En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Lämmelåg eller gräshoppssvärm?

Taggar: kreativitet, frihet ledarskap, politik,

Allting har ett behov av förflyttning för dess överlevnads skull.
Då Baltiska issjön bildades var temperaturförändringen åtta grader under en-femtio-års-period vid ett tillfälle. Och då hade ju inte ens den Grekiska och Romerska kulturens snillen börjat med sin maktgirighet. Nu, då vi är så upplysta av filosofi och vetenskap, ojar vi oss över en grads förändring. Det är kanske en helt normal utveckling. Det kan man dock inte säga om människans – den är kreativ, på gott och ont. Och kreativitet är ett onormalt tillstånd. Och det tycks även vara kreativt att söka sig tillbaks till det naturliga tillståndet. Så vi befinner oss i en återvändsgränd, som kanske får oss att använda lite mer av den potentiellt stora förmåga som återstår i vår intelligens. Men det kanske måste bli än mer kaotiskt innan det sker.
Naturliga tillstånd ser vi hos lämeltåg, fågelflock och fiskstim, men det är just detta den kreativa människan hela tiden försöker utveckla.
Och, förövrigt anser jag, att klimatkonferenser kan vänta till efter 29:de isperioden. Det får räcka med historien i Ice Age 1,2 och 3 för att barn och ungdomar skall kunna leva med historien på ett njutbart sätt. Vi ”gamle” har väldigt lätt att oroa oss i onödan (och skärra upp barnen).

Repetition – kunskapens moder

Skrivet av bosselagom, 2009-12-20 09:26

Jojomän. Och repeteras något tillräckligt många gånger, så blir det "sant" ;)

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-20 09:53

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?