En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Byt ut religionsandligheten.

Taggar: andlighet rättvisa fred mänsklig

Man kan konstatera att den akademiska religionsutövningen inte fungerade bättre än asagudstron. Som vanligt i politik och religion är det oftast det högt uppsatta målet som misstolkas av brukarna. Målet är ju mänskligt och bra. ”Förklara bättre då” är en omöjlighet då det räcker att missuppfattningen och ondskan kommer från en procent av oss! Byt ut irrlärors/religions-andligheten mot en modern anpassad andlighet.
Andlighet är vad de flesta fått lära sig något som har med helighet, religion eller irrläror att göra. Men det som inte framgick i förra lärandet var att det också kan beteckna ett tillstånd av välbefinnande och i god balans. Och för det behövs det träning. Det är tolkningen av träningsmetod och motivationen som är kruxet.
Teser;
Sagor och liknelser är inget för den moderne människan att leva efter, och för dem som vill hålla fast vid det gamla är det beviset på irrlärors osunda utveckling kanske början till ett annat synsätt?
Tradition är hos hårt drabbade människor det sista halmstrået att gripa efter, vad är alternativet?
Naturen är ett bra beprövat koncept, men då naturen blir i kaos och skrämmer oss?
Klimatförändringar har alltid skett och förflyttat människor jorden runt. Och vid sökande efter balans och välbefinnande har budskapen som människor oftast ger varandra misstolkats och förvärrat situationen. Kan vi utveckla en globalisering som motverkar misstolkningar?

Och mycket, mycket mer…..hjälp! Det handlar om mycket mera än ”självet” och andlig utveckling (även om det är en del av grunden). Vad kommer det att stå i nästa generations Wikipeda?

Skrivet av bosselagom, 2015-09-05 08:16

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?