En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

IS-återvändare m.fl. har förbrukat sin rätt till integritet!

Taggar: kärlek politik utbildning hat sysselsättning ytterlikhetsinriktning pittaism mesa

OK, återvändare m.fl. behöver stödinsatser, utan för den skull mesa med dem. En åtgärd som diskuterats är att ge psykologhjälp och jobbinsatser till personer som återvänt efter att ha stridit med Islamiska staten.
IS-krigarna ska kunna drabbas av rättsliga konsekvenser– Deltar man i ett krig i ett annat land så ska man straffas, men det finns inte lagstiftning för det. Ok, man kan skapa lagar för att förverka deras rätt att återvända. Men de återvänder illegalt, liksom många andra flyktingar kommer hit.
Ok, men det måste ske under strängaste kontroll så att dessa psykiskt skadade människor kan vistas i landet utan att påverka eller skada någon annan.
Ok, men så inför också en lag som tillåter begränsningar i den personliga integriteten. Använd fotbojor, chipsbojor, medicinering, professionell hjälp och personlig övervakning för ett tryggare samhälle. En ömsesidig fördel för ett tryggare samhälle.
Och om man är emot förslagen om stödåtgärder, kan man säga att man ökar rekryteringen till IS. Budskapet blir ju att det är helt okej att bete sig så här och när du kommer tillbaka så fixar vi med jobb, bostad och terapi. – Vad är då alternativet? Att blunda och inte ge någon hjälp alls? Vill man påverka människor så måste man erbjuda ett alternativ. Hot hjälper inte alltid i ett civiliserat samhälle.
– Om man har krigat med IS så behöver man stöd och hjälp. Dels för att man har extrema åsikter, men också för att man varit med om hemska saker. Man kan inte vara så naiv att tro att man omvänder en extremist med terapi, men man kan inte omvända någon genom att göra ingenting. Det handlar om att tillämpa hårda polisiära åtgärder och samtidigt jobba förebyggande med dem som kommer hem och de som planerar att åka. Förebyggande och repressiva åtgärder går hand i hand!

Skrivet av bosselagom, 2015-01-16 19:28

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?