En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

En ide som varit aktuell i många år. Frågan är bara hur Socialisten, Republikanen, Fascisten, Nasisten, Demokraten och alla andra olika Tänkare skulle lägga fram den här iden så att motståndaren hade blivit intresserad, för samhället är i verkligt behov av något liknande.
Angående kolumnisten Göran Rosenberg förslag om införandet av allmän samhällsplikt
(det senaste av flera års olika pliktinlägg i medier, kanske lite tvångsvridet, men allt går att vända och vrida på).
TANKEN att samhällstjänst skulle kunna vara en medborgerlig skyldighet, ja rent av en medborgerlig plikt, känns inte alls främmande. Här gör bosselagom ett försök med inflikande av egna meningar anpassa förslaget till vardagsmakt-verksamheten, som är gemomgående i denna blogg, som nu närmar sig 100 inlägg.
Värnplikten har varit en metod för att organisera nationens försvar, men framförallt har det också varit en institution för att gjuta samman unga män med olika bakgrund från olika delar...

Skrivet av bosselagom, 2009-05-30

Visa hela (11 kommentarer)

En lagom tanke kan vara att tänka framåt. Med ett positivt tänkande kan Du knäcka den mänskliga naturens kod, och bevisa för Dig själv, vad det är som får Dig att må bra. Och hur Du tar ansvar för Ditt eget liv och Din hälsa..

Om man upptäcker eller irriterar sig på fel och brister i en medmänniskas uppträdande är det oftast ett bevis på att man själv har spår av samma fel och brister. Vid positivt tänkande har man svårare att tänka så, och då kan man lägga energin på bättre saker.

Ställ frågor till Dig själv, till exempel, om vilka nya mål Du skall sätta upp i Dina olika livsområden för att få en bättre balans.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-30

Visa hela (0 kommentarer)

Visst är det väl skönt att må bra, både fysiskt och mentalt. Så fråga dig själv, då det hakar upp sig; Vad är det för bra med det här. Och under tiden jag jobbar med det här problemet, hur kan jag då må bra? Jo, ställ frågor till Dig själv! Man kan ju lura kroppen på andra sätt, så varför inte prova på detta också.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-29

Visa hela (1 kommentar)

Tänk om, istället för fysisk tortyr för erkännande, fångförhörarna i Guantanamolägret hade psyktorterat de intagan med demokratipåverkan med målet att dessa fångar skall bli demokratiförespråkare. Tänk vilken bra test- och övningsplats för psykiatriker. Och kanske hade det också utmynnat i något bättre än vad det gör i dag (även om man stänger lägret). Att det sker med tvång och integritetskränkande är ju helt naturligt för dessa fångar, som aldrig fått känna vad verklig frihet är.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-29

Visa hela (0 kommentarer)

Kör med vinna för att vinna-metoden för den verklig vinsten. Skapa förståelse för vad Du vinner och förlorar på Dina olika beteende. Är Du sjuk (kvittar vad det är), vågar Du verkligen anta utmaningen att bli frisk? Är Du beroende, vågar Du verkligen anta utmaningen att bli oberoende?

Recept: Integrera hjärta och hjärna.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-28

Visa hela (1 kommentar)

I värnpliktsutbildningen hade jag hellre haft ”friskis och svettis” istället för exercis, hellre personligt ledarskap istället för strid, hellre miljöutbildning istället för fältarbete, hellre hushållsutbildning istället för underhållstjänst, ecodrive i motortjänst och inhemsk energiframställan i teknik, träning i umgänge med djur i syfte att nyttja ens egna naturliga krafter, etc. Men för övrigt är organisations- och grupp-övningar i Svenska Försvaret en fantastisk erfarenhet för att leva livet. Här finns mycket gammal god skåpmat att hämta bara man kan komma ifrån strukturer som liknar pyramider (som i grunden endast är ett historiskt minne av översitteri och slavarbete).

Skrivet av bosselagom, 2009-05-28

Visa hela (0 kommentarer)

Det finns omogna och oansvariga barn i alla människor, oavsett ålder. Minst skada gör de som har sämst intellekt. Störst skada gör maktmissbrukare. Och det är viktigt för var och en att hitta sin egen lille hitler eller bin ladan (dessa är inte värda någon stor bokstav). Oavsett vad man gör, är vi alla en del av samhället. Beakta enkelhet, empati, glädje, humor, vidsynthet, intuition, inre stillhet, visdom, kreativitet och kärlek i vad Du och Jag gör.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-28

Visa hela (0 kommentarer)

Utnyttjade personer eller missbrukare kan identifiera sig med introjektion. Depression kan ge uttryck åt retroflexion. Negativa värderingar på omvärlden skapar projektioner. Detta är exempel på energier endast individen själv kan låsa ute genom medvetenhet. Sitt stilla i naturen utan krav, och skulle inte det hjälpa får man kanske krångla till det med något chakratsystem som en del av urinnevånare på vår jord har kunskapsutvecklat.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-27

Visa hela (1 kommentar)