En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Tack för filmlänken, Diana
Kanske har manusförfattaren inspirerats av Stieg Larssons förkärlek till ordensmysterium (som ger mycket klirr i kassan). Ute på gatorna glorifieras tuffingarnas utseende med lite sjaskigt utseende och enkelt språk. Aristrokaterna (galjonsfigurerna) har bytt skepnad, men ädelmodet lyser igenom. Och den här, synske gentlemannen, Holms passar bra in på dagens enkla hjältebeskrivningar. Professorn ”Lord Blackwood” går igen med sin konstruerade magi i en annars trevlig Engelsk historiebeskrivning; en del av en tidsepok i slutet av vidskepligheter, då teparty handlade om tedrickande och skvaller. ”Tea Party movement” hade redan då börjat spirat hos gräsrotsindividerna, men kunde fortfarande hållas i schack.

En sak är säker i alla fall;
lika säkert som om att ingen kommer att överleva, är det att tiden som varit aldrig kommer tillbaks!
…. Det enda beständiga är förändringen!.

Skrivet av bosselagom, 2010-02-06

Visa hela (1 kommentar)

Internet hjälper oss i Globaltider
Det egentliga ledarskapet i det globala samhället, som är relativt nätverksbaserat, är institutioner, företag och regeringar och dess enskilda individer som driver samhällsfrågor. Det är dags för en ny maktutredning (vilket borde vara en ständigt pågående process) som har till uppgift att ”fördjupa kunskaperna om den svenska demokratins villkor, om medborgarnas möjligheter att påverka sina levnadsvillkor och om de faktorer som skapar makt att forma morgondagens Sverige”.
Den yttersta formen av makt utgörs av förmågan att forma människors sinne och tankar. Militär makt, ekonomisk makt, politisk makt, etc. reduceras i det globala nätverkssamhället. Det är i kommunikationsprocesserna ledningens mål skall formas.
Den makt som utövas inom den representativa demokratins ramar urholkas när de politiska partiernas medlemsantal sjunker och medborgarnas politiska engagemang tar form i löst organiserade nätverk. Och med det har makten blivit svårare...

Skrivet av bosselagom, 2010-02-02

Visa hela (3 kommentarer)

Man blir så glad, ”gatuhunden” Floppy fick ett hem; Osaonitsaslingan.
Skrev en liten berättelse om ett enkelt sommarnöje sommaren 2009, då en liten lösspringande hund fattade tycke för min enkla person. Fick nu reda på att den tagits hand om och att Floppy numera tjänstgör som vakthund mot rovdjur som stryker omkring och vill äta upp familjens husdjur.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-29

Visa hela (1 kommentar)

När en organisation, oavsett vilken, blir för stor, försvinner oftast den effektiva handlingen. Misstänksamhet skapar rapporter och andra onödiga tidskrävande verksamheter. Den etniska och kulturella mångfalden skapar också problem när en behövd ödmjukhet försvinner i stressen; en kultur kan omöjligt tänka som en annan kultur, en välstånd kan omöjligt tänka som en fattig, en outbildad kan omöjligt tänka som en utbildad, och i grunden spela uppfostran den största rollen…. Medicin: utbildning, upplysning, kunskap etc.
Krig är ett naturfenomen som är djupt förankrat i alla kulturer; går det att få en kulturförändring med hjälp av enskilda individers ödmjuka egenmakt? Är det naivt att tro, trots att människonaturen är vanskapt.
För övrigt går inget att stoppa en naturkatastrof, det går att undvika den med tur, framtida förutsägelse och effektiva förflyttningar.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-28

Visa hela (0 kommentarer)

Sveriges Muslimska Samfund krävde särskilda lagar för muslimer. I ett brev till samtliga riksdagspartier föreslog de att imamer ska ge muslimska barn separat undervisning i skolan. Förbundet ville också att skilsmässor mellan muslimer ska godkännas av en imam.
Det var ett tag sedan, men det gror fortfarande frö som behöver bemötas.
I Sverige har alla som vill laglig rätt att ta ut skilsmässa och det ska givetvis gälla muslimer också. Här är alla lika inför lagen och ruckar vi på detta faller hela vårt demokratiska system samman. Håll fast vid Skolverkets och riksdagens regler, som ständigt debatteras med demokratiska värderingar.
Hjälp alla dessa olika föreningar att lyfta fram giriga individer som ständigt försöker haverera integrationen till det svenska samhället. Här behövs en öppenhet att bemöta de fundamentalistiska värderingarna och att informera om demokratins principer.
Och återigen, för att undvika missförstånd;
Det finns civiliserade manliga muslimer som...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-23

Visa hela (2 kommentarer)

Arn

Kollade en ”gammal” Dvd från -08 om ARN ”Riket vid vägen slut” – deprimerande, liksom författaren.
Noterat;
Kan det vara så jävla enkelt?!! Att de där maktgiriga individerna, som startar krig, inte lyckas uppnå en vanlig utlösning?!! Men, för fan, ge dem det då!!? Ge honom empowerment! Kärleken segrar!!
Det är ur-tid att hedra ”konungen”. Heder åt individen. Heder åt familjen! Slopat är allt tvång att kriga!
En krigare segrar aldrig, han endast förlorar!!
ARN Magnussons önskan om fred – har tyvärr olyckats!
Det författaren vill, i sin skildring 1000 år tillbaks i tiden, är att påvisa det komplexa i maktens begär, ………. tror jag.

Ovanligt fredagsnöje

Skrivet av bosselagom, 2010-01-22

Visa hela (2 kommentarer)

Det finns civiliserade manliga muslimer som inte förtycker sina kvinnor, kräver könsstympning av deras flickebarn, kräver att kvinnor bär slöja och är födda att vara deras slavar.
I en demokrati har en stadsminister ingen rätt att styra vad som skrivs i tidningarna. Men det finns fundamentalistiska barbarer, nazister m.fl. som tror att dem med våld kan ändra världsordningen.
Om vi backar på demokratins principer är vi tillbaka på 30 talet, typ fega politiker som gav vika för Hitler och hans pöbelhop när dem hotade med våld.
Det finns civiliserade individer i alla grupperingar, låt även deras röst höras!

Skrivet av bosselagom, 2010-01-22

Visa hela (0 kommentarer)

Naturligtvis finns det många fler orsaker till varför ”de sju synderna” utvecklas.
En i vår tid aktuell händelse (vilket också snart läggs till historien) är terroristhandlingen mot en mediaredaktion på 1940-talet, då några fanatiker försökte rädda Sverige från kommunismen genom ett attentat; ett typexempel som kan förklara dagens terrorism.
En annan, mer harmlös händelse, var när Scandic plockade bort bibeln från hotellrummen och erbjöd ett litet bibliotek i receptionen, med både religiösa och ickereligiösa skrifter. Här förmedlades en självgodhet och självupptagenhet i en del artiklar som verkligen avskräcker. Kristenhetens språkrör signalerade här en total oförmåga att sätta sig in i andra människors verklighetsuppfattning. Med maktspråk och ekonomiska hot ville man tvinga andra människor att behandla deras egen skrift annorlunda än alla andra. Som tur var tog sansade kristna individer offentligt avstånd från dessa intoleranta mörkermän som ojade sig för...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-21

Visa hela (3 kommentarer)