En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Hittade några bra tips som kan vara behjälpliga vid utveckling av det sociala livsområdet och som passar in då jag vill tala med mig själv;

Kreativitet räknas också som bön; då behöver jag inte ha dåligt samvete när jag umgås med ”religiösa” (alltså dem som tror på något heligt) vänner (hycklare göre sig icke besvär).

När jag vill delta i det sociala livet för att få kraft som hjälper mig att nå mitt inre, kan det räcka med att vara nätsocial för att bespara mina vänner för ”tragglandet” (som kan förekomma i denna blogg).

--

Och det mentala livsområdet; - att fokusera på till exempel smörkniven då du brer mackan, räknas också som meditation.

Skrivet av bosselagom, 2009-11-26

Visa hela (2 kommentarer)

Det är fel att tro att religion är ett av de viktigaste verktygen för social förändring. Visst spelar den roll, speciellt i ociviliserade folkgrupper. Det finns mycket kvar att göra i missionen att civilisera de (fanatiska) fundamentalisterna; ett begrepp som media ibland förknippar med ”religiös”. Och ibland blandar den ihop tro med religion, men även ateister tror.
Tro de!

Skrivet av bosselagom, 2009-11-24

Visa hela (5 kommentarer)

Finns kanske maskinen, som jag ser i visionen, för den optimala uppväxten;
Instruktion: man placerar barnet på utvecklingsredskapet, ställer in lämpligt program för, t.ex. fysisk utveckling, lek eller träning. Ljud, bild, doft och rörelse utvecklar barnet enligt dess förutsättningar. Framtidsyrket; maskinoperatör.
Verkar lite tokigt, akta sig för moderna ”hitlerfasoner”, men kommer säkert att fungera bra vid rehabilitering av olika funktionshinder – den som lever får se………..
En annan häftig uppfinning är E-dopamin pillret, som hjälper till att ändra åsikt – det blir bra mot fundamentalister.

Skrivet av bosselagom, 2009-11-23

Visa hela (0 kommentarer)

Spirit of food, Kristianstad, får underkänt i språkbruket;
Andemeningen om livsmedel, min själ och Food!
…eller ett spöke från spisen? Christians towns mauve …..
Språkspioner, i all välmening, med att bevara något nationalistiskt tillhör det historiska i ett civiliserat område. Vi borde tvärtom förenkla och förtydliga de nykomna orden.
Tänk om vi, på hela jordklotet, bara haft ett enda ord för gripesuina, svininfluensan, då hade många missförstånd undvikts.
Vad är då andemeningen med Stockholm i Wisconsin eller Mora i Minnesota? Positivt;
Huvudsaken är väl att vi förstår varandra – språket kommer för alltid att vara föränderligt!
Smaka på den Du!

Skrivet av bosselagom, 2009-11-22

Visa hela (0 kommentarer)

I Alexander den Stores ”story” har författaren skapat en indisk vis man, Kalonus, med så goda tankar som nästintill känns omöjlig i en mänsklig värld; Tankar som kan liknas vid de funderingar och reflexioner som nämns i denna blogg. (not. Det där med vise män kommer vi säkert att höra talas om vidare då Kineser och Indier har blivit mer civiliserade och försöker, med nyvunnen makt, påverka oss västerländska ”dödliga”.) ; slut på parantes!
Det är ingen mening med att kriga och segra, så sant så – ingen har överlevt!

Skrivet av bosselagom, 2009-11-21

Visa hela (0 kommentarer)

Vi lever ogärna i ständig harmoni, eftersom det då tenderar att stagnera. Harmonin uppstår genom ständiga förändringar och förbättringar som tillfredsställer den enskilda människans alla livsområden. Det kan vara en ”lagom” helhet, men de enskilda livsområdens aktualitet variera ständigt, och undermineras ett område en längre tid kollapsar samhället eller ”individen”.
Det här går att förklara med betydligt enklare ord!
Problemet kvarstår dock att alla våra ledare, även du som personlig ledare över dig själv, påverkas av vad våra (och även Du själv som agitator) medmänniskor återskapar i sina fantasier och tankar genom sagor, sägner, historier, muntliga och skriftliga berättelser, böcker, filmer etc. Kan vi med egen makt leva i harmoni utan att göra skada?; ja, det kan vi!

Skrivet av bosselagom, 2009-11-20

Visa hela (2 kommentarer)

Bergatrollet, Darwins teorier och Gud är alla i grunden någon form av sägner; Den egentliga sanningshalten är ofta låg, men de kan ha ett stort värde i andlig form. Hur vi använder detta i det andliga livsområdet är adekvat, bara vi låter det vara i fred tills vi behöver ”tanken” eller ”ordet”, och liksom all annan historia; inte lever i det, utan med det.
Kan det ha skett ett missförstånd och gör så alltjämnt?;
1. Tro på naturen / det naturliga
2. Tro på dig / sig själv
3. Tro på människorna / människan
4. Tro på Gud / Tomten
Med kreativitetens hjälp blandar vi gärna ihop dessa tro´n, för att sedan försöka förtydliga det ytterligare med hjälp av vetenskapen.

Skrivet av bosselagom, 2009-11-19

Visa hela (2 kommentarer)

Vilken sammanfattade dessa regler? Vad har gjort denne författare till denna människa med dessa värderingar; gener, barndom, trygghet, otrygghet, tron på profetior etc. ???
- Öppna din famn för förändringar, men släpp inte på dina värderingar.
- En kärleksfull atmosfär i hemmet är grunden för ditt liv. Kom ihåg att det bästa förhållandet är det där din kärlek till varandra överstiger ditt behov av varandra.
- Ta hänsyn till att stor kärlek och stora prestationer innebär stora risker.
- Bedöm din framgång efter vad du var tvungen att ge upp för att få det.
- Följ de tre R: Respekt för dig själv, respekt för andra och ansvar för alla dina handlingar.
- Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap. När du inser att du har gjort ett misstag, vidta omedelbara åtgärder för att rätta till det.
- Lev ett gott och värdigt liv. När du blir äldre och tänker tillbaka så kommer du att kunna njuta av det en andra gång.
- I meningsskiljaktigheter med...

Skrivet av bosselagom, 2009-11-18

Visa hela (3 kommentarer)