En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Tid är dygnsvarv, månvarv och årsvarv. Det är också kvinnors månader och livscykeln från födsel till död för människor, djur och växter. I dessa tider skapas också föremål som efterliknar det som lever och har levat. I tiden finns för oss två olika fundament; det föränderliga (och annorlunda) och förankringen till den fasta punkten i tillvaron (med traditioner).

Nu djupnar det igen…….

Skrivet av bosselagom, 2009-12-26

Visa hela (2 kommentarer)

Allting har ett behov av förflyttning för dess överlevnads skull.
Då Baltiska issjön bildades var temperaturförändringen åtta grader under en-femtio-års-period vid ett tillfälle. Och då hade ju inte ens den Grekiska och Romerska kulturens snillen börjat med sin maktgirighet. Nu, då vi är så upplysta av filosofi och vetenskap, ojar vi oss över en grads förändring. Det är kanske en helt normal utveckling. Det kan man dock inte säga om människans – den är kreativ, på gott och ont. Och kreativitet är ett onormalt tillstånd. Och det tycks även vara kreativt att söka sig tillbaks till det naturliga tillståndet. Så vi befinner oss i en återvändsgränd, som kanske får oss att använda lite mer av den potentiellt stora förmåga som återstår i vår intelligens. Men det kanske måste bli än mer kaotiskt innan det sker.
Naturliga tillstånd ser vi hos lämeltåg, fågelflock och fiskstim, men det är just detta den kreativa människan hela tiden försöker utveckla.
Och,...

Skrivet av bosselagom, 2009-12-20

Visa hela (1 kommentar)

Det är historia redan nu. Serbien har tagit ett steg in i den EU, Grattis! Från och med den 19 december 2009 kan serber resa fritt till EU och slipper visumkrånglet som setts som en symbol för landets isolering i Europa. En positiv nyhet, på en undangömd plats i media - Men välkomna ut ur isoleringscellen i alla fall. Nu hoppas vi bara på en snabb behandling av ansökan till EU-medlemskap, helst innan årsskiftet till 10-talet. Spillrorna efter maffian gror fortfarande, men det gör den ju i alla andra länder också. Det är bara att hoppas på att dem snabbt gör sig ”rumsrena” och accepterar det civila samhället.
Det är Nu och i framtiden vi lever – historien får vi leva med!

Skrivet av bosselagom, 2009-12-19

Visa hela (4 kommentarer)

Fanatiker och dess gelikars dilemma är att urskiljningen ur sina dagdrömmar och visioner gör verkligheten till en dröm och vise versa.
Utbilda akademiker i metaforik att informera den ”familjeutbildade” på ett för denne ett lättbegripligt sätt hur omvärlden fungerar. Då kanske det finns en möjlighet för båda dessa grupper att ”komma ner på jorden”; även i den först nämnda gruppen finns det, vad den ”vanligt dödlige” kallar kriminella.

Att utbilda är att lära.

Skrivet av bosselagom, 2009-12-16

Visa hela (5 kommentarer)

Där sitter man och applåderar sin egen dubbelmoraliska motståndssida! Hade pacifisten
verkat enligt sin övertygelse fullt ut, hade omvärlden fått se goda exempel värda att efterleva. I stället drar dem till sig huliganer och fanatiker som ger dessa medvind för sin tokiga idéer.
En minaret med klockspel är väl lika stämningsfullt som ett kyrktorn med sitt ding-dång. Det är missionen som ropas ut av fanatiker som bör bemötas med logik. Det är frihets- och miljö-aktivistern, flyttade från Salem till Köpenhamn, som bör starta missionen i sina egna led, d.v.s. fanatiker, kriminella och huliganer som flockas kring dem. Till sin hjälp kan dem ju alltid justera reglerna lite i nya FRA-lagen och avlyssna sina iglars mobiltelefoner.
Korståg i tiden.

Det var ju som nano, det också!

Skrivet av bosselagom, 2009-12-14

Visa hela (1 kommentar)

Grunden för arten människa i däggdjurslivet var och är fortfarande fortplantning. Och för att nå den finns sexualiteten. Tyvärr har vi tappat den tråden alltför många gånger under vår utveckling; lugnt vandrade arten omkring och stoppade i sig föda som kom i vägen, levde i si så där 30-40 år, tills fertilitetstiden var över och de sista barnen kunde skaffa föda själva.

De stora kattdjuren jagade människan för sin föda, men människans kreativa hjärna utvecklade sätt att gömma sig, ligga livlös och sova. Man efterliknade kattdjuren med att överlista andra djur och äta dess kött, osv. och hjärnan växte.

Människans kreativitet har skapat;
fysiskt och psykiskt våld. Begränsning av naturliga känslor för behållande av makten över familjen, typ omskärelse, klädseltvång etc. Maktgirighet i moral, typ tvångspåverkan, onanitabu och mord samt.girighet i bytesverksamhet typ värdehandel, stöld etc. Gruppering av människor i folkslag och geografi.

Är det inte dags...

Skrivet av bosselagom, 2009-12-06

Visa hela (1 kommentar)

Hittade några bra tips som kan vara behjälpliga vid utveckling av det sociala livsområdet och som passar in då jag vill tala med mig själv;

Kreativitet räknas också som bön; då behöver jag inte ha dåligt samvete när jag umgås med ”religiösa” (alltså dem som tror på något heligt) vänner (hycklare göre sig icke besvär).

När jag vill delta i det sociala livet för att få kraft som hjälper mig att nå mitt inre, kan det räcka med att vara nätsocial för att bespara mina vänner för ”tragglandet” (som kan förekomma i denna blogg).

--

Och det mentala livsområdet; - att fokusera på till exempel smörkniven då du brer mackan, räknas också som meditation.

Skrivet av bosselagom, 2009-11-26

Visa hela (2 kommentarer)

Det är fel att tro att religion är ett av de viktigaste verktygen för social förändring. Visst spelar den roll, speciellt i ociviliserade folkgrupper. Det finns mycket kvar att göra i missionen att civilisera de (fanatiska) fundamentalisterna; ett begrepp som media ibland förknippar med ”religiös”. Och ibland blandar den ihop tro med religion, men även ateister tror.
Tro de!

Skrivet av bosselagom, 2009-11-24

Visa hela (5 kommentarer)