En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bopploggen

Ja, det var ju ett tag sen jag skrev nåt om ölen, men nu när det (förhoppningsvis) finns kvar hälften av de tjugo litrarna jag tappade på fat kan jag väl säga att den blev klart godkänd för att vara min andra öl. Inte så smakrik lite grumlig och så finns det nån eftersmak där som jag inte riktigt kan identifiera, kanske hör den dit, vad vet jag.

Jag har inga direkta bilder att illustrera med så de här två på baren får duga!

Skrivet av boppen, 2007-07-08

Visa hela (2 kommentarer)

Sådärja, då stod det på jäsning!

Får hoppas det blir bra, det ska jäsa i några veckor nu, OG blev 1048, lite lägre än de 1051 jag räknat med men det är inget jag hänger upp mig på alltför mycket.

Skrivet av boppen, 2007-05-13

Visa hela (3 kommentarer)

Nu så ska vi seom det går att få ned tempen på 21 liter 100 -gradigt vatten till cirka 20 grader någorlunda fort - så jästen får hoppa i!

Innan dess kokades det hela i lite mer än en timme, tre humlegivor, en Northern Brewer (bitter) och två givor Saaz (smak och arom)

Den hemmabyggda plasykokaren fungerade över förväntan - inga problem att få till ett "rullande" kok med 25 liter!

Skrivet av boppen, 2007-05-13

Visa hela (0 kommentarer)

Sådärja, då var det lakning som gäller, innan dess har vi hunnit mäska, en rast på 67 grader i en timme cirka och sedan utmäskning i 10 minuter vid 78 grader.
Så här såg mäsken ut innan jag började laka

Har lakat ur en cirka 15 liter, men jag hinner ju inte med att värma upp lakvatten (gamla skitkokplattor ;-)

Skrivet av boppen, 2007-05-13

Visa hela (0 kommentarer)

Njae, rubriken luras, men den är inte helt falsk, däremot tänkte jag prova bygga ett bryggkärl i plast för hembryggd öl inför helgens bryggning.

Det finns folk som provat innan så det är ingen egen uppfinning, men det hela går ut på att man slaktar en vattenkokare, jag hittade en för typ 99 pix som var på 2200 watt, och monterar in den i en vanlig 25 liters jäshink.
Sen får man såklart göra lite livsfarliga elkopplingar också, men det är ju bara trevligt! Man borde kanske säga att el och vatten kan vara en grymt obra kombination.

Jag har bara hunnit strippa kokaren än, men jag ska montera ihop det och provkoka lite imorgon tror jag!

Skrivet av boppen, 2007-05-11

Visa hela (0 kommentarer)

... de tar ju aldrig slut?! Jag har typ fotat närmare 1000 bilder (utan blixt) och batterisymbolen visar fullt fortfarande. Hmmm ... laddade batteriet ändå, "bara för att" - det är ju Litium-Ion och de ska man väl inte dra ur helt och hållet om jag inte minns fel.

Bättre var det med den gamla kompakt-digitalen - 10 bilder sen var det gonatt!

Skrivet av boppen, 2007-05-11

Visa hela (3 kommentarer)

Jag såg högen av DV-band till videokameran här i förmiddags och tänkte att om jag försöker ta ta i några band per vecka ska det ju inte ta så fruktansvärt lång tid ...
Så det var väl bara att koppla in skiten - fick även den briljanta tanken att det är lika bra att importera det som 1080i när det är inspelat i det - alternativet är ju att kameran konverterar ned det till vanlig DV-kvalitet innnan man trökar in det i burken.
Och så här i efterhand skulle jag nog låtit den göra det, för gud vad segt det går, den är gamla Barebone-P4'an med 512MB RAM och integrerad grafik var inte riktigt gjord för att redigera HDV ;-) Men, det är väl bara tat bita ihop, låta burken stå och slita ett tag och käka eller nåt under tiden.

Skrivet av boppen, 2007-05-07

Visa hela (2 kommentarer)

Har gjort ett ryck i käallren igen - det har ju legat lite på latsidan där nere, men med en stundade bryggdag troligen nu på Lördag var ju lite intresserad av vatten och diskbänk i tvättstugan.
Blandare och lite rör - får se när jag kan stänga av vattnet och koppla in dem.

Och så blev det diskbänk, lite ihärdigt att få fit den men det gick bra (dock har jag en hel påse med grejer jag inte vet vad jag ska ha till ;)

Skrivet av boppen, 2007-05-06

Visa hela (0 kommentarer)