En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Pittaism, en av anledning till Mr. Terrorist

Taggar: kärlek politik utbildning hat sysselsättning ytterlikhetsinriktning nonterrorist

Vi människor har i huvudsak tre olika läggningar; den fantasifulle flexible, den funderande noggranne och den stabila jordnära, och så en salig blandning av dessa människotyper. Att integrera alla dessa typer lyckosamt, som om dem vore en och samma, är dömt att misslyckas.
Den ytterlikhetsinriktade individen som med sina funderingar noggrant sätter upp sina mål, och sedan följer dessa, finns också hos våra invandrare och skyddssökande. Känner migranten inte igen sig i våra värderingar om personlig frihet, tolerans och pressfrihet som lärs ut i våra skolar, tappar de lätt fotfästet (det lilla som kanske är kvar). Istället känner de sig uteslutna från samhället de lever i. De ser de dessa friheter som en fiende till islam. De ser hela västvärlden som en fiende som lägger sig i politiken i muslimska länder, griper och torterar muslimer på lösa grunder och smädar religionen. Och ett misslyckande för Pitta personligheten (Ayurverdas benämning av olika kroppstyper) brukar få svårare konsekvenser än på Vata och Kapha.
En av de stora frågorna i västvärlden framöver kommer att bli hur hotet från en inre fiende ska hanteras utan att hela den muslimska befolkningen utmärks negativt. Och utan att underblåsa främlingsfientliga stämningar.
Sverige funderar på att införa lag om förbud att resa utomlands för att strida med terrorgrupper?! Sannolikt räcker detta inte. ”Pittaisterna” måste fångas upp av samhället innan rekryterare från IS och al-Qaida sätter klorna i dem.
Brainstorming tack!

Skrivet av bosselagom, 2015-01-09 07:11

Sluta mesa, ending titmouse
Det är inte islam som är fienden, utan totalitära människor som tvingar unga tjejer och killar att gifta sig, som påtvingar kvinnor att bära slöja eller förbjuder dem att köra bil. De hör inte hemma i en modern civilisation som respekterar var och en.
Förtryckare som skjuter dem som kritiserar, som fördriver dem som fredligt väljer en annan religion än deras, är enskilda element som bör bemötas kraftfullt och med rak rygg.
Islamismen bör bekämpas. Det är nog nu.
Dags att sluta mesa.

Skrivet av CD citat, 2015-01-09 07:14

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?