En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Balkanhistoria

Taggar: kreativitet, frihet ledarskap, politik,

Det är historia redan nu. Serbien har tagit ett steg in i den EU, Grattis! Från och med den 19 december 2009 kan serber resa fritt till EU och slipper visumkrånglet som setts som en symbol för landets isolering i Europa. En positiv nyhet, på en undangömd plats i media - Men välkomna ut ur isoleringscellen i alla fall. Nu hoppas vi bara på en snabb behandling av ansökan till EU-medlemskap, helst innan årsskiftet till 10-talet. Spillrorna efter maffian gror fortfarande, men det gör den ju i alla andra länder också. Det är bara att hoppas på att dem snabbt gör sig ”rumsrena” och accepterar det civila samhället.
Det är Nu och i framtiden vi lever – historien får vi leva med!

Skrivet av bosselagom, 2009-12-19 07:14

Hoppas bara de har "frisknad till" i isoleringscellen :D

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-19 17:46

O ja, det gör dem ju i andra länder - här är t.ex. en låtskrivare; http://www.youtube.com/watch?v=7-CWdZ1zXD0
(Billy Butt med Julen är här)
Det finns alltid hopp!

Skrivet av bosselagom, 2009-12-20 22:18

Nej det vet jag inte riktigt. Se bara på Bulgarien korruption är ganska omfattande fortfarande. Frågan är har övriga EU länder någon nytta att ha med Serbien ?

Skrivet av bloggare på icedaniel.se, 2009-12-21 01:29

Att vara med i EU är inte större om att vara med på en ”chattsida” som denna – det mesta rör sig om egotrippat ”prat”, och det är bättre att prata med varandra än att bekämpa varandra med våld. Individer, utan egenmakt, som girigt strävar efter makt över medmänniskor, finns det i de flesta ”familjer”.
En person med egenmakt förnekar nationalism som en maktfaktor! Rätt eller fel, beror på tolkningen vad som är naturligast för individen i ett civilt samhälle. Vad som pågår i u-länderna är ett förflutet stadium hos i-ländernas, men är också en stor lärdom som civilister bör missionera om.

Välkommen, du som är bosatt i Europa!

Skrivet av bosselagom, 2009-12-23 07:52

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?