En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Demokratiprinciper (följetong på fundamentalistutveckling)

Taggar: kreativitet, demokrati religion, ledarskap, politik, frihet, upplysning, fundamentalism,

Sveriges Muslimska Samfund krävde särskilda lagar för muslimer. I ett brev till samtliga riksdagspartier föreslog de att imamer ska ge muslimska barn separat undervisning i skolan. Förbundet ville också att skilsmässor mellan muslimer ska godkännas av en imam.
Det var ett tag sedan, men det gror fortfarande frö som behöver bemötas.
I Sverige har alla som vill laglig rätt att ta ut skilsmässa och det ska givetvis gälla muslimer också. Här är alla lika inför lagen och ruckar vi på detta faller hela vårt demokratiska system samman. Håll fast vid Skolverkets och riksdagens regler, som ständigt debatteras med demokratiska värderingar.
Hjälp alla dessa olika föreningar att lyfta fram giriga individer som ständigt försöker haverera integrationen till det svenska samhället. Här behövs en öppenhet att bemöta de fundamentalistiska värderingarna och att informera om demokratins principer.
Och återigen, för att undvika missförstånd;
Det finns civiliserade manliga muslimer som inte förtycker sina kvinnor, kräver könsstympning av deras flickebarn, kräver att kvinnor bär slöja och är födda att vara deras slavar. Men det finns fundamentalistiska barbarer, nazister m.fl. som tror att de med våld kan ändra världsordningen.
Och om vi ska stödja dagens revolution, så är det i de områden där det förekommer en uppdämd reaktion på flera decenniers brutaliteter och förödmjukelser. Dagligen får vi bilder och reportage om uppror mot ologisk makt, genom nya medier såsom medborgarjournalistik, nätverksengagemang och kvinnornas protestdeltagande, i omvärlden. Protester som går på djupet och som inte lär tystna helt förrän minimikravet, en åtskillnad mellan stat och religion, uppfyllts. Det lär ju knappast ske i dag så resonemanget kan fortgå.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-23 12:30

Detta är sanna ord i grevens tid ;)

Skrivet av Bergatorparen, 2010-01-23 21:40

Du har så rätt så.

Skrivet av Diana, 2010-01-23 22:48

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?