En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Bosselagom bor i utkanten av Öresundsregionen i Skandinavien. Landet vi bor i kallas Sverige och övriga Européer betecknar oss som Svenskar, med dess för- och nackdelar för ett Europeiskt samarbete. Det finns fördomar om att ”Svensken” dricker för mycket, klär sig illa, pratar för lite och är konflikträdd, samt att oftast underskatta sin kultur och historia. Det positiva om ”Svensken” är öppenhet, ärlig och håller sitt ord. Vidare äger man ett stort förtroende, har stor integritet är mycket allmänbildade och omvärldsintresserade. Varför är vi det då; Jo, vi är en gammal demokrati som fortfarande är under utveckling. Vi har haft fred i mer än 200 år, och detta gör att vi har svårt att förstå de folk som nyligen varit i krig.
Men vi är nu en del av en kontinent där vi har fri rörlighet för människor, kapital, varor och tjänster. Vi är också på god väg att få frihet för kunskap. Vi hoppas få se ett Europa där människor i varje land ser sig lika mycket som...

Skrivet av bosselagom, 2011-05-31

Visa hela (1 kommentar)

Förhoppningsvis börjar vi i dag se en ny fas i arabvärlden, mot demokrati. Jag hoppas att detta är början på en ny våg där folk i diktaturer reser sig med stöd från väst, utan att vända sig till extremistgrupperingar. Eller väntar nu en tid av hämndaktioner? Kanske kommer agerandet att minska förtroendet för väst igen hos muslimer i världen? Jag hoppas på det första alternativet. Oavsett vad som kommer i framtiden, tror jag att det är en ny tid, en ny epok. En bra värld är en värld där vi har tid för kärlek!
Ladin, Bush, Jesus, Muhammed, Budda, Putin, Mao m.fl. ”ledare” har alla anhängare påverkade av ideologier. Kan t.ex. domstolen i Haag ställa dessa inför rätta för en deklaration om det orätta i deras skapade livsregler för anhängare, vore det ett civilt tecken på rättvisa!
Mittemellan den bråkiga och utleda människan finns den lagom. Det är den mest vanligt förekommande, men märks minst. Hon är varken träl eller ledare, utan en helt vanlig person med syn,...

Skrivet av bosselagom, 2011-05-16

Visa hela (2 kommentarer)

För friska människor har ”civiliseringen” av drifter, som både bejakats och förnekats, genomgått många epoker. Kan man lära sig något av historien när man ser in i visionerna för framtida utveckling?

2010
Det är okey att älska så mycket man har lust till. Begränsningarna för kvinnan kan vara att vid hög ålder blir slemhinnorna sköra. För männen behöver penis en vilotid, från några timmar upp till ett dygn, mellan erektionerna.
Sex medför ett förbättrat luktsinne och stärker immunförsvaret samt att kroppen producerar mindre stresshormoner.
Sex är en bra motionsform, särskilt för män som kan bränna upp emot 200 kalorier under 20 minuter. En tillfällig höjning av hjärtverksamheten ger också en positiv effekt för välbefinnandet.
Sex verkar hålla oss yngre både till utseende och i sinne vid aktiveter, i snitt, tre gånger i veckan.
Utlösning för män minskar risken för hjärtsjukdom och stroke och studier tycks också visa på att sädesvätskan kan minska...

Skrivet av bosselagom, 2011-04-24

Visa hela (1 kommentar)

Kärleken är störst, heter det. Men det har tidigare varit väldigt svårt att tala om den. I och med att man i dag pratar mycket om sexualiteten överallt, har det också gjort det lättare för oss att förstå kärlekens betydelse (tror jag, eftersom det är ett påstående).
Visioner kan ge oss näring åt oss att ventilera hoppet, och det är ju som bekant det sista som överger oss.
Vi har dock fortfarande betydligt större problem med att få en logisk förklaring till ens tro; finns där hopp? Med ökad egenmakt undviker vi myternas förklaring till tron i dag. Men vi har ändå kvar orden och uttrycken i poesin och musiken. En ny process är på gång, som kanske både logiken och förnuftet kommer att acceptera. Och det kan kanske också bidra till att vi kan diskutera religion på ett allvarligt sätt; det har ju, som historien upplyser om oss, alltid resulterat i mänskligt offer.
Hoppas kan man ju!

Skrivet av bosselagom, 2011-04-06

Visa hela (0 kommentarer)

Kan Religonen och Ekonomiska systemet som leder individen och samhället idag färändras respektive uppdateras, så att även de största vinnarna i dagens samhälle vinner på det? JA, men JAG begriper inte hur!
Empowerment i ett lokalsamhälle bygger på individens livskvalitet. Det tar generationer att uppdatera, men det går, på 2000-talet, betydligt snabbare än på det gjorde de senaste tusen åren. Många individer, som styrs av frosseri och hatets lag kommer att sätta många käppar i hjulet. I det finns inget positiv att hämta, varför det logiska, hämtat ur den enskildes egenmakt, kommer att bli avgörande för en positiv utveckling på den inslagna vägen.

Det tog Sverige minst 200 år att få den demokrati vi har i dag, och mycket återstår. Tack vare dagens informationsflöde kommer motsvarande process att kanske bara ta 20 år i arabvärlden. Frågan är bara hur mycket förödelse och dödande den glokala och globala omvärlden tillåter. Om...

Skrivet av bosselagom, 2011-02-03

Visa hela (0 kommentarer)

Exempel på en förändringsprocess
Har en böjelse som ideell entreprenör, ibland kallad eldsjäl, att blanda mig i samhällsverksamheter. Några hundra idéer har fastnat i hjulet, medan några har fått fäste. Det har mest blivit ideella projekt, i tjänsten hakade man på ett och annat medan att som enskild entreprenör har det stannat vid några få provverksamheter. En del passar inte inom ramarna och några blir inte tillräckligt kända eller så har de testats av någon annan tidigare. Senaste projektet hittade jag i en Vision som sattes på pränt och presenterades för några bollplank för 12 år sedan. Det låg då utanför ramarna, men nu hittade jag en liten del som kanske kunde verkställas.
Här följer en artikel föra att göra verksamheten känd.
Här kan eldsjälen stödja projektet både i och utanför arbetstiden.

Hemsändning, ur kundens och veteranpoolens perspektiv.

Linn, 10 år, intervjuar farfar.
1) Hur kom du i kontakt...

Skrivet av bosselagom, 2011-01-17

Visa hela (0 kommentarer)

Slentrian kan vara själsdödande, släpp in kreativiteten!
Hos en fanatiker har disciplinen hakat upp sig på egot!

Vår värld strålar av liv, byt värderingar om du vill se det! Kan vi byta värderingar kollektivt på ett civiliserat sätt? Träna i din egen disciplin mellan ditt ego och hur du förmår att betrakta omvärlden. Betraktaren i dig kan förbättra sättet att lyssna.

Hur gör vi själva, var i processen befinner idén sig?

1. Problem är grodden till det nya. Belys problemet.
2. Den kreativa processen får ha sin gång, våga vänta.
3. Ta idén på allvar, fånga energin som ger inspiration.
4. Värdera idén i olika eftersnack, fungerar det inom ramen.
5. Livet har sin rytm. För att nå fram krävs arbete, inspirationen utgör endast en liten del.
6. Sann kreativitet finner sin form, men våga släppa taget om ”enmansteatern”.
7. Njut av ”skapelsen” eller vad det nu är.

Så här skissades det för 20-30 år sedan…

Hur...

Skrivet av bosselagom, 2011-01-02

Visa hela (0 kommentarer)

Pat Condell har väl tagit i lite i överkant med sina synpunkter på lilleputtlandet Sverige. Vi kan väl bjuda in honom att leva här några år, en betydligt vettigare lösning än mediernas frosseri med Lars Vilks gratisreklam.

I denna bloggs anteckningar (anteckningars anteckningar??) om Härskare nämndes några med svenska begrepp. Efter översättning till någon form av engelska, får det ett utvidgat begrepp som President, Pope and the King. Då man lyssnar på folk som spyr galla över utvecklingen får man som positivist tankar på att ta fram något konstruktivt av dessa synpunkter. Blandningen, lite lagom, som vi har här är ju faktiskt ganska bra som grund för något bättre.

Ett tillägg till skåpmaten borde kanske vara om vilket fantastiskt fint samarbete mellan olika individer som sker i idrottsföreningarna. Barn, ungdomar och vuxna samarbetar oavsett bakgrund och status. Denna verksamhet, som överbryggar all religion och politik, inger verkligen framtidstro!

Gott Slut och...

Skrivet av bosselagom, 2010-12-31

Visa hela (1 kommentar)