En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Byt ut religion mot friheten.

Taggar: politik liberalism tradition integration andlighet immigration

Ekvationen, som många flyktingar bär på, att skapa västerländsk frihet med bevarande av tvingande religion och kultur, är omöjlig att lösa. Låt vägen till friheten utvecklas med utbyte av religiös intolerans och byråkrati.
Samtidigt måste jakten på extremister, överallt i samhället, prioriteras. Dagens försiktighet med integritets- kränkande metoder fungerar dåligt. Det må vara allt från häxjakt till konkret samhällsinformation som blir verktygen. Och oskyldiga kommer att förhöras och media jaga orättvisor som vanligt. Det får vi tåla om vi ser att syftet är att förhindra våldsbejakande extremism.
Den religiösa betydelsen skall även i fortsättningen sakna sin rättsliga form. Visst behöver människan andlighet, men det måste ske i balans med alla de andra områden här i livet (ekonomi, familje, det fysiska, det mentala och det sociala området).
Ge fanatiker en meningsfylld tillvaro genom delaktighet i samhällsutvecklingen. Den rätta vägen blir upptäckt genom rätt motivation och information. Därför krävs det fler. pedagoger kopplade till meningsfylld sysselsättning som tryggar den enskildes ekonomi; kanske en ekvation som inte hellre går ihop, men vad är alternativet? Politikernas roll måste återgå till, att ur visioner, skapa genomförbara mål för samhället. Kan inte det ske spelar det ingen roll vad vi gör.

Skrivet av bosselagom, 2016-05-31 21:01

Dagens noteringar?!
Ingen ska behöva utsättas för att tvingas att gifta sig. Aktiva åtgärder i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck! Ett nationellt kompetensteam likt det engelska FMU. Personal på våra skolor, sjukhus, polismyndigheter och socialkontor måste bli bättre på att känna igen signaler och behöver utbildas. Allmänheten behöver information för bättre förståelse och flyktingar behöver förstå det svenska systemet och informationen lika bra som sitt gamla modersmål!! Gör det olagligt för länder som Qatar och Saudiarabien att finansiera moskéer där fullständig kontroll mot extremism inte tillåts. Hur kan integrationen förbättras i ett akut läge som nu råder. Hur minska på arbetslösheten då inga jobb finns? Hur förbättra skolresultat då motivation saknas? Deportera, liknande Europa till Australien för 100-150 år sedan, hopplösa fall för martyrskap och våldsbevakande extremism till Grönland, Sibirien eller liknande glest befolkade områden.

Skrivet av bosselagom, 2016-06-02 19:53

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?