En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Empowerment for forwards

Taggar: ledarskap egenmakt maktelit

Kan Religonen och Ekonomiska systemet som leder individen och samhället idag färändras respektive uppdateras, så att även de största vinnarna i dagens samhälle vinner på det? JA, men JAG begriper inte hur!
Empowerment i ett lokalsamhälle bygger på individens livskvalitet. Det tar generationer att uppdatera, men det går, på 2000-talet, betydligt snabbare än på det gjorde de senaste tusen åren. Många individer, som styrs av frosseri och hatets lag kommer att sätta många käppar i hjulet. I det finns inget positiv att hämta, varför det logiska, hämtat ur den enskildes egenmakt, kommer att bli avgörande för en positiv utveckling på den inslagna vägen.

Det tog Sverige minst 200 år att få den demokrati vi har i dag, och mycket återstår. Tack vare dagens informationsflöde kommer motsvarande process att kanske bara ta 20 år i arabvärlden. Frågan är bara hur mycket förödelse och dödande den glokala och globala omvärlden tillåter. Om arabismen tar del av lärdomen från dagens experiment med demokrati i Europa så bör religonen, liksom regelrätta krigshandlingar, uteslutas i ledningen. Omvänt får vi hoppas att dagens ledare i Europa lär sig av dagens oroligheter att vara ett stöd åt demokratiprocessen (och inte en anti-demokratiskt maktelit som bilden visas idag).

Vad kan JAG lära mig av till exempel Bibeln (och alla andra religoners teorier (inklusive ”Alice i underlandet”)), Ny Kronologi (och de senaste 1000 årens skriftliga teorier), Västgötaskolan (Svea rikets vagga), Den nya världsordningen (FN) och tidsanda (zeitgeist)?
Kunskapen om olika konspirationsteorier, politik, religionsteorier, krig och revolutioner är naturligtvis värdefulla ingredienser i en ny sorts tidsanda. Verklig demokrati, följande kärlekens lag, utgående från individens egenmakt är dock grunden, och får ses som en ständigt pågående process (eftersom varje ny individ som föds är en unik händelse).

Dagens reflextion; Störst bland stormakter – vanmakten.

En människa som älskar sina medmänniskor och glömmer deras hudfärg och religösa tro kan man kalla civiliserad.
En människa som följer hatets lag kan man säga är ociviliserad.
En människa som har som ideal att följa kärlekens lag och strävar efter att bli civiliserad följer en poitiv utveckling.

Skrivet av bosselagom, 2011-02-03 09:25

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?