En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

sluta skämta!

Avvärja, förebygga, skydda och hantera konsekvenser sägs vara den svenska strategin mot terrorism. Ja, det låter ju statsförnuftigt men det lär inte räcka i det alarmerande läget världen befinner sig i idag. Svensson måste ha förståelse för de handlingar som staten eventuellt behöver göra mot terrorism. Det enda Svensson inser är, att han inte vill ha med människor från områden där terrorister strider att göra, över huvud taget, punkt slut.

Och vad säger då informationen?

En sammanfattning:

Åtgärder att snabbt införa

- en lag som förbjuder alla aktiviteter i Kalifatets namn. Vilket innebär även aktiviteter som finansiering, rekrytering av soldater och medlemmar eller att sprida propaganda för IS eller liknande organisationer förbjuds.
- en lag mot jihadistresorna, införa möjligheter att efter rättslig prövning kunna återkalla pass för de som deltar i olika terrororganisationers- eller i olika...

Skrivet av bosselagom, 2014-12-03

Visa hela (0 kommentarer)

Den grekiska mytologien och hedningarnas gudatro kan ta varandra i handen. Att blanda ihop kulturer är intet nytt, och människan har stor beredskap för detta. Det finns stora likheter inom kulturerna i alla tider, det tog bara lite längre tid att inse det förr. Och med ödmjukhet bör vetenskapen komma fram till utbildning och information som människan tar till sig. Förklaringar till kärleken som skadar, ålderns illusioner, blodet och livets mening i djupet. Men även ytliga frågor som ekonomi, krig och fred, familjen och lagarna bör kunna ses i ett nytt ljus. Vi tror ock på forskningen och vetenskapen, men störst av allt är sunt förnuft.

Skrivet av bosselagom, 2014-12-03

Visa hela (0 kommentarer)

Lev med historien! Glöm den aldrig, lev upp till de lyckliga tilldragelserna och lär av dårarnas misstag! Stalin, Kuba, Himmler, Vietnam, även lilla Sverige på medeltiden, Saudiarabien, Ramses, Etiopien, Konstantin, You name it! Historien har mycket att lära oss av människors giriga handlande genom översitteri, hänsynslöshet, trångsynhet, främlingsfientlighet, falskhet och hat, näthat. Individen strävar automatiskt efter ojämlikhet då samhällen präglas av synder. Messisas och gurun må försöka sin marknadsföring till en bättre värld, men det krävs naturliga realiteter för att övertyga individen och dess magkänsla. Varför? Ja, det tycks ju inte fungera med dagens trams om politik/religion där människor har ihjäl varandra i parti och minut bara för att man inte lever som dårarna lärt ut.

Skrivet av bosselagom, 2014-12-02

Visa hela (0 kommentarer)

Kan intet annat än att hålla med alla föregående talare; Vad är det med männen, och dess mödrar, i vår värld? Fyra miljoner kvinnor könsstympas årligen. Skärs clitoris inte bort kan kvinnorna aldrig ingå äktenskap och bli snälla mot maken. Men, hallå där, var finns logiken, eller är styrande ointelligenta sagopåverkade sällar. Eller är det kanske inget samhälle utan ett gemensamt skräckvälde uppbyggt på skräckhistorier. Vanligt sunt tänkande människor saknas i alla fall, hade det funnits skulle dem med lätthet kunna utbilda sina kulturlikar. Kanske det finns intellektuella hanar som tror sig kunna påverka evolutionen, skapa känslolösa kvinnor som kan föda barn? Blir kvinnan mannen övermäktig i dessa kulturer kommer ollonet att skäras bort på mannen, tänk på det beslutsfattare! Låt religionen vara samhällets stöd åt den enskilde individen i sitt andliga och mentala livsområde, och lev med de gamla sagorna! Lev i verkligheten!

Skrivet av bosselagom, 2014-12-01

Visa hela (0 kommentarer)

Det absolut första vi gör när vi föds är att dra efter andan och att söka efter ett ögonpar som möter vår blick. Det är livets mening att människan skall verka i grupp, men med gamla lärors moral väljer den sunt tänkande människan oftast ensamheten. Och det skapar obalans.
I dag finns en förytligande syn på våra allra mest intima relationer, men var finns den förtydligande synen på moralen? Förtydligande av den goda sexualiteten som bygger, bekräftar och befriar.
Visa på sexualitetens storhet. Lev och låt leva. Älska och låt älska.
Ett nytt sexualförakt har växt fram och ersatt det gamla moraltänkandet. Där den politiska makten har gett människor upprättelse i sina samliv har i stället kommersialism och populärkultur tagit över som det som vill kontrollera människan genom vår sexualitet. Sexualitet och makt har alltid hängt ihop. På det interpersonella planet men även på det politiska. Historiskt har religionens företrädare varit allierad med makten och kuvat...

Skrivet av bosselagom, 2014-11-29

Visa hela (0 kommentarer)

Jag oroar mig för kommande åhörare som tråkas ut av min energi vid anföranden. Och jag har utvecklat ett försvar (obra sådant) mot det här; noggrant och sakligt anförande - när åhöraren tråkas ut av min tröghet eller tysthet byter jag automatiskt ämne mitt upp i ett anförande eller så cirkulerar jag för att inte verka obekväm? - vid misstänkt uttråkning, då jag gör ett energirikt framförande, forcerar jag ämnet och snubblar på ord och meningar, sedan låter jag andra diskutera ämnet (för med min energi har jag i alla fall fått igång en diskussion) medan jag inriktar mig på något annat projekt. Om det bara gäller samspråk med en person, avbryter jag tyvärr åhöraren ofta då denne tycks ta över anförandet, jag forcerar samtalet så jag hinner få sagt det jag tänkt mig. Och sedan är samtalet över om vi inte växlat in på ett nytt ämne.
Dåligt samvete för det som har skett och oro för det som kan komma att hända är det största energislöseriet man kan ha. Detta...

Skrivet av bosselagom, 2014-10-01

Visa hela (1 kommentar)

Det är alldeles rätt resonerat ”problemet kan inte lösas på Svenska trottoarer”. Men det är tyvärr den enda verkligheten just nu, i denna stund. ”Tiggaren” framför dig är definitivt inte på en social turistresa! Hen har offrat familjens sparslantar (lån eller kanske stöld), som kunde använts på ett betydligt bättre sätt för familjens framtid. Hen har slitits från sina vänner och familj och längtar varje sekund efter ”flocken” etc…. I varje möte med detta främmande, möts PERSONEN av personlig och strukturell diskriminering (med våra mått på mänskliga rättigheter – tiggaren har ingen bildad uppfattning). Lösningen kan inte tas fram av Sverige – men det kan gärna utvecklas härifrån! Lösningen måste tas fram på EU-nivå – NU! Krav måste ställas på ledarskapet i Rumänien och de länder där ”tiggarna” har sina rötter. Pengarna som du ger tiggaren kanske hjälper denne eller dess uppdragsgivare, vem vet? Det kanske gör saken värre eller hjälper denna...

Skrivet av bosselagom, 2014-09-30

Visa hela (0 kommentarer)

Skillnaden mellan att ha ett sexberoende och att bara har en hög sexlust är graden av tvång, man "försvinner in i sin egen bubbla och kommer bort från världen", och det finns belägg för att det i generna.
Det är ett sätt att fly från låg självkänsla, känslor av ilska och otrygghet. Det handlar egentligen inte om sex. Beroendet drivs av skam. Du driver dig själv att sluta känna dig som en dålig människa genom att göra något trevligt, men efteråt mår du ännu sämre och ogillar dig själv.
Den ursprungliga idén om missbruk var, att du hade en kemisk kapning av kretsarna i hjärnan byggd för att ge dig njutning som belöning, för att göra saker på ett överlevnadssätt, som att äta eller ha sex.
Men detta är egentligen inte annorlunda än andra mänskliga problem, eftersom vi alla har sexuella enheter som kan ge oss problem då vi saknar hämning eller kontroll.
Och kontroll får vi genom kunskap! Och kunskap får vi genom utbildning! Och utbildning är inlärning genom våra...

Skrivet av bosselagom, 2014-07-13

Visa hela (0 kommentarer)