En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Kamma hem något stort
Ta en titt på människor som fortfarande verkar unga i din tanke; typ Siv , som är en av dessa fantastiska ”Var dig själv”-människorna i vår omgivning. Och med sådan egenmakt behöver media inte avslöja skandaler, även om de försöker fejka dem.
Die grosse knuller!

Tro
Jag tror på tron i sig själv – och man måste finna sitt eget liv själv – ingen annan gör det.

Att vinkla kunskap
Sinnens intryck, fantasin i och utanför orden och scener i filmer och pc-spel ökar ständigt på kunskaperna, om än på ett vinklat sätt. Detta är den mänskliga individens levnadssätt. Är det positivt för fortbeståndet, får det utvecklas och är det negativt för fortbeståndet får det utvecklas. ”Vinna, vinna”- situationen finns där för överlevandets skull; ingen har överlevt.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-15

Visa hela (2 kommentarer)

Repetition – kunskapens moder- kan bli felaktig om dess första kunskap kom in på fel spår. Och jag tror Egyptierna gjorde ett stort misstag då de formade pyramiderna som grunden för upplysning. Pyramiden gynnar bara makten, och mest den giriga, och stänger ute massorna då dessa blivit utnyttjade. Bättre är att vända på denna symbol då makten kan känna sig som ett med massan. Och lyckas det, kanske makten stänger ute sin egen girighet också. Kanske, till och med, världens största uttag ur vad jobbarna har skrapat ihop på företagen, skulle kanske kunna gå tillbaks till dessa i någon form – kulturutveckling, kanske –”inchala”.

Kan vara värt ett försök, chefen!

Inte nog med det; Greker och Romares ideologier har fortsatt att påverka mänskligheten genom förespråkare, förkunnare, maktgiriga och korrupta personer, kollektivt styrt genom Hövdingedömen och Kungadömen de första 1000 åren. Påverkan har skett vid exempelvis skapande av ritualer vid begravningar och offrande...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-14

Visa hela (4 kommentarer)

När man är påverkat av alkohol är al(llt) ku(h)l. Den, liksom alla andra droger lurar tillfälligtvis, på ett bedrägligt sätt, den drabbade att skapa ”ordo ab chaoset” (ordning ur kaoset). Det bedrägliga är att den istället ökar kaoset.

Förvirrade ord är vanligt även i nyktert tillstånd ……….så även i mina bloggar, men det är intressant att se påverkan, och då man (ibland) rättat till ordföljden och krångliga ord, brukar det bli riktigt bra då man uttrycker det i sociala sammanhang.

Det kommer mer.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-13

Visa hela (2 kommentarer)

Pengar kommer från ett hantverk, skapat av kollektivet och är bra att ha till det goda kring livet
Kärlek, intelligens, trohet, hälsa, aptit och sinnesro, växer fram från livets kärna, skapas av individen och är en nödvändighet för välbefinnandet i livet.

Skrivet av bosselagom, 2010-01-13

Visa hela (2 kommentarer)

Vi skall ifrågasätta alla dessa religiösa och politiska extremisters handlingar (typ Luther, Al Quida, Mugabe etc.) Allt våld, dessa korståg etc. som dessa individer provocerar (provocerat) fram skall ges en alternativ världsbild, som konkurrerar ut en sådan negativ kollektivism i framtiden. Som medel är det helt OK att använda karikatyrer, filmer, nyanserade debatter etc. som normaliserar tillvaron till enskildas rättigheter.
Media skall granskas att motverka terrorism!
Religion och ideologi må vara individens rättigheter, men då den övergår i kollektiv utan samförstånd skall STOPP inträda.
Här ingår också girighet, hämnd, hybris, otukt, avund, likgiltighet och frosseri; i de fall det skadar någon medmänniska.
När en tro eller ideologi påverkar en medmänniska mot dennes vilja, är det fel (systemfel?).
Terrorismens förespråk skall alltid vara förloraren! Noll tolerans!
Och det bör vara tillåtet att använda alla medel, även integritets- kränkande. Den alternativa...

Skrivet av bosselagom, 2010-01-10

Visa hela (5 kommentarer)

Innan Herodotos tid, grundades dagens religiösa begrepp ur myterna, och blev med det sägner som vi använder inom det andliga livsområdet. Men HISTORIA är förfluten tid, hur den än beskrivs, och NU är omkring oss just. NU är du och med Din erfarenhet av historien lever du som du lär. NU tar Du tillvara stunderna för att leva ett liv utan att skada omvärlden. Och omvärlden förväntar sig invånare med egenmakt (hos individerna vid friskt tillstånd) där man formar ledarskapet att stödja samhället. Girighet tycks vara tabu (tabu förbjuder diskussioner, vilket som oftast leder till felaktig information) liksom att hierarki är ett onaturligt inslag i flocken.
Man kan, med lite kreativt tänkande, på ett ”teatriskt” sätt, leva i historien som leder till förståelse till missförstånden. I grunden vill alla nog allt gott för sin överlevnads skull (så tillsvida att den naturliga olyckan uteblir). En skadad individ kan ”självläka” med hjälp av egenmakt, formad på egen väg, men...

Skrivet av bosselagom, 2009-12-27

Visa hela (2 kommentarer)

Tid är dygnsvarv, månvarv och årsvarv. Det är också kvinnors månader och livscykeln från födsel till död för människor, djur och växter. I dessa tider skapas också föremål som efterliknar det som lever och har levat. I tiden finns för oss två olika fundament; det föränderliga (och annorlunda) och förankringen till den fasta punkten i tillvaron (med traditioner).

Nu djupnar det igen…….

Skrivet av bosselagom, 2009-12-26

Visa hela (2 kommentarer)

Allting har ett behov av förflyttning för dess överlevnads skull.
Då Baltiska issjön bildades var temperaturförändringen åtta grader under en-femtio-års-period vid ett tillfälle. Och då hade ju inte ens den Grekiska och Romerska kulturens snillen börjat med sin maktgirighet. Nu, då vi är så upplysta av filosofi och vetenskap, ojar vi oss över en grads förändring. Det är kanske en helt normal utveckling. Det kan man dock inte säga om människans – den är kreativ, på gott och ont. Och kreativitet är ett onormalt tillstånd. Och det tycks även vara kreativt att söka sig tillbaks till det naturliga tillståndet. Så vi befinner oss i en återvändsgränd, som kanske får oss att använda lite mer av den potentiellt stora förmåga som återstår i vår intelligens. Men det kanske måste bli än mer kaotiskt innan det sker.
Naturliga tillstånd ser vi hos lämeltåg, fågelflock och fiskstim, men det är just detta den kreativa människan hela tiden försöker utveckla.
Och,...

Skrivet av bosselagom, 2009-12-20

Visa hela (1 kommentar)