En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bopploggen

Har hittat igen ytterligare en pryl som jag inte fått tummen ur att engagera mig i tidigare så kvällen var räddad - en Sipura SPA-3000 med en FXS och en FXO-port.
Efter mycket problem hittade jag följande
http://voxilla.com/tools/device-configuration-wizard/linksys-spa-3xxx-configuration-wizard-for-asterisk-807.html
och den fungerade rätt bra, resultat var in 100%-igt men med lite småändringar kan jag nu ta emot samtal iallafall! Nu är det bara att försöka lista ur hur man ser nån typ av log i Sipuran så jag kan se varför utgående inte lirar.

Skrivet av boppen, 2007-03-06

Visa hela (0 kommentarer)

Har tankat ur bilderna på mitt TV-bänksbygge ur kameran, så här blev slutresultatet

och mer bilder finns här.

Men MDF och fanér är två material som jag annars bara vill rekomendera mina värsta fiender ;)

Skrivet av boppen, 2007-03-05

Visa hela (1 kommentar)

Skulle byte nätverkskort i min IPcop idag, tänkte det kunde vara felet för att det blåa interfacet inte fungerade.
Bytet gick bra, men nu som då bara slockande burken, jag var tvungen att rycka ur nätsladden och vänta ett tag för att kunna få igång den. Tyckte det hände när jag var och rotade i nätverkskablarna?!
Efter lite kikande såg jag att det även var ljudsladdar till den PC-switch jag använder, och dessa hade jag så klart inte kopplat in. Nu hade en av de kablarna från en annan dator kommit åt chassit på min IPCop. Helt klart obra, men inget gick sönder iallfall!

Skrivet av boppen, 2007-03-05

Visa hela (0 kommentarer)

Jag lade ned en hel eftermiddag/kväll idag på att försöka hitta varför Programguiden i MythTV är så seg, det tar typ 10 sekunder innan nåt händer efter att jag tryckt på fjärren.
Jag trodde in i det sista att det var nåt med min databas såg jag wipade den, skapade en ny, sorterade kanaler under hela Sportnytt bara för att inse att den fortfarande var lika seg som förut, härligt :(
Så då lugnade jag ned mig lite, kokade fyra korvar (bra mat) som jag trökade i mig, gick igenom de inställningar jag gjort på sistone och insåg att jag ställt upp nån parameter angående utseendet till max (stod nåt om "CPU - high" som jag tydligen ignorerat :)
Skönt att jag haft siktet så inställt på att det var nåt som spårat ur i databasen att jag inte ens tänkt tanken att det kunnat vara nåt annat om varit problemet ...

Jaja, så kan det vara - men inget ont som inte har nåt gott med sig, tycker man det är svårt att hålla ordning på MythTV's mpg-filer kan man alltid
select...

Skrivet av boppen, 2007-03-04

Visa hela (2 kommentarer)