En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Sexualitet i obalans

Taggar: moral sexualitet andlighet

Det absolut första vi gör när vi föds är att dra efter andan och att söka efter ett ögonpar som möter vår blick. Det är livets mening att människan skall verka i grupp, men med gamla lärors moral väljer den sunt tänkande människan oftast ensamheten. Och det skapar obalans.
I dag finns en förytligande syn på våra allra mest intima relationer, men var finns den förtydligande synen på moralen? Förtydligande av den goda sexualiteten som bygger, bekräftar och befriar.
Visa på sexualitetens storhet. Lev och låt leva. Älska och låt älska.
Ett nytt sexualförakt har växt fram och ersatt det gamla moraltänkandet. Där den politiska makten har gett människor upprättelse i sina samliv har i stället kommersialism och populärkultur tagit över som det som vill kontrollera människan genom vår sexualitet. Sexualitet och makt har alltid hängt ihop. På det interpersonella planet men även på det politiska. Historiskt har religionens företrädare varit allierad med makten och kuvat människor genom bland annat sexualmoralism och skambeläggande av lusten.
En viktig del av att vara människa är vår sexualitet. Den är en förutsättning för vår överlevnad som art men också en viktig del av vår identitet, vår självbild och självkänsla.
Det är tid för samhällsstödet i det andliga livsområdet att reagera mot förytligandet av sexualitet och familjebildning, utan att falla tillbaka till gamla tiders puritanism och moralism. En ny fas är på väg i mänsklighetens historia, och det lär dröja många tusen år till innan nästa istid infaller. Klimatförändringar är naturfenomen och kan förändras marginellt medan den mänskliga hjärnan har förutsägbara utvecklingsmöjligheter.

Skrivet av bosselagom, 2014-11-29 16:44

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?