En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Okommunikation

Taggar: samhälle Allmänt och > Humaniora livsåskådning övrigt Politik Partioberoende

Vi citerar en mening från kursen i personligt ledarskap; Tänk dig att du säger till din dotter; "jag vill att du diskar i dag." Hon hör vad du säger och förstår vad du menar. Men nästa dag är det fortfarande inte gjort. Då har du egentligen inte kommunicerat, ett exempel på obra kommunikation.
Sak samma inträffar då man läser information och tolkar det ”som fan läser bibeln” Och så blir det att sekter och fraktioner uppstår, blandas ihop och nya visioner kommer. Nya ledare uppstår för att övertyga sina medmänniskor i vad de tycker är rätt och riktigt. Orden och meningar får makt som omsättes i fysisk handling och blir mantra i medmänniskors sinne. Makthavaren får större ekonomi än medmänniskorna och blir naturligtvis girigare för att inte förlora. Och ord och meningar blir ”ett folk” …. ? Kan det vara så jäävligt …..? bara för att jag frågade min dotter om hon ville diska ….?

Skrivet av bosselagom, 2009-04-05 10:24

Onödigt

De flesta är ju överrens om att A H läste sin bibel just som fan läser den. Han kanske tolkade den så ”att folk som skadar sin nyfödde pojke (omskärelse heter det visst) skall straffas med en plågsam död”. Tänk om A H hade varit kvinna, tänkt och handlat likadant, och det hade handlat om flickor istället. Vilken annan stor folkgrupp hade då blivit aktuell? Skrämmande och omänskligt! Men också skrämmande vad dessa folkgrupper, via religionen, gör med sina barn. När egenmakt blir folkmakt kan det gå åt helvete.
Budskap; Analysera Ditt personliga ledarskap med sunt förnuft och uppriktighet innan Du försöker integrera det utanför Dej själv, bra kommunikation är en tvåvägarsprocess.

Volusen

Skrivet av bosselagom, 2009-04-05 10:27

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?