En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Historiskt maktperspektiv

Taggar: ledarskap Makt,

Bonden, hövdingen, prosten, biskopen och kungen hörde till intellektuella minoriteten och styrande på medeltiden. Vad den övervägande delen av befolkningen var upplyst om beträffande omvärlden var försumbart (vilket har en betydande motsats idag), men vad skeendet ”i dagen” handlade om, var för dem lika välkänt som okänt för de styrande, likt dagens situation tycks vara.
Mycket av denna upplysning har bidragit till ett onaturligt välbefinnande. Och vi människor, är egentligen mästare på att fejka välbefinnande. Vi gör det genom korruption som ständigt tar sig nya banor vid motstånd. Vi gör det genom analytiskt grubbleri som påverkat omvärlden vid försök till upplysning om filosofins förträfflighet. Vem kan med det resonemanget någonsin skapa ett välbefinnande (ofejkat) om det inte kommer från det personliga ledarskapet.
(och enligt Jantelagen saknar jag välbefinnande, för ingen blir upplyst av mina lösryckta filosofiska anteckningar, och jag mår lagom bra).
För att underlätta för ”fejkade välbefinnanden” har vi tillsatt s.k. fogdar (fr.o.m. 1290), polis, advokat och liknande tjänster (som kan utbytas till verklighetsnära tjänster om vardagsmakt finns hos individen). Och samtidigt har en uppdatering av, de i dag korruptionsskyddande, fridslagarna ett stort behov samt att dessa utvecklas för det globala nätverkets verksamhet (vi har ju trots allt rutiner på att fungera i ”lagar” med eller utan fogdens påverkan).

Skrivet av bosselagom, 2010-03-06 06:24

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?