En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Det finns en undersökning om där män känner sig värst och bäst i olika länder. Japan har 77 på en skala på 100, Sverige 5. Är vi på rätt väg, eller?

Idealbilden av en lyckad man - enligt traditionella normer - ställer följande krav på mannen. Han ska ha jobb, vara högpresterande, tjäna bra, ha familj med fru och barn, vara heterosexuell och i gott fysisk och psykiskt skick.

Evolutionsförändringar för 5-4000 år sedan?

Mansrollen om trettio år? 2040-TALSMANNEN.
I framtiden kommer vi män inte att ägna så mycket tid åt att fundera på ”Om jag gör så här – är det manligt eller kvinnligt.” Hen gör bara så. Barnen kan förändra både mansrollen och samhället.
Media bad åtta män sia om mansrollen om 30 år.

> Män kommer att ha större frihet att ta hand om barn och hem därför att ekonomin inte längre är så ojämnt fördelad. >Den ekonomiska orättvisan idag gör att många män tar på sig den stora...

Skrivet av bosselagom, 2014-12-12

Visa hela (2 kommentarer)

Det gjorde ingen verkan mot människans ondska, då för 2000 år sedan, det blev snarare värre. Asagudarna var mer rättvisa, det var vi själva som kommit på att offra. Monoteismen är ett stort misstag. Hellre ingen gud många gudar än en enda.
Back To Basic. Buddhistisk visdom menar att välja är det som skapar mest ångest hos människan och att all slags jämförelse är förkastlig. Det var kanske den visdomen historieskrivarna, som hittade på Jesus, använde? Och Allah är en man?
Ibland blir det sååå fel.

Och vad om evolutionen?

Skrivet av bosselagom, 2014-12-11

Visa hela (1 kommentar)

Lycka, det är att ha en hund i närheten, hon sköter sitt, jag mitt, vi umgås.
Man går ut med hunden. Det går utför med människan, MAN LEVER MED HUNDEN,
Hunden känner på sig då människan är låg och lägger sig intill. Man håller ihop. Hunden lever i nuet. Hunden är varm och förståndigare än en människa som slits av minnen och planer. Hunden dömer inte. Hunden är en vän. Hunden är mycket mer lämpad för livet och levandet än människan.
Här kan vi min själ och dag tala om själ.

Skrivet av bosselagom, 2014-12-10

Visa hela (0 kommentarer)

Vad är det vi har att förlora? Svenskarna sägs vara det lyckligaste folket efter australiensarna. Trots det är vi bara inkastade i denna värld och vet inte varför och vi förstår ingenting. Alltså är vi alla lika utsatta. Vi bör försöka hjälpa varandra i denna utsatthet.

Jag trivs bäst i öppna landskap nära havet vill jag bo några månader om året så att själen den får ro. Jag trivs bäst i öppna landskap där vindarna får fart där lärkorna står högt i skyn och sjunger underbart. Där bränner jag mitt brännvin själv och kryddar med johannesört och dricker med välbehag till sill och hembakt vört.

Jag trivs bäst i fred och frihet för både kropp och själ, ingen kommer i min närhet som stänger in själ. Jag trivs bäst när dagen bräcker när fälten fylls av ljus. Jag trivs så bra i öppna landskap fylls av ljus när tuppar gal på avstånd till närmsta hus, stilla natt för både kropp och själ.

Jag trivs bäst när havet svallar och måsarna ger skri när...

Skrivet av bosselagom, 2014-12-09

Visa hela (0 kommentarer)

Vad gör man då ens ideologi samstämmer med ett uppdaterat Folkparti men stöder Nya Moderaterna som ledare. Och anser att Socialdemokrater och Moderater säger samma sak, men på olika sätt. Röstar på Moderaterna vid riksdagsvalet och på Folkpartiet vid kommunalvalet. Landstingsvalet skulle jag helst slippa välja till eftersom jag anser det vara en onödig organisation som storkommunen kunde hantera bättre. Är emot vinster i välfärden, vinster som satsas utanför samhällets välfärd. Vad blir det av det, Socialkonservativliberalism?
Jag sammanfattar tankar i artiklar på bloggen ”Bosselagom” där sunt förnuft försöker råda. Har sedan tidigare ett par hundra noteringar jag tycker mig kunna stå för. Kan fler förstå det också, då läsaren förstår det som jag önskar, kan det kanske vara till någon nytta.


En själ som jag aldrig glömmer........

Bosselagom, som kopierar citat, sammanfattar artiklar och författar egna meningar.

Skrivet av bosselagom, 2014-12-09

Visa hela (0 kommentarer)

Den fulla sysselsättningens och den eviga tillväxtens tid är förbi: de aktuella skulderna kommer aldrig att kunna betalas av, och jorden skulle ändå inte tåla den tillväxt som skulle krävas.
Motståndare till dagens ekonomiska system är alla skuldsatta men det är även vanliga samhällsnyfikna på uppmärksamhetsjakt. Vidare är alla domedagsrädda och alla med rösträtt som tycker sig sakna verkningsfulla möjligheter till politisk handling. Och därför blir det oförändrat tills ekonomigurun har ändrat attityd, fått med sig vetenskapen för en radikal uppdatering och avfärdat stadsförnuftet till förmån för sunt förnuft. Guru, då i formen av den som skingrar mörkret, någon form av politikandlig lärare.
Föreställningen om de representerade, alla med rösträtt, är kanske den mest radikala, eftersom den inbegriper ett avfärdande av den rådande formen av representativ demokrati. ”Verklig demokrati måste innebära en fullständig förstörelse av statsförnuftet”.
Har då...

Skrivet av bosselagom, 2014-12-07

Visa hela (0 kommentarer)

Socialdemokraternas Stefan Löfven och Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra måste tillsammans stå upp för ett öppet Sverige. Under lång tid, innan Alliansregeringen, styrdes svensk migrationspolitik av de två stora jättarna M och S tillsammans. De drev en politik som vägde svenska arbetstillfällen mot asylrätt och skyddsbehov. Det är en politik som man lagt bakom sig och inte har för avsikt att återuppta.
Migrationsuppgörelsens partier har idag närmare 80 procent av Sveriges väljare i ryggen. Demokrati innebär att i en pågående process förbättra denna uppgörelse allt eftersom förhållanden förändras. I annat fall lärt det bli anarki! Fungerande demokrati är en fortlöpande process till förbättring av samhället och alla i samhället uppehållande människor.
Uppgörelsen som upprätthåller Sverige som ansvarstagande asylmottagare och ett land för fri arbetskraftsinvandring är unik ur ett globalt perspektiv.
Tydliggör skyldigheter och rättigheter vid uppehåll i...

Skrivet av bosselagom, 2014-12-06

Visa hela (0 kommentarer)

Obra blandning av politik och religion har skapat oreda och krig sedan år 312. Problemet vi står inför idag är att acceptansen för oliktänkandet i västerländska och österländska blocken ifrågasätts. Och nu har vi fått infektion i svensk politik, en varböld håller på att kapsla in den svenska nationen i en ras och religion.
Men nu, då det saknas politik i invandrarfrågor här i Sverige, saknar man debatten. Invandrarfrågorna har en blandning av religion och politik eftersom religionskrig är orsaken till flyktingvågen. Ett f.d. nazistparti försökte få igång en debatt men det har täppt till alla vägar för diskussion om hur vi skall hantera immigranter och flyktingar. Invandrarpolitiken har gått i stå. Enfrågepartiet har tvingat fram en dialog som inte kan betecknas som politik. Och nu måste man förändra synen på invandringspolitiken så att debatter kan få förekomma. Fredagens nyheter bekräftar tankarna och en valrörelse kommer...

Skrivet av bosselagom, 2014-12-05

Visa hela (0 kommentarer)