En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Tona ned religionens betydelse!

Taggar: andlighet livsområde religionism

Hur bör våld, i islams namn, bekämpas för att skydda det fria öppna samhället? Jo, det behövs insikt om motiven bakom morden och inte minst förståelse för vilka krafter det är som lever i symbios med dem.
Islam bör ses som en religion bland andra och muslimer som vilka andra medborgare som helst. Islamskt våld behöver möta motstånd i vardagens tanke, och skall inte omvandlas till handling, liksom bemötandet av alla andra religioner i ett civiliserat samhälle.
Muslimska terrorister utövar religionen precis så som muslimhatarna beskriver islam – och muslimhatarna är ett hot mot muslimer precis som terroristerna beskriver det. Därmed är de två idéerna kommunicerande kärl och starkt beroende av varandra för att överleva. Fånga upp ytterligheterna i vardagen!
Samtidigt försöker en motsats till muslimhatet positionera sig genom att i stället uttrycka en positiv generalisering om muslimer och islam. I den uppfattningen är islam alltid något positivt men muslimer alltid ett offer för andras ondska. De är dessutom ovanligt känsliga varelser som riskerar att bli extra upprörda av religionskritik. Därför efterfrågas att särskild försiktighet iakttas när det kommer till just islam och muslimer ……. Trams! Slutsatsen av ett sådant förhållningssätt blir lätt att muslimer som grupp dels skulle vara naivare än andra eftersom de varken har humor eller är förmögna till självkritik. Dels att de styrs av enbart känslor och därför emellanåt behöver strykas medhårs och få en uppmuntrande dunk i ryggen för att inte förfalla till terror….. Idén är lika farlig för den öppna demokratin som det mer direkta muslimföraktet och det muslimska våldsutövandet. Den är nämligen inte bara nedlåtande, utan uppmanar även till särbehandling genom inskränkningar i yttrandefriheten för att inte reta upp muslimer. Därigenom blir den också det muslimska våldets redskap för att uppnå sitt mål inom andligheten.
Så, tona ned religionens betydelse i det andliga livsområdet. I en civiliserad värld, fri från förtryck och krig, använder individen andra redskap än religionen för att vara i balans. Låt Allah, Gud, eller vad med trossymbolen benämns, vara ifred tills den behövs!

Skrivet av bosselagom, 2015-01-13 17:46

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?