En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

All kollektiv verksamhet behöver en ledningsorganisation. Men tänk om vi hade kunnat tänka om!
Girighet kommer alltid att finnas hos oss – den är inbyggd i aptiten. Men den (negativa för individen och kollektivet) hade kunnat dämpas betydlig om ledarskapet hade jobbat underifrån i organisationen.
En organisation med självständiga individer, under ledning av självständiga individer, hade varit betydligt effektivare vid en katastrofinsats (som nu till Haiti), (eller varstädes).

Vem säger åt Dig vad Du skall göra

Men, som vanligt (av egen erfarenhet) är det som om det var första gången det händer (typ en militär organisation ….. – hade det varit en civil organisation, hade det varit en hönsflock), när man betraktar helheten med perspektiv (både underifrån och uppifrån). Obeständigt?!

Akutärende
Det är tyvärr inte sista gången jordbävningar eller andra naturkatastrofer slår...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-18

Visa hela (0 kommentarer)

Sveriges politiska ledarskap hoppas på volontärer för att klara av integrationen. Tanken är ju god (i en ständigt selekterad värld) och helt naturlig, men media anser att frivilligintresset är ganska lågt (det skapar rubriker med motsättningar) Det låter som om någon ”där uppe” vill att vi skall umgås med någon ”där nere”, är nog den outsagda känslan reell.
Är det fel på ”tänket” även hos den vanlige; ja, det är klart, vi vill ju efterlikna ledarskapet och se upp till dem, det har vi ju grundligen fått lära oss!
Det kanske behövs en accepterad kulturförändring i vårt samhälle för att integrationen skall lyckas på ett civilt sätt. Alternativet är att terrorism, huliganism, maffiastyre och att fanatiska minoritetsgrupper biter sig fast; sätt in en ny symbol för upplysning (kunskapens äpple har inte fått den verkan man först trodde, men det är på god väg). Vänd på pyramiden i alla fall!

Skrivet av bosselagom, 2010-01-17

Visa hela (0 kommentarer)

Kleptokrati är grunderna i samhällsformerna för 2000 år sedan, och den har tydligen förankrat sig så starkt att det kommer bli väldigt mödosamt att byta ut den. Det betyder ”plundringsekonomi” som byggde på att ledarskapet (aristokratin) roffade från andra hellre än att ta ut avgifter från den egna organisationen.
Och vi är många i vår hage som lider av kleptomani och samtidigt låtsas tillhöra aristrokratin!
- ett av många systemfel som vi behöver rätta till.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-16

Visa hela (3 kommentarer)

Hade man verkat i Röda Kors-organisationen i ett ”nedifrån”-perspektiv, hade svindeln kunnat äga rum i samma omfattning då?
Då hade kanske "dem där uppe" upptäckt "honom där nere" i samma stund som hans korrupta tankar skapades.
Då hade kanske Johan fått exponera sig så pass mycket att han hade varit nöjd med det som det var.
Den dag ledarskapet och administrationen i Röda Korset uttrycker sina frivilliga medarbetare som ”en där uppe” har man också en kultur som givaren kan ha ett större förtroende för.

Det måste löna sig att vara ärlig! Oärlighet skall synas omedelbart!

((((Kan säkert uttryckas mer lättbegripligt, men meningen är där……….)))))

En media-notis skulle, i visionen, kunna se ut så här;

Just nu är det viktigast att få ihop resurser till hjälpbehövande i Haiti!
Den pågående rättegången mot före detta kommunikationschefen i
Röda Korset och Cancerfonden har redan resulterat i att pengar
konfiskerats, för återbetalning av...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-16

Visa hela (2 kommentarer)

Kamma hem något stort
Ta en titt på människor som fortfarande verkar unga i din tanke; typ Siv , som är en av dessa fantastiska ”Var dig själv”-människorna i vår omgivning. Och med sådan egenmakt behöver media inte avslöja skandaler, även om de försöker fejka dem.
Die grosse knuller!

Tro
Jag tror på tron i sig själv – och man måste finna sitt eget liv själv – ingen annan gör det.

Att vinkla kunskap
Sinnens intryck, fantasin i och utanför orden och scener i filmer och pc-spel ökar ständigt på kunskaperna, om än på ett vinklat sätt. Detta är den mänskliga individens levnadssätt. Är det positivt för fortbeståndet, får det utvecklas och är det negativt för fortbeståndet får det utvecklas. ”Vinna, vinna”- situationen finns där för överlevandets skull; ingen har överlevt.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-15

Visa hela (2 kommentarer)

Repetition – kunskapens moder- kan bli felaktig om dess första kunskap kom in på fel spår. Och jag tror Egyptierna gjorde ett stort misstag då de formade pyramiderna som grunden för upplysning. Pyramiden gynnar bara makten, och mest den giriga, och stänger ute massorna då dessa blivit utnyttjade. Bättre är att vända på denna symbol då makten kan känna sig som ett med massan. Och lyckas det, kanske makten stänger ute sin egen girighet också. Kanske, till och med, världens största uttag ur vad jobbarna har skrapat ihop på företagen, skulle kanske kunna gå tillbaks till dessa i någon form – kulturutveckling, kanske –”inchala”.

Kan vara värt ett försök, chefen!

Inte nog med det; Greker och Romares ideologier har fortsatt att påverka mänskligheten genom förespråkare, förkunnare, maktgiriga och korrupta personer, kollektivt styrt genom Hövdingedömen och Kungadömen de första 1000 åren. Påverkan har skett vid exempelvis skapande av ritualer vid begravningar och offrande...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-14

Visa hela (4 kommentarer)

När man är påverkat av alkohol är al(llt) ku(h)l. Den, liksom alla andra droger lurar tillfälligtvis, på ett bedrägligt sätt, den drabbade att skapa ”ordo ab chaoset” (ordning ur kaoset). Det bedrägliga är att den istället ökar kaoset.

Förvirrade ord är vanligt även i nyktert tillstånd ……….så även i mina bloggar, men det är intressant att se påverkan, och då man (ibland) rättat till ordföljden och krångliga ord, brukar det bli riktigt bra då man uttrycker det i sociala sammanhang.

Det kommer mer.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-13

Visa hela (2 kommentarer)

Pengar kommer från ett hantverk, skapat av kollektivet och är bra att ha till det goda kring livet
Kärlek, intelligens, trohet, hälsa, aptit och sinnesro, växer fram från livets kärna, skapas av individen och är en nödvändighet för välbefinnandet i livet.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-13

Visa hela (2 kommentarer)