En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Visst är det väl skönt att må bra, både fysiskt och mentalt. Så fråga dig själv, då det hakar upp sig; Vad är det för bra med det här. Och under tiden jag jobbar med det här problemet, hur kan jag då må bra? Jo, ställ frågor till Dig själv! Man kan ju lura kroppen på andra sätt, så varför inte prova på detta också.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-29

Visa hela (1 kommentar)

Tänk om, istället för fysisk tortyr för erkännande, fångförhörarna i Guantanamolägret hade psyktorterat de intagan med demokratipåverkan med målet att dessa fångar skall bli demokratiförespråkare. Tänk vilken bra test- och övningsplats för psykiatriker. Och kanske hade det också utmynnat i något bättre än vad det gör i dag (även om man stänger lägret). Att det sker med tvång och integritetskränkande är ju helt naturligt för dessa fångar, som aldrig fått känna vad verklig frihet är.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-29

Visa hela (0 kommentarer)

Kör med vinna för att vinna-metoden för den verklig vinsten. Skapa förståelse för vad Du vinner och förlorar på Dina olika beteende. Är Du sjuk (kvittar vad det är), vågar Du verkligen anta utmaningen att bli frisk? Är Du beroende, vågar Du verkligen anta utmaningen att bli oberoende?

Recept: Integrera hjärta och hjärna.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-28

Visa hela (1 kommentar)

I värnpliktsutbildningen hade jag hellre haft ”friskis och svettis” istället för exercis, hellre personligt ledarskap istället för strid, hellre miljöutbildning istället för fältarbete, hellre hushållsutbildning istället för underhållstjänst, ecodrive i motortjänst och inhemsk energiframställan i teknik, träning i umgänge med djur i syfte att nyttja ens egna naturliga krafter, etc. Men för övrigt är organisations- och grupp-övningar i Svenska Försvaret en fantastisk erfarenhet för att leva livet. Här finns mycket gammal god skåpmat att hämta bara man kan komma ifrån strukturer som liknar pyramider (som i grunden endast är ett historiskt minne av översitteri och slavarbete).

Skrivet av bosselagom, 2009-05-28

Visa hela (0 kommentarer)

Det finns omogna och oansvariga barn i alla människor, oavsett ålder. Minst skada gör de som har sämst intellekt. Störst skada gör maktmissbrukare. Och det är viktigt för var och en att hitta sin egen lille hitler eller bin ladan (dessa är inte värda någon stor bokstav). Oavsett vad man gör, är vi alla en del av samhället. Beakta enkelhet, empati, glädje, humor, vidsynthet, intuition, inre stillhet, visdom, kreativitet och kärlek i vad Du och Jag gör.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-28

Visa hela (0 kommentarer)

Utnyttjade personer eller missbrukare kan identifiera sig med introjektion. Depression kan ge uttryck åt retroflexion. Negativa värderingar på omvärlden skapar projektioner. Detta är exempel på energier endast individen själv kan låsa ute genom medvetenhet. Sitt stilla i naturen utan krav, och skulle inte det hjälpa får man kanske krångla till det med något chakratsystem som en del av urinnevånare på vår jord har kunskapsutvecklat.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-27

Visa hela (1 kommentar)

Bra förslag, att införa en statlig och obligatorisk ”a-kassa”. Men låt den få ett rättvisare namn, ersättningskassan till exempel. Här finns mycket att lära sig av F kassans misstag av ekonomimissbruk och girighet (både av bolag och kunder). Den stora frågan är ju bara vad man skall ha presterat och vad man tjänstgöra (jobb, arbete, sysselsättning, tjänst) med för att få bidrag.
Signalen till latmasken måste vara klar och tydlig.
Och det måste vara meningsfullt!

Skrivet av bosselagom, 2009-05-27

Visa hela (0 kommentarer)

Lite ord och meningsblandning.
Sannolikhetsteorier med praktiska tillämpningar är att utmana allt man inte bör och får. Det ligger också i den mänskliga naturen att prova på det okända (särskilt då allt tycks gå bra). Men att må dåligt brukar också vara en bra början på att må bra. Så hur man än vänder och vrider på sitt välbefinnande så handlar det om Ditt eget ansvar (ett ständigt malande som för de flesta är obemärkt).
Om det nu är något du stoppar i dig eller något du sysselsätter dig med så är det vid gränsstationen till beroende som friheten börjar få de verkliga begränsningarna.

Det får räcka med att prova på utan att fortsätta (vilket även är motsägande i andra sammanhang).

Logik

Skrivet av bosselagom, 2009-05-26

Visa hela (0 kommentarer)