En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

MedMänniska

Taggar: samhälle och Humaniora Politik livsåskådning, Medmänniska kulturekonomi, sysselsättningsekvation

Kan DEN vara mer aktuell nu (efter femton år), visionen? Vad bidrar alla tjänsteföra (arbetsföra) bidragsberättigade, olika typer av pensionärer och folk som arbetar mindre än 40 timmar i veckan till servicesamhället? Samhället (vi) bör organisera en serviceorganisation som bibehåller och ökar välfärden för rörelsehindrade och andra behövande, ett komplement till olika serviceyrken. Väntjänstorganisationer som finns i dag genomförs med gratis frivillig arbetskraft som inte behöver ta ansvar. Jo, naturligtvis tar de sitt eget ansvar men utan krav, och dom gör en fantastisk insats i dag (men räcker tyvärr inte till). Den här nya organisationens servicetjänste-kontrakterade personer, jobbar visserligen som ideella, men med ett arvode som täcker deras utgifter för att jobba. De är utbildade och godkända för sina uppdrag, de gör ett arbete som behövs och de får en slant över för sin insats. Och framförallt, är det människor som lärt sig att i första hand värdesätta annat än pengar. Det optimala vore ju om en MM engagerar någon hjälpbehövande i något annat samhällsprojekt.
Vän av ordningen säger ju då, men var kommer arvoden ifrån? Ja det är en nöt att knäcka, då fler och fler går utan arbete (effektiveringen och rationaliseringen ersätter jobb), meningslösa beredskapsarbeten utvecklas, riskkapital samlas på kistbotten eller försvinner i cybern, etc.
MM kan vara den frivilliga vårdcentralen som arbetar med preventiva insatser hos sina medmänniskor.
(Hade i alla fall en planering, om än så naiv (vilken den fortfarande är), som presenterades, i en mapp med 20-30 sidor ihopsamlade och nerklottrade ideér, för medmänniskor då på den tiden)

Skrivet av bosselagom, 2009-05-01 10:19

Det var det 50:de inlägget. Hade funderingar på 100 innan letandet efter scoopet i Bolvans inlägg börjar. Kanske alla Ni som besöker (som mest runt 800, på några, på två månader) kan hitta något av värde att gå vidare med.......

Skrivet av bosselagom, 2009-05-01 10:23

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?