En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Sveriges Muslimska Samfund krävde särskilda lagar för muslimer. I ett brev till samtliga riksdagspartier föreslog de att imamer ska ge muslimska barn separat undervisning i skolan. Förbundet ville också att skilsmässor mellan muslimer ska godkännas av en imam.
Det var ett tag sedan, men det gror fortfarande frö som behöver bemötas.
I Sverige har alla som vill laglig rätt att ta ut skilsmässa och det ska givetvis gälla muslimer också. Här är alla lika inför lagen och ruckar vi på detta faller hela vårt demokratiska system samman. Håll fast vid Skolverkets och riksdagens regler, som ständigt debatteras med demokratiska värderingar.
Hjälp alla dessa olika föreningar att lyfta fram giriga individer som ständigt försöker haverera integrationen till det svenska samhället. Här behövs en öppenhet att bemöta de fundamentalistiska värderingarna och att informera om demokratins principer.
Och återigen, för att undvika missförstånd;
Det finns civiliserade manliga muslimer som...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-23

Visa hela (2 kommentarer)

Arn

Kollade en ”gammal” Dvd från -08 om ARN ”Riket vid vägen slut” – deprimerande, liksom författaren.
Noterat;
Kan det vara så jävla enkelt?!! Att de där maktgiriga individerna, som startar krig, inte lyckas uppnå en vanlig utlösning?!! Men, för fan, ge dem det då!!? Ge honom empowerment! Kärleken segrar!!
Det är ur-tid att hedra ”konungen”. Heder åt individen. Heder åt familjen! Slopat är allt tvång att kriga!
En krigare segrar aldrig, han endast förlorar!!
ARN Magnussons önskan om fred – har tyvärr olyckats!
Det författaren vill, i sin skildring 1000 år tillbaks i tiden, är att påvisa det komplexa i maktens begär, ………. tror jag.

Ovanligt fredagsnöje

Skrivet av bosselagom, 2010-01-22

Visa hela (2 kommentarer)

Det finns civiliserade manliga muslimer som inte förtycker sina kvinnor, kräver könsstympning av deras flickebarn, kräver att kvinnor bär slöja och är födda att vara deras slavar.
I en demokrati har en stadsminister ingen rätt att styra vad som skrivs i tidningarna. Men det finns fundamentalistiska barbarer, nazister m.fl. som tror att dem med våld kan ändra världsordningen.
Om vi backar på demokratins principer är vi tillbaka på 30 talet, typ fega politiker som gav vika för Hitler och hans pöbelhop när dem hotade med våld.
Det finns civiliserade individer i alla grupperingar, låt även deras röst höras!

Skrivet av bosselagom, 2010-01-22

Visa hela (0 kommentarer)

Naturligtvis finns det många fler orsaker till varför ”de sju synderna” utvecklas.
En i vår tid aktuell händelse (vilket också snart läggs till historien) är terroristhandlingen mot en mediaredaktion på 1940-talet, då några fanatiker försökte rädda Sverige från kommunismen genom ett attentat; ett typexempel som kan förklara dagens terrorism.
En annan, mer harmlös händelse, var när Scandic plockade bort bibeln från hotellrummen och erbjöd ett litet bibliotek i receptionen, med både religiösa och ickereligiösa skrifter. Här förmedlades en självgodhet och självupptagenhet i en del artiklar som verkligen avskräcker. Kristenhetens språkrör signalerade här en total oförmåga att sätta sig in i andra människors verklighetsuppfattning. Med maktspråk och ekonomiska hot ville man tvinga andra människor att behandla deras egen skrift annorlunda än alla andra. Som tur var tog sansade kristna individer offentligt avstånd från dessa intoleranta mörkermän som ojade sig för...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-21

Visa hela (3 kommentarer)

Va bra att vi har kvar skeppet ”Göteborg”, som nu kan ta med sig bilar från Kanton, då de trafikerar linjen. Utrymmet räcker också till att exportera ”demokratinformation” till detta land utan individuella friheter. Utbytet med Indien, på både fram- och återresan, kommer att främja saken. Skämt åsido, men fattar inte facket , att det är här i Sverige Kina vill etablera sig. Då det inte lyckades i Kalmar, är det väl värt ett försök i Göteborg. Och vill Volvo bygga ut, så finns det tegelstenar kvar sedan förra bygget.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-20

Visa hela (1 kommentar)

Kanske man under felsökning av det mänskliga systemfelet hittar orsaken för cirka 3 – 4000 år sedan (här i Nordeuropa). Ja, ja, det började redan när apan och människan delade på sig men det är ett genetiskt systemfel (som också det har utvecklat sig). Men ” kommunikations”-fel som vi kanske kan påverka då hjulet rulla på i de olika kulturerna är synliga. ..... Jag menar; Egyptierna hade en kultur som var optimal vid något århundrade, så hade också Greker, Romare och Germaner. Kinesiska kulturen (vilken är kvar på ruta ett) hade kunnat influerar oss, om inte Superkargörers och Mandariners påverkan hade genomskådats då allmogen lärde sig att skriva och läsa i början av 1800-talet.
Vad heter nu vår globalt gällande kultur? Globaltiden? ? Den kommer också att bli optimal och få en förändring; och det är kanske där vi kan påverka.
Vår frihet började begränsas redan för samlar- och jägarfolket. Ritualer iscensattes av...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-20

Visa hela (0 kommentarer)

Bra dom mot den svenske pedofilen i Kambodja. Hoppas att han nu saknar pengar att betala Leif Silberski för ett försvar, och att vi slipper höra talas om honom. Domen bör kompletteras med "kemisk kastrering" (det kan media gärna chatta om)!

Skrivet av bosselagom, 2010-01-19

Visa hela (2 kommentarer)

EU-chatt (Repetition med inlägg))
Att vara med i EU är inte större än att vara med på en bloggsida som denna (allting är ju relativt) – det mesta rör sig om egotrippat ”prat” (med en och annan fördjupning), och det är bättre att prata med varandra än att bekämpa varandra med våld..... Individer, utan egenmakt, som girigt strävar efter makt över medmänniskor, finns det i de flesta ”familjer”, så även i denna.
En person med egenmakt förnekar nationalism som en maktfaktor! Rätt eller fel, beror på tolkningen om vad som är naturligast för individen i ett civilt samhälle. Vad som pågår i u-länderna är ett förflutet stadium hos i-länderna, men det är också en stor lärdom som civilisterna inom EU bör missionera om.

Och här en punkt på dagordningen
Serbien har ansökt om inträde till EU, och här har vi världens chans att skapa en framgångsrik och permanent omorganisation av Balkan. Vägen till inträde blir jobbig, men om båda sidor går in på den med...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-19

Visa hela (1 kommentar)