En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Förenta Europas Länder (FEL)

Taggar: samhälle Allmänt och > Humaniora livsåskådning övrigt Politik Partioberoende

Vad är alternativet till EU? Att sitta i ett rådslag medan ett EU-land begår inbördeskrig? EU är kvar för att stanna och utvecklas, till den union som klarar av att behålla fred i Europa. Unionen är långt ifrån färdig, och behöver all hjälp vi kan få från demokratin. Det är med konstruktiv kritik invånarna kan forma ett hållbart samhälle. Tyvärr måste det tas i med ”hårdhandskarna” och skaka om vissa vilseledda människor (både de som leder och de som blir ledda). Den där kolossen i Bryssel behöver skakas om ordentligt, men tänk om alla dessa ”pratare” hade släppts ut och stamfejderna hade börjat på nytt. Det är nog bra att ha dom på en plats.

Ändra ”slopa” till ”utveckla”

Skrivet av bosselagom, 2009-05-24 07:03

Urklipp från dialoger på lokalplanet, som kommer fram till att regioner är av stor betydelse.

Martin:
Vi lever i ett hårt samhälle där klassklyftorna växer. Då är risken stor att människor tänker mer på sig själva och glömmer dem som har det svårt.

Victor:
Fram till början av 1900-talet tog familjen och släkten oftast hand om sina barn, gamla och sjuka. Men till stor del tack vare arbetarrörelsen byggdes det upp en institutionaliserad solidaritet i Sverige. Sjuka, gamla, barn … alla som behövde vård, stöd och hjälp fick det i samhällets regi på olika institutioner.

Klara:
Fast nu är den solidariteten på väg bort. Vi får allt fler privata sjukhus och äldreboenden här i landet. Hur påverkar det människor? De som inte vänder sig till den offentliga sjukvården kanske till slut ser skatterna som vi alla solidariskt betalar som en ren konfiskation.

Victor:
Ja, jag är rädd för en utveckling mot ett samhälle som handlar allt mer om personlig ekonomisk vinning och där den gemensamma välfärden är på väg att rustas ned. Jag hoppas att det kan uppstå en stark rörelse i samhället där pengar inte styr.

Victor:
Jag tror att det är farligt att vara solidarisk med ett folk, en stat, med en nation. Det finns många exempel runt om i världen på hur illa det kan gå.

Klara:
Jag kommer från en småstad och där verkar folk bry sig mer om andra än i större städer. I Stockholm tycker jag att folk är mer egoistiska, tänker mer på sig själva och sina behov. Man kan också jämföra med Malmöborna som har en mildare attityd jämfört med den typiske stockholmaren, och jag tror att det kommer sig av att Malmö är en arbetarstad vilket Stockholm inte är

Skrivet av bosselagom, 2009-05-24 07:10

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?