?

Men efter att jag har talat om det, så har "hon" tystnat, och jag har fått svar från 2-3 andra ryska tjejer som sett min profil på en dejtingsajt. Ska spela med för att se hur lång tid det tar innan dom börjar be om pengar.

Men jag har också blivit "bränd" av en norsk "tjej" som ville träffa mig, och som ville ha 2100 SEK. Jag skickade pengarna i ett rekommenderat brev, och fick tillbaka det några veckor senare med pengar. Min känsla är att det finns många oseriösa därute som tar varje tillfälle som finns, att utnyttja ensamma män.

Men har också stött på en tjej i Sverige som annonserade på Passagens dejtingsajt och blåste mig rejält. Fick mig att skicka pengar till en biljett, o sen sms:ade hon mig och skrev att hon lurat mig!

Skrivet av Stefan, 2010-06-06 08:33

Åk utomlands och träffa kvinnor istället om ni är trötta på svenska kvinnor. Ni missar massa viktiga saker som man bara kan märka genom att träffa personerna i verkligheten. Tänk vad jobbigt det skulle bli för er om ni fick känslor för någon och sen kan ni inte kommunicera i verkligheten. Personen har inte alls den karaktär som ni tänkt er och kroppskemin blir en missmatch.

Varför är så många av er singlar? Jag blir mörkrädd bara jag tänker på att försöka träffa någon genom nätet. Det finns alldeles för mycket trasiga individer där ute som bara är ute efter att utnyttja andra.

Skrivet av Stekpanna, 2010-06-06 10:08

Jag har vid 2 tillfällen dejtat via nätet, rest till Odessa efter ett tag och träffat tjejerna tillsammans m en översättare. Kostar fläsk, bara så ni vet.... Översättaren ska ha sitt, restaurangbesöken betalar du liksom hennes taxikostnader....
Presenter gillar dom också....
(ok, det är ju billigare än i Sverige! men om du är där i 2 veckor så...)
Iaf. så blir du till slut lurad, för när ni väl upptäckt varandra och blivit "förälskade",...
dom är bra skådisar...och du kommer hem t Sverige igen....Breven upphör eft ett tag m någon konstig ursäkt...
Jag har gjort misstaget 2 gånger!! och vill inte att någon mer ska behöva ramla dit i detta lurendrejjeri-träsk!! Skippa allt vad dessa sajter heter!!!!

Däremot kan man åka till Odessa på semester!! Lägenhet för 2-3 pers i två veckor ca 5000:- att dela på! och flyf t.o.r ca 3-3500:- Toppenfina stränder ,mkt bra mat från hela världen och billig bira!! Schysst uteliv. Många fina kulturella platser att besöka! ha de gott!

Skrivet av Xerxes, 2010-09-26 16:32

Det finns ju många kvinnor från forna öst som flyttat till män i Sverige, någon som vet hur dom kommit i kontakt med sina män?

Jag tror att åka till dessa länder och söka kontakt är det bästa men det kan ju vara svårt.

Skrivet av Perra, 2010-10-01 19:32

Undrar hur det funkar med äktenskapsagenturerna i ryssland och ukraina. Pratar de engelska och hur är språkkunskaperna hos ryska tjejer? Känns lite sådär att ha en tolk på dejten..

Skrivet av md7dani, 2010-11-06 20:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?