En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Visst hade Alexander den store Aspbergers Syndrom, eller är det historieskrivaren, journalisten, media som har vinklat det dithän. Cesar, Mao, Stalin, Gustav Vasa, Tjombe, Bush (parantes), Tito m.fl. men även sägners ”personer” (framförallt de människor som skapat ”storyn”) såsom Muhammed, Gud, Darwin(fysik person med sympatisörer), Buddha m.fl. hade och har en kreativitet att påverka andra människor och ”själar” än sina egna.
Var försiktig vid emottagandet!
Har Obama, Sarkozy, Reinfeldt eller Hu Jintao, med flera ledare som inte har börjat krig, egenmakt att stå emot historiens profetior och förbli civiliserade; - även om en och annan har ADHD och behov av att göra av med mer energi än de behöver för sig själva?
Det är dags att granska utdöda, liksom aktiva ledares, funktions-mekanism; ta bort glorian och stöd utvecklingen av vardagsmakten hos oss som helst av allt vill leda oss själva i ett civiliserat samhälle.

Skrivet av bosselagom, 2009-11-13

Visa hela (1 kommentar)

Vi lär oss ständigt genom världsordningens historia, att revolutioner och förändringar som genomförs med fysiskt våld misslyckas, att demokratier som inte förändras föder terrorism.
I ett samhälle där människor har fått friheten att växa upp med en egen personlig makt, ställer individen ett större kritiskt granskande till ledarskapet. Det är det vi behöver; Granska chefer som genom kapitalet eller politiken fått rollen som ledare. Har de förmåga att se ”uppåt” på hur verksamheten utvecklas, är den adaptiv och är det möjligt att få det bättre utan fundamentalistiska och terroristiska varianter, det vill säga en humanistisk tävling med alla de psykiskt störda individer som strävar efter att bli ledare genom religiösa eller ”tockna” övertygelser.
Vi kanske behöver ett nytt namn för denna sorts demokrati; egenmaktsdemokrati, e.d. eller dylikt….

Skrivet av bosselagom, 2009-11-12

Visa hela (0 kommentarer)

Håller med media när den informerar oss dödliga om ledarskapets fadäser; Det är dags att näringsminister Maud Olofsson byter ut vd:n i Vattenfall!
Om man alla elbolag hade sålt sin egen tillverkade el slipper vi den kopiöst stora mellanleden som fördyrar!
Konkurransen, som man trodde skulle göra elen billigare, har fördyrat den !!!!

Skrivet av bosselagom, 2009-11-11

Visa hela (1 kommentar)

Citat av tankar och utveckling av idéer, en uppbloggning av samhällsplikt.
Värnpliktens betydelse som nationell brobyggare och smältdegel har haft en betydelse för den nationella samhörigheten och demokratin. De bärande argumenten för värnplikt har alltid varit politiska och sociala snarare än militära och ekonomiska.
Förslaget är att dagens allmänna värnplikt bör ersättas av en allmän samhällsplikt där samtliga unga män och kvinnor tas ut till tjänstgöring inom olika samhällssektorer, inte bara militärväsende och civilförsvar utan också äldre- och barnomsorgen och skolan.
Enklare och mindre stötande hade det varit att införliva denna utbildning i en skola i och för samhällsutveckling där grunden är egenmakt och utbildning i personligt ledarskap. En skola där man lär sig att integrera hjärta och hjärna. Och som en praktik gör eleverna samhällsinsatser som inte inryms i ordinarie verksamhet.
Vad dessa samhällsinsatser bör bestå av, och hur de ska organiseras,...

Skrivet av bosselagom, 2009-06-10

Visa hela (3 kommentarer)

Om man kan anse sig ha en någorlunda integrerad (hjärta-hjärna) syn på livet och en vardagsmakt som passar in i ett team som utvecklar bl,a, en del reflexioner och funderingar i dessa hundra bloggar (bosselagom mars-juni 2009), skicka då ett mail till boab55@hotmail.com.

Skrivet av bosselagom, 2009-06-06

Visa hela (1 kommentar)

Nu när skollagen reformeras, t.ex. avskaffande av rätten om befrielse från lektioner i sex och samlevnad samt simundervisning (vilket verkligen är bra), få då också till en debatt om en ”rep.termin” för 18 – 25 åringar. Detta kanske kan ta över fokusen på ”samhällsplikt” som tycks sakna gehör i dag.
I debatter och tankar om en obligatorisk samhällsplikt finns en stark misstro, med all rätt, mot girigheten i samhället. En förlängning av skolplikten några år efter, då vuxenlivet börjat hos de flesta, skulle kanske få en större förståelse för helheten i samhället.

(och detta var tankar i högerleden långt före vänsterleden (om nu jantelagen också måste användas) för dig som skriver ”socialist” som ett skällsord).

Skrivet av bosselagom, 2009-06-05

Visa hela (0 kommentarer)

Om vi låter olika höger- och vänster-vridna kolumnisters uttalande om samhällsplikt (eller förlängd skolplikt) bli ett utredningsunderlag till politiker. Låt medborgaren följa och deltaga i debatten på webben. Då kanske det inte stannar på en plats utan involverar Skandinavien, ja kanske Europa. Tankarna är säkert igång redan.
→ http://nonicoclolasos.wordpress.com/2009/05/26/patvingat-umgange/

Har mött en bra kommentar till det här med ”samhällsplikt i stället för värnplikt”, och det är att göra det till en förlängning av skolplikten.

Skrivet av bosselagom, 2009-06-04

Visa hela (0 kommentarer)

Hjälparen, tröstaren, trotsaren eller offret utklädd i yrkesuniform eller som vanlig medmänniska, men också olika sysselsättningar (meningsfyllda som meningslösa) är beteende som är ett mänskligt försvar mot psykisk smärta. Intellektet ändvänder en mängd olika metoder för att skydda sig. Och vi har alla lite av detta syndrom inom oss.
Tittar Du in lite i Dig själv kommer Du att känna av den kreativitet, visdom och kärlek som också finns hos alla människor (mer eller mindre). Får du "kontakt" så är Du också i närheten av att integrera hjärta och hjärna. Krångligt?

Kanske det enklaste (och bästa försvar) är bara att sitta stilla, helt ensam, med naturen.

Skrivet av bosselagom, 2009-06-03

Visa hela (0 kommentarer)