En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Ny uppdaterad politik

Taggar: politik debatt flyktingar ideologier

Demokrati förutsätter att politiken uppdateras kontinuerligt.
Det är hög tid att fortsätta utvecklingen av migrations- och integrationspolitiken. Det har varit ett uppehåll några år på grund av en valrörelse där ett populistiskt parti, som säger sig vara demokrater, tog sig an invandrarpolitiken. Med sin främlingsfientliga ideologi omöjliggjordes tyvärr en konstruktiv debatt.
Situationen i Sverige håller på att bli ohållbar på grund av den kommande aviserade flyktingströmmen. De nordiska länderna har plats att ta emot betydligt fler kvotflyktingar än i dag.

Och så invandrarfrågan:
Denna fråga är inte svart och vit. Att t.ex. kalla alla som röstar SD för fascister är lika korkat som att säga att alla muslimer för terrorister. Eller att alla som röstar på vänsterpartiet är kommunister. Hur som helst så måste vissa saker som har med vår invandring att göra få diskuteras. Allt som skinnskallar och andra dårar gör mot helt oskyldiga, bara för att de ser annorlunda ut, skall med alla medel stoppas. På samma sätt måste allt hedersrelaterat våld stoppas. Flickor och killar som lever här i vårt land, måste få bli förälskade i vem de vill, det skall inte föräldrar, syskon och släkt lägga sig i. De skall inte heller bli hemskickade för att giftas bort vid 12 årsålder. Könsstympning är förbjudet enligt svensk lag och därmed en kriminell handling. Synen på den svenska tjejen som en hora och därmed kan utsättas för gruppvåldtäkt. Detta kan och får aldrig ses förmildrande på bara för man kommer från en annan kultur. Allt detta är allas ansvar.

Det är mycket hög tid att utveckla invandrarpolitiken integrerat i alla annan politik. Utgångspunkten är att, när människor flyr, skall vi göra en insats. Och har Sverige behov av arbetskraftsinvandring inom vissa områden, så har landet det. För att utveckling skall råda, måste de etablerade partierna själva utforma politiken, inte i allianser. På detta sätt blir det olika problemformuleringar i ett politikområde som är lika viktigt som övriga.

Ideologierna förändrar sig i takt med tiden och en ständig uppdatering förekommer. Det kan tyckas vara svårt för den oinvigde att hänga med utvecklingen. Det är dock detaljer ur utgångspunkten, ”att vi skall göra en insats för flyktingarna i den utformning vi förmår”, som råder! En ny utformning av politiken är vad svenska folket, och dess företrädare, har att göra det närmaste halvåret! Och det inkluderat Sverigedemokraterna, som har till att uppdatera sin ideologi anpassat till namnet demokraterna, eller byta namn till nationalisterna (SD:s ideologimaterial visar att partiet både är ultranationalistiskt samt har en stark idévärld om nationens pånyttfödelse).
"http://www.dn.se/debatt/har-ar-det-ideologiska-stoffet-som-visar-fascismen-i-sd/" En länk

Skrivet av bosselagom, 2014-12-22 08:33

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?