En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bloggys bloggis

När detta inlägg skrivs är det fortfarande höst men SMHI varnar för snö ända ner till Småland. Tiden går fort. Snart ligger varenda backe, hus, trädtopp begravd i vit härlig snö.

Det är hög tid att planera för vinterns aktiviteter. Kanske har du möjlighet att åka till alperna eller till Sälen. Har du tur så bor du nära en skidbacke, även mindre skidbackar ge en äkta slalom upplevelse.

För att få lite stämning så tänk dig alperna Frankrike med mysiga timmerstugor, sitta framför en brassa och dricka varm choklad med vispgrädde. Eller kanske glüwein i Österrike.

Turister och sportentusiaster flockas i skidorterna för att testa sin skicklighet på snötäckta sluttningar. Här är det ofta ingen roll om du är proffs eller inte. Här är det glädje som gäller. Alla åker efter sin förmåga, allt för att njuta i solens sken.

Skidsäsongen börjar vid jul och pågår till några veckor efter påsk.

Vid denna tid på året brukar slalomåkare att gå igenom sin...

Skrivet av bloggy, 2010-10-20

Visa hela (0 kommentarer)

Min grabb som är 12 år är en härlig kille. Han är alltid aktiv, spela fotboll och basket med sina polare. Är lite kort och smal för sin ålder men hans mjuka soliga leende och blonda hår får han att se helt frisk ut. Och frisk som en nötkärna har han varit. För fem veckor sedan ringde skolan och bad mig hämta honom. Han hade svimmat under en lektion. Märkligt för en så ung och frisk kille. Tre veckor senare ringde skolan igen. Han hade svimmat och slagit i huvudet.

Han satt på sin skolbänk och plötsligt svimmade han. Föll ner i golvet och slog i huvudet. Hans lärarinna berättade att han fick kramp, skakade med hela kroppen och ögonen stod liksom rakt ut.

Hans lärarinna ringde även till skolsköterskan som kom samtidigt som jag kom till skolan. Skolsköterskan hade i sin tur ringt barnkliniken. Vi åkte på en gång till sjukhuset. Första läkaren tog det hela inte på största allvar utan ville skicka hem honom. Som tur var han AT-läkare och var tvungen att rådfråga...

Skrivet av bloggy, 2010-10-19

Visa hela (0 kommentarer)

Hur klumpig får man vara? Fastnade med foten i ett städ samtidigt som jag tappade den stora släggan på samma fot. Nu är den blåsvart och fem gånger större än vanligt.

Nä, inte riktigt. Jag halkade på badrums golvet foten vrickade foten. Har !#!%#! ont i foten. En fredag eftermiddag. Hur stor är chansen att jag får komma in till vårdcentralen? För att snabbt få vård måste man överdriva en smula. Säger man lite ursäktande att man var klumpig och halkade men kan stödja lite på foten lär man bara drömma om vård.

Så nu är det överdrifter som gäller. Funderar på om det kan gå inflation i överdrifter? Om man drar till en rövarhistoria så blir man avslöjad när man träffar läkaren; ”jo det är sant att den var fem gånger större och blåsvart, den har blivit lite bättre en den halvtimman jag satt i väntrummet”.

När alla lärt sig att överdriva får man inte komma intill sjukhuset med mindre man är halvdöd, hur blir det när alla ringer och säger att de...

Skrivet av bloggy, 2010-07-23

Visa hela (0 kommentarer)