En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Tiggare

Taggar: ekonomi fattigdom kulturskillnader Tiggeri

Det är alldeles rätt resonerat ”problemet kan inte lösas på Svenska trottoarer”. Men det är tyvärr den enda verkligheten just nu, i denna stund. ”Tiggaren” framför dig är definitivt inte på en social turistresa! Hen har offrat familjens sparslantar (lån eller kanske stöld), som kunde använts på ett betydligt bättre sätt för familjens framtid. Hen har slitits från sina vänner och familj och längtar varje sekund efter ”flocken” etc…. I varje möte med detta främmande, möts PERSONEN av personlig och strukturell diskriminering (med våra mått på mänskliga rättigheter – tiggaren har ingen bildad uppfattning). Lösningen kan inte tas fram av Sverige – men det kan gärna utvecklas härifrån! Lösningen måste tas fram på EU-nivå – NU! Krav måste ställas på ledarskapet i Rumänien och de länder där ”tiggarna” har sina rötter. Pengarna som du ger tiggaren kanske hjälper denne eller dess uppdragsgivare, vem vet? Det kanske gör saken värre eller hjälper denna ofrivilliga demonstration att se problemet tydligare, vad vet du?
Förslag; Utveckla informationsbroschyrer, håll seminariers (mobil version) för att informera ”Tiggarna” på plats och i deras läger (på sikt även på hemmaplan i bland andra Rumänien) med ett antal informationspunkter:
t.ex. Sverige och samhället med sikte på vad åhörarna själva har sett och varit med om – en vanlig svensk, en invandrare och dess syn på ”tiggare”. Ekonomiska konsekvenser, på att betala en resa till Sverige för att tigga, mot att utveckla sitt eget samhälle hemma. Utbildning/information om politik, makt, religion samt egenmakt för den enskilde i samhällen som åhöraren kan ha erfarenhet av. Skyldigheter och förmåner för utveckling av familj och samhällsformer etc….
Utveckla någon form av personlig uppföljning, som morot, att få fram hur informationen har uppfattats. Vad har personen för planer, har informationen lockat fram några visioner etc. Belöningen, om det finns en vilja att bli ”nybyggare hemma, här eller någon annan stans, kan vara en typ av mikrolån i utbyte mot uppvisat resultat (hur vill man utforma framtiden fysiskt, ekonomiskt och kulturellt – kanske uppslag till fortsatt information/utbildning)
Vad mer kan man göra – massor – o.k. Ebola-epidemin är mer akut (om man skall hindra människo-flockar från att dö inom några månader på stället, men att stödja detta samhällsproblem hjälper oss att utveckla levande människors framtid).

Skrivet av bosselagom, 2014-09-30 19:52

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?